Sevgilim nişani erteledikafam cok karisik bu durumda napmaliyim :(?

Sevgilimle 8 aydir birlikteyiz zaten ciddi niyetle basladik. ben 26 yasindayim o 34 yasinda yasini da hic gostermiyo. maddi anlamda sorunlari vardi biraz isinde yukseldi bu son haftalarda terfi etti. biz de nişani eylulde yapacaktik bana aralikta yapalim dedi. neden aralik dedim biraz birikim yapariz hazir terfi ettim nişan parasi biriktireyim dedi. dedim nişani evde yapariz cok masraf olmaz bari yuzuk takalim ailem artik nişan olmadan gezmek yok diyo dedim cunku ailem de baski yapiyo bana. o da aralik olmasin tamam belki daha once olur ama zaman ver dedi. ben de gecmiste buna benzer bir olay yasamistim eski sevgilim nişani hep erteledi sonra ayrildik sevgilim de bu korkumu biliyo. bana seni cok seviyorum asla ayrilamam ama biraz evlilik korkum var dedi o zaman ayrilalim diyorum asla birakamam seni mutlu olacaz diyo en son senin dedigin olmicak kasimda dogum gunum var o gun nişan olsun dedim tamam dedi yan yine ertelerse ben naparim? :(ne demek bunlar kafam karisik bu adam beni oyaliyo mu oyalamiyo mu?
Sevgilim nişani erteledikafam cok karisik bu durumda napmaliyim :(?