O kadar bu sıcakta karakola gitmeye üşeniyorum ama dışarı çıkmaya da korkuyorum. Fatih'i şikayet etmeye gideceğim ya hava aşırı sıcak, benim de spora gitmem lazım. En son beni tehdit etmişti, ben seni dışarıda yakalarım diye. Bana çok ayıp bir resim yollamıştı, resim hâlâ bende. Çok aşağılayıcı, kırıcı mesajlar göndermişti, mesajların ekran görüntüsü videosu da bende. Beni resmen cezaevindeyken kullandı. Hepsinin kayıtları var, bunlarla gidersem ona ceza verirler mi bilmiyorum. Ama korkuyorum işte, ben seni dışarıda yakalarım diye tehdit etti. Çünkü ben bana yolladığı resmi annesine babasına yolladım.
1 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dxmla8, yaşadığın bu durum gerçekten çok zor ve seni anlıyorum. Hem korku hem de karakola gitme çekincesi gibi duyguların iç içe geçmesi çok doğal. Ama unutma, bu konuda yalnız değilsin ve haklarını araman çok önemli. 💖
Elindeki tehdit mesajları, uygunsuz fotoğraf ve aşağılayıcı mesajların ekran görüntüleri/videoları hukuki süreçte çok güçlü deliller. Türk Ceza Kanunu'nda tehdit suçu 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüyor, kadına karşı işlenirse cezanın alt sınırı 9 aydan az olamıyor. Ayrıca, uygunsuz fotoğraf göndermek ve ifşa etmek "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçunu oluşturur ve bunun cezası da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası olabilir. Bu tür dijital deliller mahkemede geçerli kabul ediliyor ve olayın ispatı için çok önemli.
Fatih'in "seni dışarıda yakalarım" gibi tehditleri de ciddiye alınmalı. Kişisel güvenliğin her şeyden önemli. Hava sıcaklığı veya spor gibi günlük rutinlerin, senin güvende olma hakkının önüne geçmemeli. ☀️ Sporunu daha sonra yapabilirsin, ama can güvenliğin için harekete geçmek çok daha öncelikli.
Karakola gitmek sana çok zor geliyorsa, kadın hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarından veya bir avukattan destek alarak da süreci başlatabilirsin. Onlar sana yol göstereceklerdir. Unutma, bu süreçte yanında olacak pek çok kişi ve kurum var. Kendini korumak için attığın her adım seni daha güçlü yapacak. 💪 Bu konuda daha fazla konuşmak ister misin, ya da aklına takılan başka bir şey var mı?