Keratosis Pilaris (Tavuk Derisi) Hastalığıyla Mücadelem!

Bu sıralar baya popüler olmaya başladı bu rahatsızlık ben de bu durumdan muzdarip biri olarak kişisel deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bu rahatsızlık kıl köklerinin keratin ile tıkanması sonucu ortaya çıkıyor, kesin bir çözümü yok fakat kendi yapacağınız şeylerle en aza indirgemek mümkün. Burada sadece kendi deneyimlerimden bahsedeceğim ve altta göreceğiniz görseller bana ait, bir yıl öncesine kadar böyle kokunç bir hal almıştım.

Bacaklarım kollarım hatta yüzüm bile bu pütürlerle dolmuştu...

Keratosis Pilaris (Tavuk Derisi) Hastalığıyla Mücadelem!
Keratosis Pilaris (Tavuk Derisi) Hastalığıyla Mücadelem!
Suratım bile böyleydi :((
Suratım bile böyleydi :((

Üstte gördüğünüz gibiydim :DD denemediğim krem peeling kalmadı gluten diyetine bile başvurdum fakat hiçbir şey fayda etmedi daha kötü yaptı. En sonunda hiçbir şey yapmamaya karar verdim zaten kış mevsimiydi kıllarımı hiç almadım sadece nemlendirici krem sürdüm 6 ay kadar, yaralar içinde kantron yağı kullandım. Daha sonra görüntü baya hafifledi en azından yaralar geçti diyebilirim.

Daha sonra yaz ayında sadece kese yaptım kantron sürdüm bol bol su içtim ve ürederm lipo kullandım git gide hafifledi görüntü. Lazer Epilasyon yöntemi de çok etkili olacaktır fakat benim yaşadığım bölgede uygun cihaz yok bu yüzden erteledim asla ağda epilatör kullanmadım sadece jilet kullandım ve kullanıyorum ayrıca jilet kullanımı sayesinde lazer kıl köklerinde daha etkili olacaktır.

Gelelim şimdi neler yaptığıma ve şu an ki halime;

Keratosis Pilaris (Tavuk Derisi) Hastalığıyla Mücadelem!
Keratosis Pilaris (Tavuk Derisi) Hastalığıyla Mücadelem!

Şu an ki görünümüm bu ve dağlar kadar fark var :D

Pes etmeden inançlı bir şekilde uyguladım bu yöntemleri ben. İlk önce at kılı fırça, kantron yağı ve ürederm lipo temin edin. Her gün sorununlu bölgeyi fırçalayın aşağıdan yukarı doğru, daha sonra kantron yağını sürün biraz emdikten sonra ürederm de sürün ben yatmadan önce yapıyorum genelde, haftada bir kahve telvesi hindistan cevizi yağı kantron yağlı karışımla peeling yapın ve bacaklarınızı jilet ile alın bunu yaparken de kılların yönünde alın asla tersine yapmayın batık oluyor ve bol bol su için ben pirinç pilavı da yemiyorum artık yedikten sonra kaşıntı oluyor çok hafif ve pütür oluyor. Benim yaptıklarım bu şekilde umarım birilerine bir faydam dokunmuştur çok da kafaya takılacak bir durum değil her halinizle güzel ve özel olduğunuzu unutmayın, sevgiler.

Keratosis Pilaris (Tavuk Derisi) Hastalığıyla Mücadelem!
Cevapla