Hangi partiye oy veriyorsunuz ve o partiye oy verme nedenleriniz neler?
AKP
CHP
MHP
BDP
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
AKP'nin zihniyetinde bazı problemler olduğu doğru kürtlere cok fazla ımtıyaz verıyor dıye endıslenıyorum BOP projesı mı degılmı yakında goerecegız. Herkesin yanlışlar var ama doğrularını da es geçmeyelim.
Enflasyon 2002'de : %73,2 iken şu an %6 larda
Faiz 2002'de %60 da iken şu an %8'de
Milli gelir 2002'de 3000 dolar iken şuan 10 bin dolar
Vergi aynı alınıyor hala, hatta gıdada bazı ürünlerde %1 ve %8 kdv var . Eskiden de ÖTV vs vardı hala var. ( kaldırmaları gerekir ancak cari açığı artırır tüketim patlamasıdan)
Nükleer enerji yatırımları
Savunma sanayinde 10 yılda hızlı ılerleme
Hastane yol su havaalanı tüketim mallarını saymıyorum.
Şimdi ezberci arkadaşlar bunlara inanmaz .biliyorum. Kaynak koydum o yuzden
link
link
link
Ama Eksi yönleri;
Hala tren yollarını iyi geliştirememiş olması.
Dış borç ve cari açığın sürdürlebilir olmaması .
Katma değer yaratacak sanayi ürünleri yapamaması
Tarımı geliştiremeyip geriye götürmesi
Alternatif yenilebilir enerji kaynakları yeterince olmaması
Oturup dusunun arastırın ogrenın arkadaslar faiz nedir enflasyon nedır bılmeyen arakdaslar var aramızda .
kaç adet devlet malı sattı hadi nazikçe tartışalım bunuda araştırdın mı .)) ve kaçını türk vatandaşı aldı yol arsa liman tersane kamu binaları tüpraş petkim telekom türkceel telsim kimleresatıldı .. ayrıca askari ücret açlık sınırı tüketim mallarındaki vergi oranı işsizlik oranı bunlarda da bilgi verirmisiniz. ayrıca kuvvetler ayrılıgı ne durumda medya ve hukuk kimin vesayetin de polis içinde tarikat var mıinsanlar kutuplaştımı suriye için neden savaşa saokmaya çalısıyo bizi..vs vs.
Hemen veriyim sırasıyla
Özelleştirilenler zarardaydı hep o yuzden satıldı. Telekom 25 yıllıgına falan satıldı gerı alınacak.
Türk vatandaşlarına satılmadıgı konusudna haklsın katılıyorom egırıye egrı dogruya dogru akpli degılım ben burada doguruyu yanlsı soyluyorm
Asagarı ucret 2002'de 184 tl idi
Su an 805 tl
Aradaki enfalasoyonu cıkarrırsak ; üşenmedım caprtım butun yılları %285 enflasyon cıktı . Asgari ucrettkı artıs %435 2sinin farkını alırsak reel asgari arıts %150 cıvarı
Aclık sıınırı 2002 363 lira asgari ucret 184 tl
2013 de aclık sınırı 995 tl asgari ucret 805 tl
Tüketim mallarındaki vergiler hala aynı gıdadaki vergıler dusuruldu. İçki sigaryı soylemıyorm saglıga zararlı veya siyasi vergi koymadan kayanklık
Eskiden de yargının ıcınde asker ve chp vardı sımdı de akp var
enflasyon ne zaman düşer biliyormusun?İnsanların alım gücü azaldığı zaman...Ekonomi çarkı yavaşladığı zaman...faiz?50 tl kredi çekiyorsun bankamatikten 6.60 lira faiz biniyor.çoğ insanımız aylık 773.01 TL'lik asgari ücret alıyor 10.000 dolar nerede?.Vergiler hat safhada,Savunma sanayiyi görüyoruz,nasıl oluyorsa şu son 2 yılda depolar "kaza"sonucu"patladı,Çin'den füze alacağız(?!)Osmalının nasıl yıkıldığını internetten iyice araştır,zira"silah yoktu".hastane havaalanları da anca inşaat ...
herkes asgari ucretle mı calsıyor? herseyı kotu goruyorsun sen. 50 tl kredi cektıgınde 2002 yılında 35 tl faiz oduyordun. ortlama olarak 10 bin dolar hekresin geliri anlamanı beklemedım zaten. Savunma sanayide calısıyomr ben,benden asla iyi bilemezin sektörü. Aç internetinini sırf muhalefetliğge devam et . Eleştirlecek yanlaaırnı elesıtır bana siyaha beyaz deme beyaz ise ben de beyaz diyeyeim.
Seçimlere yetişirse, Taksim Gezi Partisi'ne oy vereceğim.
Facebook sayfası, ampuller tarafından hacklenmiş durumda.
link
link
Nedeni de, ampulün din sömürüsü yapa yapa, insanları koyunlaştırması, chp'nin de sol parti olmaktan çıkıp gittikçe sağa kayması, mhp ve bdp'nin söylemlerinin de, bence ırkçı olması.
akp şuan iktidarda olanların en iyisi.. biraz mantklı , akılcı düşünelim lütfen.. her insan hata yapıyor mesela atatürk onca şey yaptı ülkemizi kalkındırdı fakat hiç mi yanlış bir şey yapmadı hiç mi hatası yok... büyük düşünen çok hata yapar... ayrıca nankör olmanın alemi de yok. şuan bizler dilediğimiz gibi görüşlerimizi sunuyorsak onların sayesinde... biraz akılcı olur. oturup bir düşünün..
görüşlerini savunmak derken , burada yorum yazmanı kastetmiyorum klavye artisti :D
sen eşcinselliği ya da laikliği savunuyorsan az bile yapıyorlar :D
ben akpye vermiyorum yanlış oy atacağım... fakat senn chpli olduğun belli gezi parkı olaylarınn ağaç meselesi olduğunu da hala savunuyorsan vay senin haline :D
gezi parkında kimin neyi savunduğu ortada.. sen eşcinselliği savunuyorsun anladım kadarıyla.. ayrıca eğitimli , aydın kesim derken ? camilerde içen , apoyu savunan ve biz atatürkün evlatlarıyız dindar nesil doğurmayacağız diye pankart açanlardan mı bahsediyorsun ?
o onların sorunu.. ben ne akpliyim nede birilerine laf sokmak için iktidarda kalmak isteyen chpli...
CHP nedeni yok.
Cevap
38Cevap
Nerdeyse tüm partilerin iktidarını yaşadık yaşamaktayız. Hepsi kendine has farklı duruşu veya benzerlikleri olsa da başa geçe hep aynı kılıfa bürünmekte ..
Sosyal Devlet kağıt üstünde .. Adalet her konuda yok . Azınlık hakları için azınlıktan olmak mı gerekir ?
Kalkınma yavaş. Büyüğen ekonomi denen şeyde üretim yavaş. İstihdam yok işsizlik hala yüksek. Gizli işsizliğii saymıyorum bile .
Üreten tarıma ve hayvancılığa destek yok.
Gıda ve sağlık ciddi ve kapsamlı denetlenmiyor. Ne yediğimiz ne içtiğimiz belli değil. İhraç edilenler hertürlü gıda genelde iade veya imha ediliyor. İade edilenler iç piyasaya sürülmediği ne malum diyor insan ...
Kısacası oyumu hakedecek ne yerel ne de genel seçim partisi şuanda yoktur.
aslında babam MHP'li ama ben artık onun tarihinin geçtiğini düşünüyorum :) solcu ve kürt olmadığım için de bdp ve Chp'li asla olmam bu yüzden AKP ve adamın çokta kötü olmadığını iyi işler yaptığını Türkiye'nin sayılı başkanlarından olduğunu düşünüyorum aslında
O sayılı başkan Türkiye yi suriye ye savaşa sokarsa lütfen sen savaş. Ve lütfen ailen savaşsın.. Ben hiçkimseyi öldürmek istemiyorum, hele ki müslüman kardeşlerim olan komşu vatandaşlarımı... Ve Allahu ekber diyerek başka bir müslümanı öldüren teröristlere de destek veremem, ancak sayılı başkan destek veriyor.
Pardon iyi misiniz ? burda akpyi seçen ona iyi diyen bir çok kişi var neden bana patlıyosun ? ve gerekirse erkeğim deyip bişey olunca kaçanlar yerine ben gider savaşırım merak etme. ayrıca ben gidip müslümanları öldürücem mi dedim ? nedir yani bu tepki ? bdpyi chpyi seçsem bravo dicektin heralde ? benim ne yazdığıma dikkat et iyi oku anla ondan sonra yorum yap !
akpye oy verenlerin büyük çoğunluğunun iki nedeni var. 1) akp li olmayı dini bütün olmakla karıştırıyor, 2) Yandaş ihaleleri alabilmek için mecburen akpyi desteklemek zorunda. Bunun dışında kalan grup ise mecburiyetten akpye veriyor çünkü muhalefet adam gibi işini yapmıyor. İktidar da başarısızlıklarına sebep olarak çocuk gibi sürekli chp de chp diyor. Melih Gökçek gibi ağzı bozuk terbiyesiz cahil ukala bir adamı Ankara'ya başkan seçen bir seçmenden ne beklenir ki.
Hiç birine.
Çünkü iktidarın yanlışları doğrularından fazla. CHP desen Kılıçdaroğlu varken oy atmak vicdanıma ters düşüyor muhalefet olmayı beceremiyor iktidarı zaten yapamaz. MHP iktidar olmak gibi bir derdi yok şuan. BDP için tek kelime dahi etmem.
Muhsin YAZICIOĞLU gibi birisi çıkana dek benim oyun boş olur ancak.
CHP tabiki çok sevdiğimden değil ama başka parti yok kötünün iyisi,vatan hainlerine akpye oy vermekten çok daha iyidir
Oy verecek hiç bir parti yok bana göre. Al birini vur ötekine.
Hangi partiye oy veriyorsunuz ? olmamalı soru
Oy verilebilecek parti var mı ? olmalıydı.
Hiç bir parti iyi değil.
Bu arada akp'nin yaptıklarını kimse yapmadı diyenler o kadar vergiye olsun o kadarda.
üfff hepsi birbirinin aynısı bu hayata Atatürk gibisi bir daha gelmeyecek o yüzden hiçbirini desteklemiyorum.
Ben siyaset ve din hakkında tartışmamayı öğrendim
atatürk ne alaka.hz.muhammed dururken niye atatürkü örnek alıyorsun.
hz. Muhammedi örnek almadığımı kim söyledi sana.
aynen biz burada siyasetten bahsediyoruz sen neden kalkıp hz. Muhammedi devreye sokuyorsun ki.
akpli değiliz Atatürkçüyüz diye dinsizliklede mi suçlicaksınız
Burada siyasi görüşe saygı duyacak kimseler yok. O yüzden bu tarz sorulara cevap vermemek en güzeli.
CHP'ye oy veriyorum, gerizekalılar ülkeyi daha da boka çevirmesin diye.
Ülkemizde sözde demokrasi ile yönetiliyor ama hala seçim barajı diye bir şey var. Yani sözüm ona oyunu BBP'ye veren bir insanın oyu, boşa gidiyor.
Bu sebepten bütün partiler; aynı b.kun laciverti bana göre.
Adalet ve Kalkınma Partisi , yazarımda çok uzun sürer
ortada oy verecek parti mi kaldı.önceleri akp diye düşünüyordum çok iyi şeyler yaptıkları doğru ama hataları da çok büyük çoook.
hiçbirine vermiom. çünkü hiçbir parti adam olamadı :(
AKP vermiyorum vermemde hayatımda bu kadar çok yalan konuşan insanları manipüle edip duygu sömürüsü yapan parti görmedim
AKP. sadece kötülüklerini görüp yaptığı onca iyi şeye gözünüzü kapatamazsınız.
bu benim cevabım yeterince açık . gelip yorum yapmayın.
yalnız 1 yanlışı da 5 doğruyu götürüyor.Şimdi beni chpli olmakla suçlama ya da hainlikle.Herkes akpli olmak zorunda değil,ben parti de tutmaaan futbol takımı da.saygılar.
aynen perasoylu...bugün akpyi desteklemedin mi terörist damgası yiyorsun:S hani demokrasi?
Haklısınız sonuna kadar ama ne yaparsa yapsın yaranamaz baksanıza sürekli bir kulp buluyorlar oylar için chpye çıkan oylar yakılıyor değiştiriliyor vs diyede çok duyduk çamur atmaya bayılıyorlar yapsınlar hepsine inat adam başta mı başta takmayın derim konuşur konuşur susarlar başka ellerinden gelen bir şey yok :)
akp verecem haddi eksi verin ne olacak belki başınız göğe erer :)))
A...+...K...+...P = AKP
Kizlarin cogu akp bakiyorumda :)
:) vatan haini diyenler utansın...
teröristi meclise sokan ben miyim?bkz.bdp.
tabiki akparti , sebebine gelirsek şöyle bir çıkarın kafanızı yollara hastanelere vs vs bakın derim :)
tatlım siyasete atılıp yeni bir oluşum sürecine girme fikrim var muhtemelen ilk toplantımda suiskaste kurban giderim :D
Yok asgari ücret açlık sınırının altındaymış , yok vergi borcuymuş vs vs vs. Ulan atatürkün mal varlığına açın da bir bakın. Ata ata diyorsunuz açın da okuyun bi. CHP başa gelse asgari ücret artacak mı sanki. borçlar ödenecek mi. ne zannediyosunuz ülkenin ağzına sıçar onlar gelse. Daha kendi partisine oy atamayan adamdan ne beklenir ki.
Vallahi yobazlıkta akp liyim barışta CHP liyim söz konusu vatanım oluncada mhp liyim yeterli sanırsam :)
AKP'ye oy veriyorum, cunku gelmis gecmis en iyi parti.
hadi canım de bakim insanları ayrıştırması mı iyi ülke birbirine giriyor oda yetmedi bizi savaşa sokmak için elimnden geleni yapıyor kendi haşkı reyhanlıda ölünce gıkı çıkmaz yobaz mursi için aglar .. gelir dagılı yerlerde biz niye bir iyiligni göremiyoz 800 kalem devlet malını sattı hepsini de yabancılara .. devet malı bırakmadı.
Hıhı öyle.
akp nın cok oy almasının tek sebebı alternatıfı olmayısıdır eger chp nın basına muharrem ınce gelırse chp oyları artırır ama chp atatürkcu veya sol partı degıldır artık oda bı gercek
bu ülkede bir sürü parti geldi geçti kimisi darbe sevdalısı çıktı kimisi dini sömürdü dini kullandı ama hepsi gitti birtek parti hariç oda chp, chp ülke kurulduğundan belli var olmuştur ve var olacaktır kalıcı bir partidir.
kalıcıdır cunku ıs bankasını ortagıdır
al işte romantic 0686 chp iş bankası iki üye ile temsil eder ama kar ı türkiye dil kurumuna aittir. tek kuruş dahi almaz . atatürkün vasiyetin de var bu .. ama siz cemaatlerin partisisiniz .. emine hanımın medikal parkları oglunun gemicikleri kendinin dagıtım şirtekleri var . ve milyar dolarlık yandaşlar türettiniz sizin sırtınız yere gelirmi chp .. harabelerde siz lüks otel lobilerinde kuruldunuz unutma.
Ezbere konuşuon ıişte olm ben partlli falan degılım babamın partıs mı akp bana ne yararı var sanki ezbere konusutun ıcın herkese aynı muameleyı yapıyounuz . Ben gerektıgınde gemıcıklerını de elestırıyorm gemıı gemıcık oldu dıye :)
Şimdi gelelim İş bankasının ortaklık yapsınıa
İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: % 39,74
Atatürk Hisseleri (Cumhuriyet Halk Partisi)*: % 28,09
Halka açık pay: % 32,17
*Atatürk'ün vasiyeti çerçevesinde mülkiyeti Cumhuriyet Halk Partisi'ne ait olan söz konusu hisselere ilişkin temettü geliri, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na bırakılmıştır.
Sadece yıllık kar payı dil kurumuna ait. Hissenin sahibi CHP
Kaynak inanmazsın bılıyorm: iş bankası yatırıcmı ılısklıer yaz google a
HEPAR (Hak ve Eşitlik Partisi)
CHPLİYİM ATATÜRKÇÜYÜM . Dayayın şimdi eksileri.
Keşke imkan olsa da SÜLEYMAN DEMİREL'e oy versek kurtar bizi bu akp den :))))
evet chp kazandı KS nin yeni başbakanı Kılıçdaroğlu Tebrikler.
adalet ve kalkınma partisi daha iyisi gelene kadar en iyisi bu
Oy verdiğim partiler bikerede barajı aşsa barim oy verdiğim parti çöküyor kimi çökertsem acep:/
AKP tabikidee, durmak yokk yolaa devamm :D
hangi yol bu hiç bir dönem bu kadar kişi kredi kartı magduru olmadıgı yol mu :D askari ücret açlık sınırının çok altında oldugumuz et fiyatları akaryatın dünyada 1 numara oldugu tüm kurumları yanlaşlandıgı yolmu bu .. suriyedeki el kafa kesen el nusra canilerine destek oldugumuz yol mu.
ben hep HEPAR'a verirdim. Hey gidi günler hey. Zaten koca ilçede bitek benim oy çıkardı ona. Tipini s*ktklerimi.
Yiğidi öldür hakkını yeme tabi ki de AKP <3 AKP
her zaman heryerde millyetçi hareket... nedeni ise rehber kur-an hedef turan...
Cumhuriyet Halk Partisi .
AKP fazla söze gerek duymuyorum adı yetiyo
beni ikna etsene aybuket hadi .. bize akp imparatorlugunun iyi yanlarını ögret halkının yarısına neferet duyan başka bir lider var mıişaret ettigini hapse attıran başka bir hukuk devleti var mı işiçiye ayak takımı çiftçiye ananıda al git diyen en agır vergi en pahalı benzin en pahalı et en düşük askari ücret bir ikna etsene beni.
Ak parti durmak yok yola devam.
Geçmiş ve gelecek arasında köprü olarak TÜRK milliyetçiligine ve değerlerine sahip çıkıp destek verdiği için
neden yok çünkü oy vermiyorum hiç birine
Ak parti tabi ki de ...
Neden?
Tayyip Erdoğan , hizmet , siyasi görüş ,
TKP.
şuan ülkede tek parti var zaten o da iktidar akp
pijama partisi
Siyasi görüşüm yok
-MHP -CcC-
helal sana...
CHP Atatürkçü değildir öğrenini şunu
öğrenemezsin zaten zamanında önyargıları öğrenmişiniz ezbere konuşmayı papağan gibi boşa öğretip de çenemi yoramam
Düzeltme: Artık değildir demek istedim
al birini vur ötekine...kimseye vermiyorum.
haklısın be güzelim de,hepsi aynı yerden alıyor emirleri zaten ajandaya göre hareket ediyorlar...yoksa %100 haklısın.
naz18,sana emiyorum,ama genel olarak akpliler böyle.evet maalesef chp de hiçbirşey yapmıyor.ama akp de AK kaşık değil.Çok okuyup araştırmak lazım.ve maalesef yanılmadığımı gördüm.
hiçbirine haketmiyorlar
AKP tabikide
Chp FOREVER.
CcC Milliyetçi Hareket Partisi CcC
...
Asalet.
akp forever RTE ...
benim partim yok ve oy kullanmıcam
Hiçbiri partisi
Büyük Birlik Partisi
Akp . ...--
ne akpliyim ne chpli ne de başka bir partili.ama şunu anlatın bana bi:akpye oy vermeyen hain mi oluyor?
Atatürkçü ve devrimciyim Tabiki AKP Yaşasın Tayyip
CHP
Tabiki de chp
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar