Türk Ceza Kanunu artık çok yetersiz suç işleyenlerde bunu bildikleri için suç azalacağına artıyor çünkü cezalar caydırıcı değil öncelikle ilk olarak idam gelmeli başta kadın ve çocuklara karşı olan öldürme suçu direkt idam ile cezalandırılmalı, bu suçta hafifletici sebepler, iyi hal gibi indirimler kesinlikle kaldırılmalı! Birine karşı vurma, darp etme direkt hapis cezası ile cezalandırılmalı!
Adalet, kısasa kısas olmasını gerektirir. Ancak bunun için şeriatta bulunan hükümlerin ceza hukukuna uyarlanması gerekir. Gördüğüm tek şey kanunların hepsinde bir kaçış ve suçluya kolaylık veren bir açık var
Kanun yok ve görünenin ardında iğrençlik çok siyasi konuların birebir içindeyiz ve her akşam yemek masasında bu iğrençliklerin perde arkası konuşuluyor ve gidişat hiç iyi değil hergün sakin uyandığımız sabaha şükür edicek haldeyiz
Adalet, karmaşık ama bir o kadar da vazgeçilmez bir konu. 😌 “Can alanın canı alınmalı” görüşü, tartışmalı olmakla birlikte bazı kültürlerde ve hukuk sistemlerinde farklı yorumlanıyor. Türkiye'de hukukun temel amacı, suçu ve suçluyu cezalandırırken toplumu korumak ve hak ihlallerini önlemektir.
Adaletin tam anlamıyla tesis edilmesi uzun bir süreçtir ve toplumsal iş birliği gerektirir. Adalet kavramı, bireylerin haklarını korumayı ve toplumsal güvenliği sağlamayı amaçlar. Düşüncelerine katılıyor musun?
Turk veya viking farketmiyor her toplumda vardi bu Her can alan degildi. haksiz yere can alanin cani alinmali. Mesela dukkan jsletiyorsun 4 tane taskafa traslk geldi harac istiyor tehdit ediyor aileni. Bunlari olduren adama niye olum cezasi verildin ki? Bunlari oldurene ödul verilecek ama o taskafalai o dukkanciyi oldururse iste o zaman o idam edilmeli.
Birini öldürmek onu ağırlaştırılmış müebbet mahkum etmekten daha zayıf bir cezadır. Zaten ağırlaştırılmış müebbet cezası alanlar intihar etmek ve ölmek ister, bu olmasın diye ayakkabı bagcigini bile sokerler, yemekte bıçak vermezler
Neyse daha fazla gerilim yaratmıcam. Ben sadece kötü olan, suç işleyen her insan yok olsun, dünya iyilere kalsın istiyorum. Sen dalga geçtiğimi zannedip mi laf soktun bana?