Debriyajı iyi ayarlayamamışsındır.
Gaza birden yüklenmişsindir.
Doğru viteste değilsindir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Debriyajdan ayağını hafif çektiğin zaman arabanın titrediğini hissedeceksin. Ondan sonra gaza basacaksın gaza basarken debriyajdan ayağını çekeceksin. Gaza az basarsan araba stop eder.
işte birden yüklenirsen de gaza stop etmez mi
birden yüklenirsen patinaj çeker araba. Onu iyi ayarlayacaksın. Boş bir bayırda sürekli çalış. Olmalı bir süre el freni ile kalkmaya alıştır kendini. Daha sonra iyileşir sürüşün.
Genellikle debriyajı ayarlayamadığından yokuşta stop edilir ancak nerede yanlış yapıyorum diye sormuşsun. Asıl yanlışın otomatik vites kullanmıyor olman 😄
Cevap
22Cevap
Yarım debriyaj olayı var onu ayarla
Yarım debriyaj olayı var onu ayarla, sonra gaza yüklen.
Arabayı kesin vitesi yetiştiremiyosundur sana tavsiyem
1-rampada vitesle oynama acemilin geçene kadar
2-rampada durduysa araba geri kaçar diye korkucaksin bu normal fren debriyaj baş el freni çek vitese al arabayi sonra ayani frenden çek devriyaji yarıya kadar bırakıp gaz ver arabanın sesi değisince el frenini bırak
Debriyajdan ayağını fazla cekmissindir. Kavramada tut. Frenden çekme. Motor titresin sonra frenden çek gaz ver
teşekkür ettim
Gaza birden yuklencen zaten debriyajı tamamen birakma yarım cek birde seçenek sunmuş sanki biliyor da
yüklendim ama stop etti yine de
fdgfdhgfdhgfkj aklıma gelen seçenekler bunlar
Debriyaj bırakırsan stop eder onu birakmican tamamen araba gideseye kadar
3 şıkta cevap olabilir. Debriyaj ve gaz ayarlarını iyi dengelemen gerekiyor. Vites 1 de kalkılacağını bilmiyorsan zaten araba sürmemelisin.
Yarım debriyaj yapıp kalkmanız lazım yokuşta.
Kavrama noktasına alışmak için bir süre yokuşta dur kalk çalışın
Debriyaji yarıya indirdiğin de gazı verip depriyaji birakcan
Bu debriyajin kavrama noktasında olmaması ve yanlış vites seciminden dolayı olur
Direksiyonu tam sağ kırarak kalkman lazım diye biliyorum
Ben de hep bu hatayı yaparım, sonra korna ve dörtler eşliğinde yola devam ediyoruz :)
Debriyaj ve gazı ayarlayamıyorsun. Kavrama noktasını öğrenmelisin önce
Yokuş kalkışında Debriyajdan çekerken yavaş ol kavrama noktasını hissettiğinde frenden Çek gaz bas, seyir halinde de yokuşta stop etmemek için gaza yüklenmen lazim, devirden düşünce stop edebiliyo
Frene basılıyken ayağını yarı debriyaja getir ve ayağını frenden kaldırıp gaza da yarıdan biraz fazla bas ve ayağını debriyajını bas çek yap ve arabayı canlandır. Sanki stop ettircekmiş gibi yap ve kaldır.
Debriyaj gaz ayarını iyi yapmalısın
Otomatik vites kraldır konfordur
Yok siklardan hicbiri degil. sen suremiyorsun sorun bu sadece.
Yokuşta kalkmadan önce normalden daha fazla gaz vermen gerekebilir
teşkrler
Staple etme tamamen Debriyaj ile ilgili
Arabaya binmeyi yanlış yapıyorsun
Sat otomatik al ya ne uğraşıyon 😂
Debriyaj ve gaz ayarını yapamıyorsun
hilmholder olan bır arac al
Kadınlar otomatik vitesli araba kullanmalı
niye? manuel erkeklere özel mi?
Daha fazla gaz ver kalkarken.
Yokuşta vites düşür
Düz yolda dur kalk yaparak alıştır kendini