Gündem konusunda 543 cevap paylaştı. Nafaka ya 3 ay ya da max 6 ayı geçmemeli ve ne olursa olsun 1 kişilik geçim miktarını aşmamalı Bu hem boşanmayı harika bir ödül olarak sunuyor ki Sudan sebeplerden boşanan kadınlarla doldu ortalık hemde istismara ve soygunculuğa kapı aralıyor. Ben bunu Erkeklere tanımlasalarda karşı çıkardım. Kesinlikle objektif konuşuyorum. Sen bunu Erkeğe ver oda gider bi enayi bulup sömüreyim der. Ha keza bazıları hukukta erkekde alıyor desede Sistem öyle işlemiyor. Zaten maddi sorumluluk erkeğe yüklendiği için Ev arba iş Erkekten beklendiği için erkek %95 kadından daha varlıklı olmuş oluyor o yüzden Nafaka kölesi olan taraf erkek oluyor doğal olarak ve tabi Toplum ayıplaması bir yandan Hakimlerin kadına hoşgörülü yaklaşımı bir yandan Yani Sözde erkeklerde hukuken alabiliyor. Pratikte alakası yok neyse dediğim gibi İki cinste farketmez Bu zülümdür adaletsizdir Boşanmayı ödüllendirmektir. Hal böyle olursa Boşanmalar elbette ki Tavan yapacaktır. Eğer ciddi bir sorun yoksa Şiddet hakaret şiddetli geçimsizlik hariç çiftler uzlaşmaya zorlanmalı boşanmak neredeyse nötr olmalı Kocam uykusunda sayıklıyor. Gibi insanın aklıyla dalga geçen sebeplerle boşanamamalı hatta Yaptırımı olmalı Yoksa nüfus düşmeye Erkekler evlilikten kaçmaya devam eder. Ne asker bulabilirsiniz Ne sanayide arabanızı tamir edecek birini ne barajları tamir edecek birini herkes yaşlanmış olacak.
03 Yorumla- 2 ay
Sudan sebepten boşanma derken bı tane örnek versene şahit oldugun
- 2 ay
güzel yazmıssın erkekleri bu durumu rahatsız ettiği dogru bencede. ondandır ki bu toplumda evlilikten cekinmeye yol acıyor. su anda hani stratejik olarak analiz etsek hani duyguyu bırakıp bi erkekin evlenmemesi cok daha fizıbıl diyebilirim:D getirdiği goturdugu hukuki olarak sorumlulugu riski bence bu cıkar. ama kız icin tersi. keske boyle cesitli parametreler ile ugrasıp evliliğin erkek acısından analizini yapsak bi de kız tarafında:D
- 2 ay
Ben yazayım. 24 saat evli kalıp bir ömür boyu nafaka ödemek gibi. Gelinin tüm altınları alıp kaçarak damadı dolandırması bir de üstüne şiddet iddiası ile nafaka istemesi gibi...
En İyi Cevaplar
2 ayTam kanunları bilmiyorum ama eğer evlilikte çocuk yoksa nafaka olmamalı, çocuk varsa çocuğun 18 yaşına kadar eğitim/sağlık ve hayatını idare ettirebilmesi için aile tarafından hem anne hem baba olacak şekilde çocuğun hesabına para yatırılmalı ve o para devlet gözetimi altında sadece çocuğa harcanmalı.
Nafaka diye alıp çocuğu aç bırakıp kendine harcayan kadınlar, iki ay evli kalıp ayrılık nafaka yiyen keriz avlayan kadınlar dolu.31 Yorumla- 2 ay
Şu kadr yorum içinde en mantıklısı tebrikler
2 ayBen de öyle okudum. Zaten olması gerekiyordu. Çünkü günümüzde görüyoruz 1 ay evli kalmışlar adam 15 yıldır nafaka ödüyor. Bu ne saçmalık değil mi? Evlilik süresi baz alınarak bi hesaplama yapılmalı. Yani şimdi 1 ay evli kalanla 20 yıl evli kalan da aynı olmasın
21 Yorumla- 2 ay
EİC için teşekkürler 🙏🏻☺️
Gizli Üye(25-29)2 ayİyi oldu... Para-nafaka peşinde gold diggerların sektörü daralıcak fakat gene de kadınların evliliği sürdürmeye yeticek kadar etkili bir hareket değil. Çok fazla sosyal medya etkisinde bırakılıyor ve kafalar 1 milyon olmuş durum da kadınların. Erkekler de keza aynı. Evlenen kadın büyük beklenti ve talepler çıkartıyor sosyal medyanın yönlendirmesiyle. Maddiyat konusunda kadınlar tutumsuz ve düşüncesiz. Değer yargıları tamamen sosyal medya tarafından yönetiliyor. Evlilikler maddi hasar alıp gemiyi batırıcak kadar "aile" kurumuna düşman sosyal medya, haberler, Tv programları, canlı yayıncılar... "Aile ilişkilerine Kötüye götürücek" eylemleri, seçimler yapması için manipüle ediyor kadın ve erkekleri. Aslında global olarak ciddi bir piskolojik savaş açılmış durumda "aile kurumunun yok edilmesi" için. Kadınlara da erkeklere de yanlış dogmalar, fikirler, akıllar, önerileri, yönlendirmeler dogma ediliyor ve amaç iki cinsin hiç birleşmemesi. Birleşmişse ayrılması ya da aldatması. Evliyse boşanması üstüne kurulu dogmalar aşılanıyor görüsel ve işitsel kaynaklar vasıtısıyla iki cinse de!
12 Yorumla- 2 ay
Helal
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar! 👋 Süresiz nafaka konusu son zamanlarda çok konuşuluyor, haklısın. Anayasa Mahkemesi, "süresiz olarak" nafaka ödenmesi hükmünü oy çokluğuyla iptal etti biliyor musun? Ama hemen kalktı diyemeyiz, çünkü bu karar 9 ay sonra yürürlüğe girecek. Meclis'te de yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bekleyip göreceğiz, bu konuda gelişmeler oldukça sana haber veririm! 😉
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Gündem konusunda 961 cevap paylaştı.
u 2 ayAhahaha sen de mi sordun bunu valla yeni gördüm ben de diyorum ki konu hakkında araştırma mi yaptı acaba😄
11 Yorumla- 2 ay
Ahahah
- Gündem konusunda 907 cevap paylaştı.
2 ayAYM kararı ile kaldırıldı ama karar gerekçesi daha yayınlanmadığı için hükümet tarafından yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor bunun içinde 9 ay süresi var...
00 Yorumla - Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u 2 ayKalktı diyorlar.
00 Yorumla Gündem konusunda 810 cevap paylaştı. bu konu herkesin damarı:D evli olmayanların bile. bende fikrimi yazayım burada kalsın. burada aslında biraz kendim icin. hani anlatmak kendini ifade etmek güzel. rahatlatan bişey hemde kızlar erkek zihnini analitik bakışını görsün diye nacizane.
çocuksuz seneryoyu yazıyorum. bence maks 6 ay olmalı. yani bu süre ekonomik olarak darbogaza girecek olan diğer eşe süre olarak dusunulcek. bu sürede işte kendine bi iş bul hayatını kur yeni duzenini ayarla süresi bence makul. bi nevi işsizlik tazminatı gibi. belki bununda bi sigortası dusunulebilir. bosanma riskini satın alırsınız primle. :D 6 aydan sonra yani artık ayrılmıssınız o es artık sizin icin el. cebinizden para tırtıklaması olarak goruyor erkekler bunu. cogu diyim. artık onda bi hukmun yok ama işte ona bakıyon. bu sonraki evliliği de olsa yazık yani diye dusunuyorlar. ayseden bosandı melisle evlendi. melisin gelirinden bir kırpmadır bu yani diyorlar. o kıza yazık diyorlar. bu süre konusunda hamileliğinde olmadıgının garanti edildiğin ivarsaydım bu arada. evlenen bi kız yetişkindir artık bosanmıstır yoluna baksındır. dusunce bu temelde. miktar ise tabi ki zor konu. bence gelire endeksli olmalı. ama alıcak kişide asgari ücretli calıssa idi ne alırdı sorusunun cevabına gore bi limit olmalı. bi de dovız kesinlikle olmamalı türk devletinin parası neyse o olmalı. enflasyon dusunulerek artırılmalı otomatik sistemi olmalı bunun bence. ama tabi 6 ay dedik yılın altı oldu bu. kisi misal 500 bin kazanıyorsa esi artık esi değilse. ona min hayat standartı sunmalı. o da nedir işte a ücret. tabi erkeke de alan acmak lazım iradesi varsa orada güzel ayrılık jesti yapayım derse yapmalı. calısıyorsa da kız nafaka almamalı. nafaka en ufak bi romantik ilişki olması halinde kesilmeli (tespiti yapılırsa yani)
ama ustune daha derin düsünmek lazım tabi. bence bu konu farklı olaylar goz onune alınarak genelleştirilmeli. kılcıklı ıs. kimseyi memnun edemezsin. bu konuda yetkili olmak istemezdiim. ama erkek korumacı olmak lazım bence cunku terazi kız lehine cok oldu. bu da yine topluma zarar. erkeklere değil herkese. dini husulardan da bence destek alınmalı. unutmadan.
00 Yorumla- Ekonomi2 ay
Merhaba, sistem sorunuzu ekonomi etiketine atmış aslında hukuki bir konu :) Süresiz nafaka konusu, Türkiye'de yıllardır süregelen bir tartışma alanı. Birçok kesim, ömür boyu nafaka ödeme yükümlülüğünün adil olmadığını savunuyor ve bu konuda bir konsensüs oluştu gibi görünüyor. AYM'nin bu kararını da bu konuda köklü bir değişikliğin habercisi olarak değerlendirebiliriz.
10 Yorumla Sırada kadının beyanı esastır yasası kalkacak az kaldı süresiz nafaka kısmında ise 10yildan fazla evlilik varsa kadında ev hanımı ise hâkimin kararına göre süresiz nafaka alabilir 5yilin altında nafakka yok 10yil ve 5 yıl arasında ise kaç yill evli kalindiysa ama yine saçmalıkları varda onlar da düzeltilir sondaki kanun kılık kıyafet yasası olucak ondan önce kadının beyanı kalkacak tâbi uzun zaman alacak ama 4 yıl içinde halolucak
00 YorumlaYeni nafaka düzenlemesi henüz belli değil
ama en son konuşulan "evli kaldığı süre kadar nafaka ödenmesiydi".10 YorumlaKalktı yasalaştı itiraz edildi uygulama evlılık boyunca yarı yıl kadar nafaka
115 Yorumla- 2 ay
Ne kadr evliysen o kadr ödemeye devam
- 2 ay
Sanslisn o zaman
- 2 ay
Av yazmissn yanls yazmissn bnde başka bsi anlamism pardon 😄
- 2 ay
Ortada birakmamissn hc dglse çocuk var mı
- 2 ay
E tamam sorun YK bnce gayet iyi bı anlaşma
- 2 ay
Kız istedgn icn on kere de evlensen gene oğlun olacak hep böyle oluyor bnde kız istiodm bnde de oğlan var düşman başına
- 2 ay
Vallahi gidip kendimi kisirlastrsam mi diyirm içimdeki çocuk hevesini öldürdü vallahi
Gizli Üye(25-29)2 ayerkekler ana evinde kalacak artık kjfnkjvnf kimse güvenilmez bir cins ile evlenip çocuk yapmaz bu saatten sonra
26 Yorumla- 2 ay
Yapman daha iyi
Cevap sahibi2 ay@Senji yo olanı söylüyorum her erkek aynı değil tabii ki ama olan bu yani bir hayatın sorumluluğunu alamayan insanlar evlenemeyecek anne evinde kalacak
- 2 ay
O zaman bütün bir cinsi genellemeyecek şekilde kurmalısınız cümlelerinizi.
Bu pasif agresif tavırları da kimse yemiyor artık haberiniz olsun.
Lafı sallayıp bütün bir cinsiyeti aşağıladıktan sonra tepki geldiğinde "ama hepsi öyle diil tabii" minvalindeki söylemler bir şeyi değiştirmiyor.
Cevap sahibi2 ay@Senji Kimsenin yiyip yememesi umurumda değil
- 2 ay
farkındayım, bir şeyler umrunda olsaydı böyle bir zihniyete sahip olmazdın zaten.
kendi yaptığın vasat ve kalitesiz tercihlerin sonucunda ilişkilerinde hiçbir zaman değer görmemiş ve sevilmemiş olman diğer erkeklerin suçu değil. Erkek nefreti ile kendi kendini tükettiğin yalnız kedi anası hayatında bol şans diliyorum.
Evet kalktı
01 Yorumla- 2 ay
Ne kadr sure evliysen o kadr ödemeye yine devam edicn kudurck bsi yk
2 ayBende şimdi gördüm , AYM tarafından iptal edilmiş henüz kalkmadı TBMM de şartlar belli olacak mesela 3 yıl evli olana 5 yıl nafaka gibi ama yüksek ihtimal ile süresiz nafaka kalkacak.
00 Yorumla- Gündem konusunda 447 cevap paylaştı.
2 ayEvet gerçek, evli kaldığın sürenin yarısı kadar nafaka alınacağını duydum yani dört yıl evli kaldın 2 yıl nafaka alacaksın..
00 Yorumla
2 ayKalksın ya, erkeğin sırtına bu kadar yük yüklemek yanlış. Baktılar evlenen yok kaldirmak zorunda kalmislardir
00 YorumlaNolmuş yine erkeklerin lehine bir şey mi oldu
02 Yorumla- 2 ay
Süresiz nafaka kalkmış. Ne kadr evliyse o kadr ödeyecek 9 ay sonra kesin karar belli olack
- 2 ay
Yine mi 😄
s 2 ayKalkmadı, yargı paketi kapsamında değerlendiriliyor diye biliyorum; ama umarım kalkar
04 Yorumla- 2 ay
Yeni bı karar cikacakms ama süresiz kalkms
- 2 ay
Kalktıysa iyi olmuş. İlgimi çeken bir konu değil
- 2 ay
Bnmde çekmiyor instada lap die önüme düşünce soru olark sorim dedim 😄
- 2 ay
Aym iptal etti o hükmü
Evli kaldığın süre kadar nafaka ödemesi yapılıyor diye biliyorum
10 Yorumla- Gündem konusunda 473 cevap paylaştı.
2 ay9 ay sonra yürürlüğe girecek o tarihe kadar TBMM düzenleme yapar.
10 Yorumla Bence iki tarafa da nafaka ödenmemeli, ödenecekse bile tek seferlik bir ödeme olmalı.
00 Yorumla
2 ayYakında kalkacak ve kadınların sponsoru kalmayacak.
00 Yorumla
2 ay8 ay sonra yürürlüpe girecek zaten süresiz nafaka kadınların geçim kaynapı gibi oldu
00 YorumlaÖyle birşeyler duymuştum ama hemen olmaz biraz sürer yine
00 Yorumla- Gündem konusunda 491 cevap paylaştı.
2 aySüresiz nafaka kalksın tabi ya erkekleri kölelestirmek bu resmen
00 Yorumla Gündem konusunda 922 cevap paylaştı. Umarım kalkmıştır kalkarda adam 1 günlük 1 aylık evlilik neticesinde para göndermek zorunda değildir.
02 Yorumla- 2 ay
Süresiz kalkmış ne kadr evliysen o kadr sene odicn 5+
- 2 ay
Güzel o zaman
erkeklerin evlenmeme bahanesi ortadan kalkmis acaba erkekler bundan sonra evlenmemek icin neyi bahane edecek
04 Yorumla- 2 ay
Ne canım boş konuşuyorsunuz Ya vallahi ben anlamadım sizi la kardeşim evlenecek olsa da geri evlenelim s**** s**** Burada erkekler şunu İşte şu kalkmış bu kalkmış Ne bileyim bahanesi Benim hiçbir zaman bahanem olmadı ya Bunu hala anlamamış bir sürü kadın var Ne kadar boş kadın var bu ülkede ya
- 2 ay
@susadimYalnizlik önce yazmayı mı öğrensen üstün zeka
- 2 ay
Maddiyatı gösterebilirler
9 ay sonra yürürlüğe girecek meclis üzerinde çalışma yapıyor sana mesaj atamıyorum niyeki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayOh oh iyi oldu bir ay evli kal ömürü boyu öde oda yetmez dostu ile verilen paraları yesin
06 Yorumla- 2 ay
1 ayda ne yasiosunz da bosaniosunz hemen
Cevap sahibi2 ayonu karşı cinse sormak lazım
- 2 ay
Adam gbi durun da bosanmasn kimse sonuçta evlilik bı tarafı köle almak değil herseyine katlanmak da değil
Cevap sahibi2 aynafaka almak için evlenenler konuşuyor
- 2 ay
E onlar düşünsün artk 😄
Cevap sahibi2 aydüşüne koysunlar
Erken emeklilik kalkmis artik 😅 yeni gordum bende
04 Yorumla- 2 ay
Süresiz kalkmış belli bı sure gene ödemeye devam 😄
- 2 ay
Asdfg mnyk
bence gayet mantıklı
00 YorumlaKalksın tabi başkasına verecek eşinden para alacak
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 2 aySüreli işte duruma göre olcak
00 Yorumla
2 ayniye boşandıktan sonra düşünelim
00 Yorumla
2 ayKalktı hayırlı ugurlu olsun
00 Yorumla
2 ayKalkması lazimdi zaten bence
00 YorumlaDaha net değil. Ama kalkması lazımdı
00 Yorumla
2 ayEvet kalktı ama daha yayınlanmadı
00 Yorumla
2 ayKalktı, yürürlüğe 9 ay sonra girecek
10 YorumlaKalktı diye biliyorum
00 YorumlaEvett kalktı artık çokta iyi olduuu
00 Yorumla
m 2 ayKalksın istiyorum
00 Yorumla- Gündem konusunda 323 cevap paylaştı.
2 ayİnşallah kalkar
00 Yorumla Kalktı
00 Yorumla
2 ayHayırlı olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayKalktı ağla
01 Yorumla- 2 ay
Ağlayan sizlerdiniz ki ayrıca ödemeye gene devam edeceksnz sadece sonsuza kadr değil haliyle ağlamaya devam edin 😄
Gizli Üye(30-35)2 aykurtulduk cok şükür
01 Yorumla- 2 ay
Ne kadr evli kaldysan o kadr zaman odeyeceksn süresiz kalktı tamamen kalkmadı yani
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat