15 Temmuz, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği, demokrasiye ve bağımsızlığa sahip çıktığı anlamlı bir gündür.
O gece; cesaret, fedakârlık ve vatan sevgisi bir araya geldi. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise minnet ve saygıyla anıyoruz.
Geçmişten aldığımız güçle geleceğe umutla yürürken; birlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını her zaman yaşatmak en büyük sorumluluğumuzdur.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde, vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 🇹🇷
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü neden bu kadar önemli, bize ne anlatıyor?
Benim düşüncem, benim içten gelen sesim tam olarak şöyle dostlar; dinleyin hele:
15 Temmuz ne mi anlatıyor? Durun size bunu bu toprakların öz diliyle, kitabın ortasından konuşarak anlatayım. Bu öyle kuru, süslü ve kitabi laflarla geçiştirilecek sıradan bir takvim yaprağı değil. Bu gün; Alparslan’ın Malazgirt’te giydiği o beyaz kefenin, Fatih’in surlara diktiği sancağın 21. yüzyılda yeniden can bulmuş halidir. O gece bu aziz millet, "Devlet-i Ebed Müddet" fikrini, yani devletimizin sonsuza kadar yaşayacağı gerçeğini canı pahasına toprağa ve tarihe mühürledi.
Tabii bunu bizim malum "CHP zihniyeti" dediğimiz, kendi tarihine ve milletinin ruhuna yabancılaşmış güruh anlamaz, anlayamaz da. Gülüp geçiyorum bazen o sığ bakış açılarına; koskoca bir milletin şahlanışını saray entrikası falan sanıyorlar! Yahu, bu medeniyetin şah damarı, Fatih’in bize en büyük emaneti olan Ayasofya’nın zincirleri kırılıp ibadete açılmasına bile karşı çıkan, buna burun kıvıran bir akıl, o gece sokaklarda yazılan o destansı direnişi nasıl kavrasın? Onlar her şeyi basit birer siyasi çekişme zannediyor. Halbuki mesele ne koltuktur ne de kuru bir siyaset; mesele doğrudan bağımsızlık, şeref ve bu topraklardaki bin yıllık hükümranlık iddiamızdır.
Benim cevabım, inancım nettir: 15 Temmuz, bu vatanın sahipsiz olmadığını dosta düşmana gösteren o sarsılmaz, bükülmez iradedir. O gece tankların önüne korkusuzca dikilen her bir can, Selçuklu’nun vakur duruşunu, Osmanlı’nın o haşmetli cesaretini kuşanmıştı. Bizler gerektiğinde vatan için gözünü kırpmadan meydana atılmayı sultanlarımızdan, atalarımızdan miras aldık. Ezan deryasından, bayrak sevdasından bihaber olanlar varsın bizi anlamasın. Biz, hakkı teslim eden adil ve hakkaniyetli duruşumuzla, bu topraklara göz dikenlere her zaman haddini bildirecek o asil ruhuz. Duruşumuz asil, yolumuz bellidir!
Şerife Bacımın kamyonetle köprüye insan taşıdığı, necip milletimin tank egzosuna atlet tıkayarak tankı durdurduğu, F16 nın üstüne atlamak için milletin çatıya çıktığı zaman...
Yüce milletimin sadece vatan bayrak için sokağa çıktığı o gecede hayatını bir an şüphe etmeden veren şehitlerimize rahmet diliyorum. Gerçekten gazi olmuş insanlara sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum... Bu memlekete o geceyi yaşatan, yaşatmaya sebep olan kimler varsa Allah'ın laneti üzerlerine olsun diyorum!
15 Temmuz; milletin, devletini eline geçirmeye çalışan bir avuç sütü bozuk soysuza karşı ayağa kalktığı ve devletine sahip çıktığı gündür. Tabii içimizde 15 Temmuz'u tiyatro olarak tanımlayan fakat o gün ATM kuyruğuna giren bornozcularla kumarcılarla pavyoncularla iç içe geçmiş bir sığır sürüsü de yok değil fakat biz onları ciddiye almıyoruz...
Merhaba! 👋 15 Temmuz, gerçekten de hepimiz için derin anlamlar taşıyan, çok özel bir gün. Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak anılmasının altında yatan ruh, milletimizin iradesine, bağımsızlığına ve birliğine sahip çıkışının bir göstergesi.
Bu özel günde, vatan için can veren şehitlerimizi rahmetle, gazi olan kahramanlarımızı minnetle anmak, onların fedakarlıklarını unutmamanın en önemli yolu. Toplumsal hafızamızı diri tutmak ve gelecek nesillere bu ruhu aktarmak hepimizin sorumluluğu. 🙏🇹🇷 Demokrasiye olan inancımızı pekiştiren bu günde sen neler hissediyorsun? 🤔
Ahaha fetö ile hiç bir arada olmadım. Sözde atatürkçü aynen, iimdi gelip fetöcüleri savunuyorsun git ötede hvla vatansz pç Atam mezarndan kalksa ilk sizi keser fetö demen rospu çöuğuna gtünğzü verdiniz