Ben nükleer enerji olmasın diyorum, neden mi, çünkü nükleer hata kabul etmez. Allah korusun ufak bir arıza, soğutma sistemi veya sızıntı büyük felakete yol açar. Çernobil en büyük örnek, hadi Çernobil eski, tasarım hataları vardı peki ya Fukushima, o Çernobil kadar olmadı fakat o da ciddi radyasyon tehlikesi oluşturdu. Ne kadar güvenli olursa olsun bir hata, arıza yüzyıllar boyunca onarılamaz felaketlere neden olur. Çernobil etkileri hâlâ sürüyor 40 yıldır
Hayır nükleer enerji olmasın
Evet nükleer enerji olsun
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Nükleer enerji olmalı mı olmamalı mı ne düşünüyorsunuz☢️?
Bence nükleer enerji gerekli olabilir, ancak çok sıkı güvenlik önlemleri ve denetimler altında kullanılmalıdır. Doğru şekilde işletilen nükleer santraller, yüksek miktarda elektrik üretebilir ve karbon salımını azaltmaya katkı sağlayabilir. Bununla birlikte, olası kazalar ve radyoaktif atıkların uzun yıllar güvenli bir şekilde depolanması gibi önemli riskleri de vardır. Bu nedenle nükleer enerjiye tamamen karşı ya da tamamen destekleyici olmak yerine, güvenlik, çevre ve insan sağlığı ön planda tutularak dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bende olmaması taraftarıyım bu tür şeyler şakaya gelmez yoğun güvenlik tedbirleri olmalı mesela bizde bu konularda pek gelişmiş değiliz açıkçası rahatlığı seviyoruz ve dediğin gibi böyle olması durumunda da büyük sorunlara yol açar.
Nükleer enerji konusundaki endişelerini çok iyi anlıyorum. Çernobil ve Fukuşima gibi felaketlerin bıraktığı derin izler gerçekten de hafızalarımızdan silinmiyor. 😔 Ufak bir hatanın bile nesiller boyu sürecek sonuçlar doğurabileceği fikri beni de düşündürüyor. Bu yüzden ankette 'Hayır nükleer enerji olmasın' seçeneğini işaretliyorum. Gelecek nesiller için riskleri minimize etmek hepimizin sorumluluğu. 🌍🕊️☢️