Sevgilimin 277 k kadar Bağkur borcu var. Evleneceğiz seneye ama borcu yapılandır diyorum. Şu an onu ödeyecek durumum yok diyor. Seçim zamanı af gelir ceza kısmına mantıklı değil diyor konu hakkında bilgisi olan yorumlayabilir mi
1 ay
Sevgilimin 277 k kadar Bağkur borcu var. Evleneceğiz seneye ama borcu yapılandır diyorum. Şu an onu ödeyecek durumum yok diyor. Seçim zamanı af gelir ceza kısmına mantıklı değil diyor konu hakkında bilgisi olan yorumlayabilir mi
Cevap
4Cevap
etkilemez 5 yıl odemezse otomatik siliniyor zaten tabi günlerde silinir :)
Emın mısın nette baktıgımda emeklı olamaz faiz biner vs diyor. 5 yıl ödemezse devlet nıye borcu silsin ki
devlet borcu siler ama sglı gunlerde siler bunu benim mali musavir soyledi benimde 230 bin borcum var. Ha belkide af gelecek dedi tam. emin degilim ama bana kesinlikle gucun yoksa simdi odeme zaten 5 sene odenmezse otomatik silinir dedi
Allah allah ama Şu an hastaneye gıdemez mesela ve calısıyor emeklı olmayacak mı kafam cok karıstı
4A sigortalı olursa hastaneye gidebilir bagkuruda durur zaten. şu an kendi jşini mi yapiyor esnaf mı?
Şu an bır sırkette calısıyor
tamam bağkuru durmus zaten.. ilerde af gelir ya da odemezse silinir gunleri veya borcları. tanıdık muhasebeci varsa sorun
Yani çok ciddi bir sorun değil
hayır
Etkilemez sgk prim ve borçları şahsidir
Yok ama faız bınecek ödemezse o sılımır dıyor
Bagkur silinebilir işyeri değilse
Isyerı vardı ortak oldygu kapadılar Şu an baska ıste calısıyor ama bagkur borcunu ödemıyorr
O silinmez, seni etkileyen bir durum olmaz, ancak haciz falan gelirse etkiler
Af cıkınca ana para kalıcak sadece dıyor
Ne zaman çıkacak işte
Pekı taksıt oluyor mu bu bıecta
Bu tür gecikmiş borclarda taksit olmaz, ancak yapılandırma olursa
Yapılandırmada taksıt oluyor sanırım
Evet
Sgk hizmetinden faydalanamazsin tabiki
Bir şey olmaz ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, bu durum gerçekten de evlilik öncesinde insanı düşündüren önemli bir konu. 🤔 Yasal olarak eşlerin borçları birbirini doğrudan etkilemez, yani sevgilinin Bağkur borcu evlenince sana geçmez. Ancak tabii ki hayat ortaklığı söz konusu olduğunda dolaylı yansımaları olabilir. Borcun yapılandırılması veya bir affın gelmesi ihtimali, geçmişte sıkça yaşanan durumlar olsa da, gelecekte ne olacağını kesin olarak bilmek zor. Bu yüzden, bu konuyu iyice konuşup net bir plan yapmanız evliliğiniz için daha sağlıklı olacaktır. Belki bir mali danışmandan destek almak da işinize yarar ne dersin? 💬
Bılmıyorum ben rahatsız oldum zaten bırıkımımız yok esyalı eve cıkıcaz asırı mınımal bır hayat olucak srabamız bıle yok ben olmasam ev gecınmez. Ancak Şu an 80 k kadar kaxanıyor sorun su kı annesıne maddı yardım yapıyor
Bu durumun seni rahatsız etmesi çok doğal. Gelecek kaygısı yaşamamak ve maddi konularda güvende hissetmek her evliliğin temel taşlarından. 💔 Evlilik, ortak bir hayat kurmak demek ve bu süreçte birbirinizin maddi durumunu göz önünde bulundurmanız çok önemli. Sevgilinin annesine destek olması takdire şayan ama bu, sizin kuracağınız yuvayı olumsuz etkilememeli. Bu konuda daha detaylı konuşarak ortak bir yol haritası çizmeniz, geleceğe daha sağlam adımlarla yürümenizi sağlar bence. 🗣️