emniyet güçlerine haber salın , İzmir 'de kimse güvende değil şu an :D
yardımlarınız için teşekkürler :)

Kalkış destekli araçlar var. Ama şahsen ben genelde ya geri kaçırıyorum ya da patinaj çeke çeke öküz gibi kaldırıyorum arabayı. Debriyajı iyi ayarlaman lazım, ben ayarlayamıyorum.
O dibe giren öküzlerin de allah belasını versin. Herkes usta şoför sanki.
Debriyaj ve frene ayağını basılı tut sonra ayağını debriyaj pedalından yavaşta kaldır biraz ama tamamen kaldırma. 4-5 saniye motordan ses gelicek araba yavaşça titreyecek. Sonra frenden ayağını çek araba hareket edicek. Bir 5 metre gidene kadar ayağın debriyaj üzerinde aynı şekilde kalsın. Araç haraket etmeye başlayınca ayağını tamamen debriyajdan çekersen araç stop eder
Her araba gaza basmadan yarım debriyajla hareket eder. Düz yolda debritajdan ayağını tam çekme. Yavaş yavaş çekerken titremeye başlar, hareket eder. Hareket ettiği zaman ayağını gene çekme yarım debriyajla git. Bunu düz yolda tekrarla devamlı ayağın alışsın. Sonra bayır yukarı olduğunda, çok kolay yaparsın o hareketi..
Şöyle ki, debriyajı yavaş yavaş bırakırken kavrama noktasına geldiğinde araba titreyecektir, o titreme durumunda ayağını frenden çekip debriyajı hiç oynatmadan gaza bas, o şekilde kalk.
Cevap
36Cevap
Eğer arabayı kullanmayı yeni öğreniyorsanız bunu takıntı haline getirmeyin. Çünkü hepimizin başına geldi bu gibi şeyler. Bunu psikoloji yaparsanız araba sürmekten dahi korkar hale gelirsiniz.
Şimdi sorduğunuz soruya gelince, ayağınızı yarım debriyaj yaptığınız zaman zaten arabadan bir ses duymuş olacaksınız. Bir bakıma araba gaza basmanızı istiyor. Gaza basarken devir ibresi 3’e kadar gelsin. Zaten araba kalmaya başlar o esnada yarım debriyaj da olan ayağınızı yavaştan kaldırın. Strest yaparsanız bunu çözmeniz geç olur.
Devriyaj kavrama noktasını iyice öğreneceksin bunu ister aracın titreyişiyle yaparsın istersen devir saatine bakarak belli bir yere varınca ayağını frenden çeksen bile geri kaymayacaktır son olarak bir süre el freni ile kalkış yapabilirsin tüm bunlar için hergün bir rampa bulup bir iki saat çalışacaksın zamanla aşacaksın merak etme.
Yapma arabanın anahtarını hemen sakince yere bırak! Bilen biriyle çık 1 saat antrenmanla çözersin 👍
Vitessiz araba da mı oluyor 😯
Süre süre alışırsın..
Evet onun arabası var 😂
Debriyajdan ayağını hafif kaldır ayağının altında debriyaj titrer o titremeyi hissedince yavaşça frenden çek ayağını gaza bas ben öyle yapıyorum hiç geri gitmiyo stop da etmiyo asfhksj
Gorseldeki arac reno scanic aracin manuel mi otomatik mi yokuslarda her zaman el freni ile kalkis yapilir. Once debriyaj kavrama noktasi arac titrer stop edecek gibi olur sag aysk gazda sag elde el freninde el freni indirip debriysji yavasca ayni anda brakurken gaz vericeksin az az gaza basicsksin
Nissan Note.**
debriyajı yarımdan da fazla yap Sesi duy o sırada sonra bir anda frenden çekip gaz ver Sonra da debriyajı yavaş yavaş bırak
40 yıllık şöför 😂
@MEDENİ_ADAM seni ne ilgilendiriyordu acaba !
@Guzeeeeel_ espiri yapıyım dedim 🙄
@MEDENİ_ADAM yapma espiri bana sinirin geçmedi daha
Debriyajdan ayagini cok az kaldir araba hafif titrwmeye baslar.
O anda da hafif bir sekilde gaz ver yavas yavas debriajdan ayagini cek.
Öncelikle elin el. frenin De olacak normal kalkış yapar gibi kalkarken debriyaj dan ne kadar ayağını çekip gaza basarsan o kadar el frenin indir
Hiç bir şey yapamıyorsan el frenini çekiyorsun canım benim sonra hafiften gaz vererek el frenini indiriyorsun no problem
El frenini çek sonra yavaş yavaş indirirken gaza bas
El frenini cek oyle kaldır yavaştan bırakırsın el frenini
Ayağını debriyajdan çekerken, gaza kökle , en fazla pati atarsın ama kaydirmazsin
Öğrenerek pratik yapacaksın el frenini kullanabilirsin o da bir çözüm
Sen nasil aldin ehliyeti. Direksiyon sinavinda yokuslu bir yoldan mutlaka gecirirler
Tamam arabayide biraz cilveyle kullan belki uzmez seni 😂
hikaye basit aslında..
el freni yukarıdayken ayağınız debriyaj da 2 000 devire kadar gaz verin sonrasında rahatça kalkacaktır..
El freni kullan kalkış anında aynı anda freni kaldır gaz ver
Yarım debriyaj nasıl yapılır öğren. El freni ile yokuşta araç kaldırma nasıl yapılır öğren. Yeter. :D
Yarım debriyaj fren yap yarım debriyajı hafif titret arabayı gaza bas gitmezse birazdaha çek debriyajdan gaza bas tekrar yavaşça çıkarsın
Arabayı kaçırmazsın arabaya otururken debriyaja sonuna kadar bas frenede çalıştır yarım debriyaj ile arabayı titret frenede olsun ayağın sonra gaza bas gitmezse araba arkaya da kaçmaz merak etme biraz daha debriyaja bas hafif bas ama yine gaza bas o sırada çıkarsın korkma
Teorik olarak herkes burda çok iyi tavsiyeler verebilir fakat sizin pratiğinizi artırıp arabayla bütünleşmeniz lazım...
otomatik al veya taksicilere el freni ile nasıl kalkılır diye sor çözülür sorun
El frenini kullanarak kalk
Kaldır arabayı işte ya anla😄
alisana kadar el freniyle kalk
El frenini kullan kalkarken
Güncellemeye koptum 😄👍
Otomatik araba alarak.
otomatik alacaksın dayısının
El freni ile kalk, çok kolay oluyor..
Videolarını izle anlatamam burada 😅
Kursa git milletin arabasına vurma
Elfireni ile kalk direk iki ile kaldıe
Vitessiz araba kullan
El frenini çekerek kullan
Uçak biletimi al efes otelden oda ayarla gelmeyen çomar olsun)
Bileti aldın mı)
Dönüş biletimi))))
Gelirim ama İzmir saat kukesinin önünde saatlerce bekleyip otele yalnız dönmek ilişkimizi tamir olmayacak şekilde zarar verir)))
Gelirsem dönmem belki)
Evrak deposumu))) çok ekonomik bir karısın)))))) tebrik edwrim)))
Fotokopi makinası var mı
el freni ile kamyoncu usulü denemelisin
Biri bu kıza kaldırmayı ogretsin
El frenıyle kalk kanks
Araba surmeyi ögrenmen lazim
El Freni ile.
Kaldırması çok kolay sen bilemiyorsun
Kesin güvende değiller
El freniyle kalk
Alışarak çözecen
El freni ile kalk
Ona practice lazim