2 sene önce Clio model bir araba aldım. Şu an satsam aldığım fiyattan neredeyse 40 bin civarı fazlaya satacağım ama tekrar ihtiyaç duyunca alabilir miyim emin değilim.. Sizce mantıklı mı satmak?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Satın almak istediğim araçların tamamı 3 gün içerisinde satıldı, aracımı sarmış bulunduğum için araç almak zorundaydım. Sattığım araç Volvo XC60 onu piyasasında güzel fiyata sattım (290 bin TL), baktığım araçlar 2014 üzeri XC60 ve 2013-2014 Audi Q5. Bu araçların diyarı ben aracımı satarken 400-420 arası değişiyordu üstüne 100 bin koyar pazarlık ile alırım diyordum. 3 gün önce fiyatlar uçtu üstüne 150 bin koysam yine alamıyorduö, borca girmek istemedim daha öncesinde sahibi ile söz kestiğimiz Mitsubishi Eclipse Cross Instyle 2018 (tamamen hatasız 45 bin km) aracı dün eşime satın aldık. Hiç üzülmedik çokta güzel bir ticaret oldu ancak yola çıkma sebebimiz ile bitirme şeklimiz çok farketti. Nasip buymuş 🙂
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSakın satma, ekonomiden net anlayan bir adam olarak söylüyorum, dolar sağlam spoiler verdi şahlanmaya hazır olun, daha çok uçacağız, şahlanacağız :D Hatta şöyle bir ipucu vereyim sana; boş koltuk dahi Berat'tan daha faydalı idi ve şimdi şöyle düşün : Bu korkunç hırsızlık çetesi komple şekilde hükümetten düştüğünde dolar ziyadesiyle sakinler bugünlere oranla. Yanisi mümkünse biraz daha bekle , hükümetin değişmesine çok az kala sat gitsin uygulamasını devreye sokabilirsin.
12 Yorumla- +1 yıl
:D bir şey değil.
Arabalar konusunda 15,8b cevap paylaştı. Yeni arabaya ihtiyacın olursa sat. İhtiyacın yoksa ve aradığın aracı bulamadıysan satma. Ben düğün birikimi nedeniyle satmıyorum. Düğün yapana kadar arabayı satmayı kesinlikle düşünmüyorum. Model yükseltirsem düğün birikimim uçar gider, düğün yapamam. Şu an değiştirmek istesem, en kötü ticariden dönme (camları ve koltukları ruhsata işlenmiş) 350 bin km üzeri, 4 bin ₺ ve üzeri hasar kayıtlı ufak ticari araç (Fiat Palio Van, Peugeot 206 Van tarzı) almak zorundayım.
11 Yorumla
satmak mantıklı değil 3 ay önce sattığımfocus arabamı şimdi alamıyorum...3 ay önce 180 bin tl verdim şimdi 210 bin tl... gerçi benim parada neredeyse o rakamı buldu ama benim arabam çokntemizdi...49 bin km de benden başka kimse kullanmamıştı... o almıştım.. o temizlikte piyasada araç yok... focus titanium tdci modeli...
12 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
136Cevap
+1 yılSana en net cevabı ben vereyim bak. Dünyada çip ve magnezyum krizi var. Dolayısıyla araba üretimi yok denecek kadar az sıfır otomobiller yetersiz kaldığından yani arz talep dengesi bozulduğundan ikinci ele rağbet arttı.
Araç fiyatlarının yükselişi sadece bundan dolayı değil dolar kuru 11 lirayı geçti. Araçlar dövize endeksli olduğu için oradan da yükseliyor. Paranın değerini araba ile korumuş oluyorsun. Oysa lirada kalsan enflasyon karşısında şu an zararda olurdun.
Çip ve magnezyum krizinin 2022 yılı sonlarına doğru süreceği söyleniyor. Ayrıca faizler devamlı inmekte bu faiz indirimleri devam ederse dolar kuru daha da artar ve bu direkt araba fiyatlarını arttırır. Satacaksan Mayıs - Temmuz aralığında sat derim.. Piyasayı takip et faizlerin en düşük olduğu dönemde elinden çıkart.10 YorumlaBu zamanlarda araba satmak hiç mantıklı değil çünkü fiyatlar anlık olarak değişiyor. Sattığın fiyatta araba bulamayabilirsin her gün şişiyor fiyatlar.
50 YorumlaÖncelikle merhaba bu yaz ortasi satmalisin 2022 girmeden elinden çıkarmaya bak. yazin az daha piyasa yapar fakat seçime gidileceği için ikdidar oy kapma çabası içerisine girecek. Mecburen vergilerde hafiflemeler yapmak zorunda. bu da araç piyasasını dibe vuracak. Şu an arac piyasasi uçacağı en tepe noktasinda. sebebi ötv ler. bu şekilde seçime gitmek istemez. gorusum piyasaya oynayacak
11 Yorumla
+1 yılMantikli değil eğer sattığının üzerine para ekleyip bir şey almayacaksan elindekinin korumalısın. Sattığında aynı paraya hep daha kötüleri geliyor karşına
11 Yorumla
+1 yılİkinci bir arabanız yok ise mantıklı değil sattığınızın yerine yenisini kolay kolay koyamazsınız. Her şeyin ateş pahası olduğu bir dönemde çok acil ihtiyaç yoksa satmanız hiç mantıklı değil bence...
11 Yorumla- Arabalar konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılSatmak kesinlikle mantıklı değil. Hemen yenisi alınacaksa satılmalı, nakite çevirmeniz şartsa Şubat marta kadar dişinizi sıkın fiyatlar henüz oturmadı daha da yükselecek.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAraba satın almayın artık. Sırf sizlerin gereksiz ego tatmini ve konforu yüzünüzden soluduğumuz oksijen her geçen gün kötü hale geliyor. 20 dakikada gidebileceğimiz mesafeyi 2 saatte anca gidebiliyoruz.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnlamadınız herhalde, ben araba kullanmıyorum. Ayrıca fenomen olarak seçilmişsiniz insanların fikirlerine saygı duymayı ve üslubunuza azıcık dikkat edin.
+1 yılSene 2016 da clio alacaktım : 71.000₺ asgari ücret 1.600₺
şimdi 200.000₺ üstü ama asgari ücret 5.000₺ olacak heralde.11 YorumlaSatma 2 yıl önce 180 e aldığım arabanın piyasası 450 olmuş inanılmaz rakam çünkü sıfır araç yok satarsam yerine koyamam o nedenle araç satmak mantıksız
11 YorumlaBir tarfatan mantıklı bir taraftan mantıksız arabanı değerinden fazlaya satabiliyorsun bardağın dolu tarafına baktığın zaman ama arabanı satıpta başka araba almaya kalkarsan daha üst model arabalarda fazla pahalı o yüzden hiç bi yandan tutar tarafı yok
10 Yorumla
+1 yılPara ihtiyacın yoksa alma. ya da sattığın fiyatın üzerine para koyup model yükseltebileceksen sat.
13 Yorumla- +1 yıl
Değmez
- +1 yıl
Nasıl borclanacağjn onrmli
Alamazsın. Birikmiş paran var ise, alacağın arabayı bul anlaş öyle sat.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevir malına sahip çıkma devri araba satarsan sattığın fiyata o arabadan alamazsın bir daha haberin olsun sakın satma kullanma dursun kapıda 3 gün de bir 5 dk çalıştır onun harici kullanma eğer gelen zamlardan sonra satmayı düşünüyorsan. Sadece uzun yolda kullan arabanı. Ha bunun çözümü bu değil! Bizi bu hale getirenlerin Allah belasını versin. Destekleyen daha beter olsun!
10 Yorumla
+1 yılmantıklı çünkü çok büyük ekonomik erozyon geliyor gelecek kapanın yanında kaptığı kar kalacak ama olanında arabası pul para olacak bak dedi dersin çok güçlü bit resesyon yolda
10 Yorumla
+1 yılTürk parası günden güne değer kaybeden birim.
Ama söz konusu ticaret ise prim yapıyor.
Mantıklı olan satıp uluslararası para yatırımı.
Dümen dönebilir10 Yorumla40 bin lira kâr ettiğini düşünmüyorsundur umarım.
Enflasyona karşı kendini korudun sadece.
Sattığın zaman muhtemelen arabayı aldığında market alışverişinde ne kadar malzeme alıyorsan şimdi de aynısını hatta daha azını alabileceksin.
Yani kâr etmiş olmadın.
Bence eğer çok ihtiyaç yoksa, hayatta kalma endişesi yoksa ve kenârda para var ise satılmamalı.00 Yorumla
+1 yılEn iyi araba anahtarı sahibinin cebinde olan arabadır. İhtiyacım yoksa ve memnunsam değiştirmezdim. Bende 3 yıl önce 56 ya aldığım fluence şimdi 140-150 bandında satılıyor. 1.5 dci motordan çok memnunum
00 YorumlaModel yükselteceksen takasa gir. Arabasız kalmazsın, al gülüm🌹 ver gülüm olur🌹🌹
Paraya ihtiyacın vasa aci!!! l sat sat sat
Yoksa da eğer dursun demini alsın😊
Net bir cevap sana00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl40bin fazlaya satcan da peki yeribe yeni bi araba alabilcen mi? Tabikide hayır. Satarken aldığından fazlasına satvan ama yeni alcağınıda sana bedavaya ya da ucuza vermicekler unutma
11 Yorumla
+1 yılBu soruyu sorduğuna göre sende mantıklı olmadığının farkındasın bence😄
21 Yorumla
+1 yılZaman bir şey satma zamanı değil alma zamanı, dünya ekonomisi böyle şu an üstelik. Sattigini bir daha alabilme imkanın çok zor.
01 Yorumla
+1 yılBence satma. Yanlış anlama ama araban öyle çok değerli bir araç değil. Yenisini almak için 40,50 daha koyman gerekecek
01 Yorumlaöylesine satıyorsan satma.. yani büyük bir zorunluluğun yoksa satma.. en son seçeneğin olsun.. araba almak ülkemizde pek çok insan için tamamen hayal oldu çünkü artık..
00 Yorumla
+1 yılSattıpın parayla bir gömlek iyisini alabileceksen mantıklıdır. Ancak sıfır aldığın bir aracı satmaktan kesin zarar edersin. Yaptır, eksiğini gider bin.
00 Yorumla
+1 yılŞu an hiç mantıklı değil bu benim işim zaten satıp yenisini alacak paran varsa olabilir ama satacağım ne alacağım düşüncesinde isen kullanmaya devam et
00 YorumlaArabalar konusunda 423 cevap paylaştı. Şu an satmayın. Fiyatlar oturmadı. Çip krizi ve üretim devam ediyor. Birçok kişi parasını arabaya yatırıyor. Durum böyle olunc da fiyatları hiç düşmez. 1 ay önce sattım pişman oldum şu an
00 Yorumla
+1 yılOzamanlar verdigin para daha degerliydi ve satsan bile birşeyler kazanamiyacaksin. Yani sözde bir para olacak arabayi aldigin fiyata tekrar satacaksin.
00 Yorumla
+1 yılSatsan yine alıcaksın iyi hesap kitap yapıp abartı fiyatlar vermemek lazım
11 YorumlaAlacağın arabanın üstüne vereceğin paran hazırsa olabilir. Yoksa elindekinden de oöursun
11 Yorumladolar biraz daha artsın o zaman çok değerlenicek o zaman satmayı düşün
13 Yorumla
+1 yılDeğil ertesi gün yenisini alamayacak durumda oluyorsun.
11 Yorumlaşimdi satsan haftaya aynı fiyata geri alınamazsın onun mantıklı değil
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYılbaşından sonra satışa koymalısın bence fiyatlar daha da yükselecek o zamana da kadarda biraz birikim yapabiliyorsan yaparsın başka bir araba alırsın
01 YorumlaBen 3 senedir birikim yapyorum daha alamadım alsam da satman zaten alacak gibi hiç degilim
01 Yorumla
+1 yılSatarsan evet kar oranın yüksek olur ama araba alirsan belli bir sure sonra zarar olur cunku su an araba fiyatlari bayağı yuksek
00 YorumlaSatma ihtiyaç yok ise. Ama yerine alacağın senin için önemli ise. Hızlı bir şekilde sattım aldım hepsi hazır bulunsun bekletme ki erime olmasın
00 Yorumla
+1 yılValla bu dönemde be satarsan sat sattığını geri alamazsın öyle bir dönemdeyiz. Acil bi durum yoksa kesinlikle satmanı tavsiye etmiyorum
00 Yorumla
+1 yılSatarsan yerine yenisini koyamazsın. Eğer para ekleyip başka araba alacaksan sadece o koşulda sat. Yoksa dursum elinde.
00 Yorumla
+1 yılArabaya ihdiyacin yoksa sat altin al uzun vadeli
Ama ihdiyacin var kenarda 50 paran yoksa ustune koyup daha ust modelini almak icin sakin alma00 Yorumla
+1 yılyani paraya ihtiyacın varsa sat
ama ihtiyacın yoksa kullan derim..
satsan ihtiyaç duyacağın bir araba almak zor00 YorumlaEvet satarsan aldığın zamana göre karlı olacak ama yeniden bi arabaya kalkarsan da acayip zararda olacaksın
00 YorumlaHer zaman satan kaybeder, şayet hemen o parayı daha iyi getirisi olan başka bir enstrümanla değerlendirebileceksen olabilir. 😎
00 Yorumla
+1 yılaraba satılabilir ama tekrar alınması bu piyasada zor olabilir
çünkü sıfır değil 2. el bile el yakıyor00 Yorumla
+1 yılŞu an Türkiye de igne satsan yarın aynı paraya alamaz sın 40000 TL o zamanın parası degil onu da unutma
00 Yorumla
+1 yılAl satçı olmadığı sürece bu piyasada araba satmak mantıklı bir hareket değil. Sattığını 1 hafta içinde gidip geri alamıyosun üzerine 10k fiyat biniyor 1 haftada. Şahsen hiç tavsiye etmem satmanı.
01 Yorumlaaraban nedir?
ben şimdi Dacia satiyorum bitane Alcam arac02 YorumlaDur biraz daha yükselsin öyle koyarım diye bekliyorsun ama yükseliş hiç bitmiyor ki.
Eminim çoğu kişinin makul sebebi budur. 😊00 YorumlaArabalar konusunda 391 cevap paylaştı. Al sat yapacaksan Vadeli alırsan mantıklı, yoksa hiç uğraşma bineceğin arabayı al
00 Yorumla- Arabalar konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılÜzerine koyup daha iyisini almayacaksan mantıklı değil.
00 Yorumla
+1 yılArabanı satmak istiyorsan üstüne eklemen lazım her araba pahalandı sadece seninki değil
00 Yorumla
+1 yılHemen yenisini almayacaksan mantıklı değil, günde bile fiyatı değişiyor.
00 Yorumla
+1 yılÖnce yerine koyacağın aracı tespitini yapman faydalı olacaktır
00 YorumlaOnu bilemem güncel hayatta daima hergun kullaniyormusunuz?
00 YorumlaFiyatlar yerinde durmuyor satarsan pişman olabilirsin
00 Yorumla
+1 yılOcağı bekle satarsan çok pişman olursun fiyatlar uçmaya devam edecek
00 YorumlaSatıp yatırım yapmayacaksanız mantıklı değil. Ama satıp yerine bir şey alacaksanız olabilir.
00 Yorumla
+1 yılValla şöyle diyim mantıklı değil. Havadan paran bile olsa eldeki aracı satmamak gerek.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de artık ne bir şey alınır ne bir şey satılır paranın kıymeti yok.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle değil. Paran varsa ve bir üst modele geçebileceksen sat. yoksa sakın satma o para hiç olur
00 Yorumlabence değil çünkü tüm piyasa arttı , araba satmak artık araba almakdan kolay
00 Yorumla- Devamını Gör (89)
Devamını Gör(134)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem