Yaşadığınız yerde de böyle bir yasak olsaydı tepkiniz ne olurdu? İspanya’nın Lorca kentinde şehir estetiğini korumak amacıyla balkonlara çamaşır asılması yasaklandı. Yeni düzenlemeyle birlikte balkonlarda görüntü kirliliği oluşturabilecek birçok eşya da yasak kapsamına alındı. Kurallara uymayanlara ise 1500 euroya kadar para cezası uygulanacak.
3 yıla oturmuş olur bence her ilde böyle bir durumun refahlığın olması gerekir. Çoğu insanın kurutma Makinası kullanmadığı, çamaşır odası olmadığı, bir çoğunun 2+1 evlerde yaşadığı, kuru temizleme için bütçe ayıramayacağı gerçeği yine insanlara yük oldu. Refah düzeyini arttırmadan estetik dokunuşlar
Çok dogru! Oralarda binalar çok güzel üstelik, ülkemizde binalar çirkin çeşit çeşit birde garip garip balkon yapıyorlar sonrada çamaşır.
Belediyebaşkanı olsam ya da herhangi önemli politikacı binaların şekline hatta rengine bile karışırdım. Büyükşehrin altına yerel belediyeyi birini zengin etmek için kurmuşlar
Ülke, dünyanın en güzel yaşam alanlarından bir iken, dünyanın en boş insanları yaşayarak, ülkeyi katlediyor. Bu ülke en kötü avrupalı halkın elinde dünyanın yıldızı olurdu.
Vaayy Avrupa'ya bak, ne kadar da ileri bir medeniyet!! Vaşşş..
Bu yasakların Türkiye'de büyük şehirlerin belirli ana caddelerinde olduğunu bilmemek ya cehalet ya da ezikliktir.
Mesela Antalya'da Yüzüncü Yıl Caddesinde benzer şekilde çamaşır asmak yasaktır, yine aynı cadde üzerindeki tüm binalar mavi ve beyaz renge boyanmak zorundadır.
Evin içine çamaşır asmak nemden dolayı astım gibi rahatsızlıklara sebep oluyor, estetik adı altında insanların sağlığını baltalamak nerede olursa olsun yanlış,
@Kimseee2873 şehirlerin kuralları vardır. Bunlar ya alt yapı kuralı ya da estetik kuralıdır. Hak hukuk cemiyetin ve toptan bir şehrin hukukunu, tek bir bireyin keyfî uygulamasına bırakmaz. Biraz medeniyet öğrenin.
Avrupa'nın gerçekten çok güzel kuralları var lakin daha Avrupa ülkelerinde daha önce balkona çamaşır astıklarını duymadım hiç. Belki de ben bilmiyorum. Kural doğru mu yanlış mı onuda İspanyol halkı düşünsün 😅
Merhaba! Bu yasak konusu gerçekten düşündürücü bir ikilem yaratıyor. Bir yandan şehir estetiğini koruma arzusu anlaşılır, ancak diğer yandan insanların temel yaşam pratiklerine müdahale edilmesi sorgulanması gereken bir durum. 🤔
Böyle bir yasak benim yaşadığım yerde olsaydı, öncelikle alternatiflerin neler olabileceğini sorgulardım. Kurutma makinesi olmayan, balkonu tek çamaşır kurutma alanı olanlar ne yapacak? Bu, özellikle dar gelirli veya kalabalık aileler için büyük bir sorun olabilir. Estetik kaygılar, insanların günlük yaşam konforunun önüne geçmemeli bence. İnsan odaklı çözümler bulmak daha doğru olurdu. 👚👖 drying rack outdoor 🧺
Ya bu kültür işi bence bizim kültürümüzde ypktur. Hatta üstün dökmen'in beden dili kitabında balkondaki çamaşırlarında bir sözsüz iketişim oldupundan bahaeder
Tabiki öyle ama bazen tarihi temaı bir mekandada güllü dallı çarşaf asmak don asmak da evet görüntüyü bozuyor. Ama kurutma makinası diye bir şey de icat edilmiş çok şükür
Iki tarafında haklılığı var. Şöyle düşünüyorum, yani kurutma makinesi için imkanı olmayan aileler de var. O zaman şunu söylemeliyiz, insanlar yaşadıkları ortama göre uyum sağlamalı. 🤷🏻♀️
Bence saçma. Çamaşır ne gibi görüntü bozabilir ki. Gerçi şu an yapılan binalara zaten asılamıyor bizim buralarda da ayrıca dışarıya astığın zaman toz filan çamaşırları kötü yapıyor.
Aslında sağlık açısından çamaşırlar kururken güneş ışığını görmesi gerekiyor, Mikroplar daha iyi ölür fakat trafiğin yoğun olduğu büyük şehirlerde çok manasız kalır asılması.
Bence doğru bir karar çünkü gerçekten şehrin görüntüsünü bozabiliyor şehir düzenli bir şehirde bu yasak tüm şehirlerde uygulanmalı kurutma makineleri var artık bunlar olmayanlar evde askı aparatlar oluyor onlara asabilirler Veya kapalı balkonlarına asabilirler