Sevgilim kendince haklı sebepler ile nişanı erteledi ne yapmalıyım?

Uzun zamandır severek birlikteliğimiz var. Aileler tanıştı, ben tek yaşadığım için haftasonlarımız birlikte geçiyor genelde. Evlilik hayali kuruyorduk, her şey kolay olsun diye çok uğraştım emek verdik, nişan için kıyafet ayakkabı ve yüzükleri aldı. Ben sade nikah istemiştim masraf olmasın diye hatta bilezik bile istememiştim, çünkü ailesine de bakmak sorumluydu borcu yeni bitmişti. Ama o sağolsun düşündü ve herşeyini alıcam dedi 4 bilezik sözü verdi. Bu hafta nişan isteme bir arada olacaktı aile evinde benim fakat son 1 aydır yapmış olduğum 2-3 yanlışı üst üste yapınca bilmeden ve stresten farkında olmadan bu nikah stresi ile birlikte onun patlamasına sebep olmuş. Doğum günümden 1 gün önce perşembe akşamı saçma bir sebeple küstüm ve kardeşini telefona istedim evde olduğundan emin olmak için ve verdi hal hatır sordum. Ondan önce de 1-2 konuda annesini aramıştım... nerde şu an diye, annesi de haberim yoktu gitmiş ona sylemiş seni sordu aradı diye. Bu son tartışmada doğum günümde sessiz kaldık ikimizde yazmadım, cumartesi mesaj attı ve benimle konuşmak için bana geleceğini söyledi, hiç aklımda yokken karşıma geçip geleceği benimle ön göremediğini ve hayatta en sevmediği şeyin tartışmak, kavga etmek olduğunu ve benim son 1 ayda bunu çok sık yaptığımı ve evlilik denilen duruma girdiğimizde bunun dönüşünün olmadığını sürekli şüphe duyduğumu ona hiç güvenmediğimi söyleyerek içinde ki tüm stresi kustu, zaten nikah için istediği şeyi yıl sonuna kadar yapamayacağı için benim üzülmemem için kendisini zorladığını fakat üstüne gittiğim için kavga güvensizlik konularında ayrılmak istedğini söyledi, ben hatamın farkına vardım ve ağlayarak sakince özür diledim gerçekten çok yıpranmış bir adam gördüm, fakat yaptığım güzel şeyler, emeklerim ve sevgimin ağır basması gerektiğini söyleyerek şans istedim biraz uğraştıktan sonra şart koştu nişanı erteledi, çok değil kendine gelip kendine bu konuda çekidüzen verip yıl sonuna kadar toparlan dedi, sen bu değilsin biliyorum dedi ve barıştık. Artık ne yapmam gerektiğini biliyorum ama bu sürekli şüphe etme durumu eski eşimden kaldı, o beni aldatmıştı sosyal medyadan. Bu durumda bana arkadaşları ile buluşmaya bile korktuğunu söyledi kızacağım diye. Ne yapmalıyım şu an evlilik düşünüyoruz ama yıl sonuna kadar dikkat etmem lazım kendime. Bu arada dün hediye de aldı bana.

Sevgilim kendince haklı sebepler ile nişanı erteledi ne yapmalıyım?