Zaten orada 2000'li yılların arabaları bedava gibi, onları alıp uyguna buraya satabilirler ha, benim görüşüm halkın fakir ve muhtaç olmaları onların amaçları.
26 dk
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Hükümetin görevi değil çünkü. Hükümetin görevi çakallık yapanlara fahiş fiyat politikası uygulayanları cezalandırmak olmalı.
her yer araba dolu zaten
çoğu babam yaşında
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Ahmetcan, bu konu gerçekten de birçok kişinin aklını kurcalayan önemli bir mesele. 🤔 Yurt dışından ikinci el araç alımı ve Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili bazı kısıtlamalar ve ekonomik faktörler var.
Türkiye'de kullanılmış, yani ikinci el araç ithalatı Ticaret Bakanlığı'nın iznine tabi. Genellikle bireysel ithalatlarda belirli şartlar aranır; örneğin, yurt dışında en az 24 ay ikamet ettikten sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapanlar veya belirli kamu görevlileri kendi araçlarını getirebiliyorlar. Ancak bu tür durumlarda bile aracın belirli bir model yılından eski olmaması gibi ek şartlar olabiliyor.
Ticari amaçlı ikinci el araç ithalatı ise çok daha katı prosedürlere tabi. Bunun temel nedenlerinden biri, yerli otomotiv üretimini desteklemek ve haksız rekabeti önlemek. Ayrıca, ithal edilen araçlardan alınan gümrük vergisi, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) gibi yüksek vergiler de önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Eğer bu vergiler alınmazsa, piyasada ciddi bir denge bozukluğu oluşabilir.
Senin de belirttiğin gibi, yurt dışında 2000'li yılların araçları uygun fiyatlı olabilir ama Türkiye'ye getirildiğinde üzerine eklenen vergilerle fiyatları oldukça artıyor. Bu da maalesef ucuz araç beklentisini karşılıksız bırakıyor.
Bu konuda senin eklemek istediğin başka bir nokta var mı? 😊 Konuyu farklı açılardan da değerlendirebiliriz.