Bir şahıs, apartman grubunda çıkan tartışmayı paylaştı.
Balkona çamaşır asan şahıs uyarılarak, apartmanın dış görünüşünü bozmaması için kurutma makinesi alması önerildi.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir şahıs, apartman grubunda çıkan tartışmayı paylaştı.
Balkona çamaşır asan şahıs uyarılarak, apartmanın dış görünüşünü bozmaması için kurutma makinesi alması önerildi.

İnsanlar birbirinin hayatına gereksiz ve saygısızca müdahale etmeye başladı sofra halı vs tarzı şeyler sirkelemek yıkamak gibi eylemleri anlarım ama çamaşır asmak bir gerekliliktir herkes kurutma makinesi aldı diye bir kaide yok herkes o imkana sahip diye bir şey yok.. ve balkonda çamaşır asmanın kimseye zararı da yok sadece insanlar bir şeylere burnunu sokmayı seviyorlar sorun çıkarmayı kaos'tan beslenmeyi seviyorlar..
Yönetim planında dış cephe görüntüsünü bozacak şekilde asılmaz ibaresi varsa yasaktır, geya belediye mevzuatında şehir estetiği yönetmeliği kapsamında ana caddeye bakan binalarda asılmama zorunluluğu varsa öyle olabilir ama hukuken yönetimin sizd kurutma makinesi alacaksın deme yetkisi yoktur bence
Mülkiyet hakkınıza müdahale edemezler ancak komşuluk hukukunda su damlatmama veya görümtü kirliliği konuları geçerse bu rahatsız edici bulunabilir
Şu Ramazanın iyi bir dayak yeme vakti geldi de geçiyor hatta. O kadar yasak gördüm bazıları geçerli sebepten dolayı konulduğu için anlaşılırdı ama bunun elle tutulur yanı yok. O zaman hepsi götürsün ramazanın peteğine assın 😂
Ahaha süper yorum. 😂
Balkona çamaşır asmak, apartman dış görünümünü bozuyorsa yönetmeliklere aykırı sayılabilir ve yasaklanabilir. Kurutma makinesi ise yönetmelikle zorunlu değil ama apartman yönetimi toplu kararla zorunlu kılınabilir.
Türkiye’de balkona çamaşır asmak genel olarak yasak değil 😊 Ama apartmanın yönetim planında veya kat malikleri kurulunda “dış cephe görüntüsünü bozmayacak” diye bir karar alınmışsa, buna uyman beklenebiliyor.
Ama kimse sana hukuken “kurutma makinesi almak zorundasın” diyemez, bu ciddi anlamda kişisel hayatına müdahale olur 🚫 Kuralların mantıklı, ölçülü ve herkes için eşit olması lazım.
Sizin apartmanda resmi bir yönetim planı ya da alınmış yazılı bir karar var mı, yoksa sadece WhatsApp tartışması üzerinden mi ilerliyor olay? 🤔🧺
Cevap
6Cevap
yasak evet
Hukuken kimse size kurutma makinesi alma zorunluluğu getiremez; bu kişisel mülkiyet hakkına müdahaledir. Ancak Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca, apartman yönetim planında 'dış cephe görüntüsünü bozacak şekilde çamaşır asılamaz' maddesi varsa, çamaşırların balkon demirlerinden dışarı taşmayacak şekilde veya alçak askılıklarda kurutulması beklenebilir.
yasak olmamalı. yasaksa millet boşuna mı çamaşır ipi üretmiş? o zaman madem yasak koyuyorlar, herkese kurutma makinesi alsın ve faturasını ödesinler zorunlu tutanlar 😹
Yasak tabiki üst komşumun allah belasını versin balkondan uzatıyordu çamaşırları nasıl bir kimyasalla yıkadıysa 3 senedir balkon camımızda leke var naptıysak çıkartamadık işin bu boyutuda var
Apartmanda yaşamanın en sinir bozucu yanlarından birisi bu tip şeylere maruz kalmaktır.
Yasak varsa evet yasaktır.
Bu apartmana göre değişir. Karar alınmışsa uyacak herkes. Hele bizde var birisi sürekli asıyo bide su damlıyo geçerken kafamıza 😂
Saçmalık peteklere elbise aşmak astım yapar evde nem olur ve rutubet olur kurutma makinesi almaya imkanı olmayan insanlarda var...
Yönetim tplanan aidatlarla her eve kurutma makinesi alsın hem görüntü bozulmaz hem neye harcandığı bilinmeyen aidatın nereye gittiği belli olur
Hayır kimse evin içinde o nemli havayı solumak zorunda değil. Bazı sitelerde böyle kararlar var o da sözleşmede bilgilendirilir. Ben doğru bulmuyorum.
Aptallar ya bunlar ne kullanıyor acaba kafalarının içinde beyin yerine ne taşıyorlar aşırı merak ettim
Tabi ki bk ne olacak başka 🤦
Kime ne bolkonumda yediğim bktan orpular gibi herşeye de dil uzatır oldu mu millet
Kimi ne ilgilendirir? Ne sacma ramazanı binadan atsınlar mkkk
bu konuya ait çok güzel bir sözüm var EV BENİM KURALLAR BENİM KARIŞANI DOM@LTIR GEÇERİM
maalesef ki böyle bir karar alındıysa uymak zorunda, ne kadar saçma olsa da
Çamaşır ıslak ve suyu damlıyor halde değilse sıkıntı yok.
doğru karar bence
Site işleri sıkıntı yaw
Lüks bir semtse hakli
Hiiiç umrumda olmazdı valla asardım
Balkon sınırları içerisinde istediğini yapar
Mantıklı
Yasak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?