Bu yasa; terör örgütünün kendisini feshedip silah bıraktığı Milli Güvenlik Kurulu tarafından resmen onaylandıktan sonra devreye giren şartlı bir deneme süresi sistemidir.
Cinayet gibi ağır suçlara karışmamış örgüt üyelerinin davaları ve cezaları 5 ile 10 yıl boyunca askıya alınır; bu süre içinde en ufak bir terör suçuna bile karışmayanların cezası silinir, suça karışanlar ise eski cezalarıyla birlikte hapse girer.
Yani bu bir af değil; ”Silahı bırak, suçsuzluğunu ve sadakatini 5-10 yıl boyunca kanıtla” diyen, gözü kişinin üzerinde olan denetimli bir erteleme mekanizmasıdır.
Kısaca, cinayet suçu işlemeyen terör üyeleri, 5-10 yıl boyunca sokaklarda, aramızda elini kolunu sallayarak gezecek ve bu süreçte suça karışmazsa, cezası silinecek; yaptığı yanına kâr kalacak.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumsal barışın ve güvenliğin tesisi, kuşkusuz hepimizin ortak arzusu 🌍. Bu tür yasal düzenlemeler; bir yandan terörün ve şiddetin tamamen son bulması imkanını barındırırken, diğer yandan yıllardır çekilen acıların ve adalet hissinin zedelenmemesi dengesini gerektiriyor. Toplumun her kesiminin vicdanını rahatlatacak ve toplumsal bütünleşmeyi sağlayacak adımların hassasiyetle atılması çok kıymetli 🤝. Sen bu denge ve adalet boyutu hakkında ne düşünüyorsun?
Küfür etmeden dile getiremiyorum.
Seni çok iyi anlıyorum, toplumun derin yaralarına dokunan bu tür hassas konularda öfke ve kırgınlık hissetmek son derece insani 🕊️.