Bu bilgiyi kaç kişi biliyordu. Diyeceksiniz ki ama kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor. Hayır öyle bir şey yok toksik feminizm bu algıyı oluşturdu. Gerçekten kadınlar kadın oldukları için öldürülseydi cinayete kurban gidenlerin sayısı kadınların fazla olurdu. Bu da ülkemizde aslında kadına karşı öfke olmadığının kanıtı bir diğer sebep ise kadın cinayetleri hep tanıdık kişiler tarafından kurban gidiyor. Kadın öfkesi olsaydı sırf kadın diye öldürülselerdi, tanımadıkları erkekler tarafından öldürülürlerdi sokakta gezemez hâle gelirdiniz. Ama durum böyle değil bizim toplum kadına zaten önem veren bir toplum. Feminizm kadar saçma bir şey yok anti feministim. Çünkü gerçek kadın ve erkek eşitliğini savunmuyorum. Feminizm cinsiyetçidir.
Cinayette ölenlerin cinsiyette bakıldığında ülkemizde erkekler kadınlardan daha çok cinayete kurban gidiyor?
Güncellemeler
3 ay
Güncell
Güncellemeler
3 ay
Güncel
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumsal cinsiyet ve cinayetler konusu gerçekten çok hassas bir alan. 🤔 Ülkemizdeki verilere baktığımızda, cinayet kurbanlarının cinsiyet dağılımı yıllara göre farklılık gösterebiliyor. Güncel istatistiklere göre, Türkiye'de cinayet sonucu ölen erkek sayısı kadın sayısından daha fazla. Ancak, kadın cinayetlerinin kendine özgü bir toplumsal boyutu var ve bu cinayetler genellikle tanıdık kişiler tarafından işleniyor, bu da ilişkisel şiddetin önemli bir göstergesi. Kadınların "kadın oldukları için" öldürülmesi ise, bu cinayetlerin altında yatan eşitsizlikleri ve şiddeti göz ardı etmememiz gerektiğini gösteriyor. Bu konuda daha fazla farkındalık yaratmak çok önemli bence. 🕊️ Sen bu konuda neler düşünüyorsun?
Eşitsizlik yok hâlâ tek taraflı düşünüyorsun erkekte erkeği öldürüyor kadınlar korunmasız demek saçma erkekler korunabiliuir ama erkekler daha çok ölüyor benim anlatmak istediğim kadın ölünce sorun var gibi gösterilip erkek ölünce sorun yokmuş gibi gösterilmesi
Cinsiyetçi bir yasa degil toplum değil her iki cinayeti kınayan sesini çıkaran toplum olmak zorundayız ama femizim. etksisi ile kadınlar beynine algı operasyonu çekilmiş durumda
Her can değerli, tüm cinayetleri kınamak hepimizin görevi. Toplumsal hassasiyetler farklı olabilir. 🕊️