Üst komşum, canım benim sağ olsun evde halı, çarşaf, örtü, havlu ne varsa sirkelemeye başladı. E ben o balkonu yıkıyorum, orda çayımı kahvemi içiyorum. O kadar pisliğin benim balkonuma inmesi doğru bir davranış mı?balkondan halı silkelemekYanlış olduğuna sonuna kadar eminim ama gerçekten herkes yapıca acaba benimki mi yanlış diye şüpheye düştüm ejdksk
Güncellemeler
+1 yıl
silkelemek be ejdksk
Balkondan bir şey silkelemek yanlış bir davranış mıdır?
1990ların sonlarına doğru iç göç ile kentlerin nüfusunun şişmeye başlaması ve gelenlerin de kırsal alan kültürünü geldikleri yerde bırakamaması ya da yeniden bir şehir kültürü edinememesi yüzünden " bir şehirde yaşama " kültür özen ve saygısı yerle bir oldu. Gelenler de genelde kaçak göçek evlerde yaşamaya ve mahallelere bölünmeye ve güç gösterileri ile oraya tutunmaya başladı. Onlardan devam eden 2ci nesil ise, betpnlaşmaya başlayan şehirde ilk kaçak göçek binalara geçti ama mahallecilik binalara geçenler değişmediği için devam etti. Şimdiki elektrikli süpürge ve diğer temizleme makinalarının da olmadığı dönemde gecekondu camından pisliği dışarı atmak normal karşılanıyordu ama binalara geçince şehir yönetimi binalarda temizlik günü icat edip bu tür alışkanlıkların devamına izin verdi. Gün sonunda altta kalanın canı doğal olarak çıkıyor , binanın pisliğine katlanıyordu.
Ancak temizleme aletlerinin gırgır seviyesinden çok yukarılara çıkması ve atıkları kendi içine hapsedebilecek seviyeye çıkması ile binalarda temizlik günü kaldırıldı, hatta gürültüsüne kadar alt ya da üst komşuyu rahatsiz edecek davranışlar yasaklandı ve önce yöneticiye uyarı tekrarında para cezasına bağlandı.
Kısacası , üstte olan hala kendini 1990larda yaşatan ve bunun da temizlik günü hakkı olduğunu sanan birisi. Kendi devrinin alışkanlığını sürdüren biri ya da önceki neslinden gördüğünü yapan eski bir ev kızı olabilir.
Kesin olan " şehir hayatı ve son kurallarını bilmeyen " bir izole kişidir. Ne olacak derseniz ;
2- Buradaki maddelerde " anagayrimenkul yönetimi " bölümünü de dikkat ederek okuyun ve yöneticinin size karşı sorumluluklarını bulun.
3- Buna dayanarak , komşunuzun davranışından şikayetlerinizi önce sözle ama değişme olmazsa noter ihtarnamesi ile bildirin ki mahkemelik durumda elinizde yasal belge olsun.
4- Belediye ikinci engelleme merciidir, şikayet edersiniz gelir sizin alanınızdaki pisliği belgelerler ve yönetime ceza keserler.
5-Yine olmadı ise, sulh hukukta dava açabilirsiniz . Bu nereye varır derseniz ; kişi kiracı ise çıkarılmasına hatta mülk sahibi ise o bağımsızın binanın tamamına satılarak kişinin tahliyesine kadar da gidebilir.
Bir halı silkelemek , konu büyürse şimdiki cari kanunlara göre böyle umulmadık sonlar getirebilir.
benim balkona da üst kattaki çomarların yaramaz çocukları ne bulurlarsa atıyorlar. balkonu kullanmadığım için ses etmedim. ama seninki olay çıkarılacak durum. gidip bir güzelce uyarabilirsin hayvanoğluhayvanı
Bizde de durum tam tersi alttaki her şeyi silkeler onun altındaki kadın ondan çok şikayetçi. Bana gelince Sen silkeleme diye rest çeker halbuki balkona doğru silkelemiyorum sadece sofra bezi silkrliyotum biraz camına kırıntı düşüyor diye gelip bana söyleniyor.
Vallahi kimsenin affı yok bu konuda bizim mahalle silkelemede master olmuş üst komşu bir silkeliyor bizim balkona kırıntı bile düşünmüyor öyle üstat olmuşlar
En İyi Cevaplar