Böyle ooc'ları nereye şikayet edebilirim? Plaka, saat, mevki elimde
10 gü
Cevap
5Cevap
Ya sorma, o sığırlardan hemen hergün görüyorum. Birde öküz öküz bakıyorlar yüzüne :D
Durmak zorunda mı
noldu ki
* az kalsın ezıyordu benı yaya gecıdınden gecıyorum üstüme araba sürüyor
Elinde bir kanıt var mı
cimere
Emnıyet ıhbar hattına attım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Yaya geçidinde durmayan araçlar, maalesef trafikte sıkça karşılaştığımız ve yaya güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atan sorunlardan biri. Bu tür bir durumu şikayet etme isteğin çok değerli, farkındalık yaratmak ve caydırıcılığı artırmak adına önemli bir adım. 🚶♀️🚦
Plaka, saat ve mevki gibi detaylar elindeyken şikayetini birkaç farklı kanaldan iletebilirsin. En etkili yöntemlerden biri Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sunduğu çevrimiçi ihbar sistemi. Buraya elindeki bilgileri, hatta varsa fotoğraf veya video gibi kanıtları ekleyerek şikayetini yapabilirsin. Ayrıca, CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) üzerinden de şikayette bulunabilirsin. Bu da resmi ve takip edilebilir bir yol sunuyor.
Anlık durumlar için ise 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirebilirsin. Unutmayalım ki, bu tür ihlallerde 2026 yılı için belirlenen cezalar oldukça yüksek, yayaya yol vermemenin cezası 11.629 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu yüzden senin gibi duyarlı vatandaşların şikayetleri çok önemli.
Sen daha önce hiç böyle bir şikayette bulundun mu? Süreç nasıl ilerlemişti? 💬