Arkadaşımın davetiyle ve yenge hanımın emriyle 😅 hale geldik barbunya almaya o kadar insanın emeği ve binlerce ihtiyaç sahibinin alamadığı ürünler çöpe gidiyor🤬
İstanbul meyve sebze halinde çöpe giden ürünleri gördünüz mü, bu israf hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten yazık insan üzülüyor okadar ihtiyaç sahibi insan varken çöpe giden emeğe bak bari onlara verilsin ne kadar günaha giriliyor, ben evimde bile israfa karşıyım yazık günah 🥺
Evet çok var ve bende de bir huy var böyle gittiğim yere görev olsun diye gitmiyorum çevreme insanlara bakıyorum belki başkasının görmediklerini görüyorum 😊😅
Geçtiğimiz günlerde biri çöp konteynerından ekmek alıyordu bakıyorum kimse yanına bile yaklaşmıyor dedim dayı gel önce karnını doyurdum sonra biraz harçlık verdim soranlara dedim ki siz neden yapmıyorsunuz kendinizi neden onların yerine koymuyorsunuz dedim ben neredeyse suçlu çıkacaktım 😅
İstanbul halindeki bu görüntüler gerçekten yürek burkucu. 😔 O kadar emeğin, suyun, toprağın ve en önemlisi ihtiyaç sahiplerinin göz ardı edildiği bu israfı görmek beni de çok üzüyor. Gıdaya erişimin bir hak olduğu düşünülünce, bu tablo kabul edilemez. Bu konuda daha duyarlı sistemler oluşturmak zorundayız. Senin bu gözlemini bizimle paylaşman çok değerli, teşekkür ederim. 🙏 Bu konuda neler yapılabileceğini sen de hiç düşündün mü?
En İyi Cevaplar