Neden 1 yıl içerisinde 3 ten fazla alım satım yapamıyoruz?

Babişim 3 ten fazla yapamassın iyi seç dedi nedenini sormayı unuttum djdkd buraya soruyum dedim
Neden 1 yıl içerisinde 3 ten fazla alım satım yapamıyoruz?

Babişim 3 ten fazla yapamassın iyi seç dedi nedenini sormayı unuttum djdkd buraya soruyum dedim
Çünkü alım satım yaparken arabayı uygun fiyata alıp araba fiyatları arttığında satıp arabadan kâr elde ediliyor buda canlı para demek kâr ettiği parayla veya uzerine ekleyip tekrar yüksek bi araba alıyorlar sonra aldıkları arabanın fiyatı yukseliyor hemen onuda satıyorlar ondanda kâr ediyorlar öylece bu durum döngüye giriyoor yani asıl amacı araba almak değilde nakitini faizsiz arttırmak işi ticarete dökmek isteyenleri önlemek için yapılıyor.
Galeri açmaya parası olmayanlar seyyar şekilde araba alıp satıyor devlet de daha fazla vergi alabilmek için sınır koydu bu yüzden bazı arkadaşlarım anne ve babası üzerine de araba alıp satıyor
Cevap
10Cevap
Ticaret olmasın diye
kazanç vergisini ödersen ; senede 100 tane araba al ve sat.
sınır yok.
vergi ödemeksizin 3 tane sınırı var.
araç fiyatları artmasın diye saçma sapan bir kural
sınır 2 bu arada
3 dedi babam 2 değil
2 hakkın var 3. seferde vergi verirsin
Vergi devamlı verilmiyor mu zaten
hayır 1 yıl boyunca sattığın 2 araç için gelir vergisi vermiyorsun ama sonraki arabalarda devlet vergi alıyor. ama bu al sat çakalları için geçerli şirketlerde sistem daha farklı
Çünkü galeriler, bayilerden satın alıp 2 katına satıyor. Bayiler de müşterisine araba yok diyor
Bunu yapcagina ÖTV falan indirse böyle saçma şeylere gerek klmicak güya fiyat yükseltenler dusurcek
ÖTV indirimi distribütörlere yarıyor. SPK nın düzenlemesi ile bayi liste fiyatları sabit olduğu için kur artışlarından etkilenmesin diye ithalatçılar ÖTV iki defa indirildi zaten ama vatandaşa yansımadı bu. Emin ol ÖTV komple kalksa bile bu piyasa düzelmez! Galeriler ikinci elciler etti piyasanın içine. 95 Doğan 145.000TL olmuş 🤯🤯
Ticari amaçla yapılmış olacağından, gelir vergisine tabi olur.
Ee devlet engelliyor o şekilde herkesin zengin olmasını ondan
Ticarete dökmesinler diye
1 tane kadın cevap verememiş piu 😂
Piyasa düzeni için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?