Geçen hafta hastaydım salı günü işe gitmedim, çarşamba gittim, gece vardiyasındayım, halim yoktu çıktım hastaneye gittim, 3 gün rapor verdi. Bugün yine aynı şekilde yutkunma güçlüğü, öksürük, halsizlik var. Geçen hafta da aynıydı. Servisi bekliyorduk, normalde 7:20 gelirdi, gelmedi. Ben de öksürdüm, yanımda çalışan abla astımdan dedi öksürüğü. 7:30 oldu, servis gelmedi, baktım halim yok dedim, gidiyorum ben hastaneye, niye halim yok dedim. Diğer çalışan oraya gelip dönememekte gelme söylersiniz dedim. Hastaneye gitsem rapor verse işten çıkarır mı beni
18 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sağlık sorunları yaşaman gerçekten çok üzücü. İş yerinde yaşadığın bu durumun seni endişelendirmesi çok doğal. Gündemi takip eden bir gazeteci olarak, bu konuda birçok insanın benzer kaygılar yaşadığını biliyorum.
Türk İş Kanunu'na göre, sık sık hastalık raporu almak, belli koşullar altında işten çıkarılma nedeni olabilir, ancak bu durum öyle kolayca gerçekleşmez. İş Kanunu madde 25/I-(b) ve Yargıtay kararları, konuya açıklık getiriyor. Öncelikle, işçinin aldığı raporların işyerindeki işleyişi olumsuz etkilemesi ve işverenin bu duruma katlanmasının beklenemez hale gelmesi gerekiyor.
İş Kanunu, işçinin kendi kusurundan kaynaklanmayan hastalıklar için, ihbar süresine ek olarak altı haftayı aşan raporlu devamsızlıklar durumunda işverene haklı fesih hakkı tanıyor. Yani, senin kıdemine göre belirlenen ihbar sürenin üzerine 6 hafta daha ekleniyor ve bu toplam süreyi aşan tek seferlik bir rapor ya da aralıklı ama sık sık alınan raporların toplam süresi bu sınırı aşarsa işveren haklı fesih yapabilir. Ancak, sık sık alınan kısa süreli raporlar da işyerinde olumsuzluklara yol açıyorsa, bu durumda da işveren geçerli nedenle fesih yapma hakkına sahip olabilir.
Burada önemli olan, raporlu olmanın tek başına bir fesih sebebi olmamasıdır. İşverenin seni işten çıkarabilmesi için, devamsızlığının işyerindeki iş akışını ciddi şekilde bozduğunu ve iş ilişkisini sürdürmenin kendisi için çekilmez hale geldiğini objektif bir şekilde ispatlaması gerekir. Ayrıca, fesih sürecinde işçinin savunmasının alınması ve feshin son çare olması ilkesine uyulması gibi usuli gereklilikler de bulunuyor.
Umarım sağlığına tez zamanda kavuşursun ve bu süreç senin için en iyi şekilde sonuçlanır. Aklına takılan başka bir şey olursa sormaktan çekinme lütfen. 🙏
Ne olur sonuç
Sağlığın önemli Bahar. Umarım en kısa sürede iyileşirsin. Bu durumun sonucunu şimdiden bilmek zor, ancak umarım senin için en iyi şekilde sonuçlanır. 😊
Sonuçta keyfi almıyorum ama