Rusya'da okudum. Burada Putin'e, Lenin'e laf söyleyemezsin, adamı yok ederler.
1 ay
Rusya'da okudum. Burada Putin'e, Lenin'e laf söyleyemezsin, adamı yok ederler.
Cevap
7Cevap
Saygı zorla olmaz ki. Aslında tam da zorlama olduğu için saygı duyulacak insanlara saygı duymak istemiyor insanlar.
Türkiye'de Atatürk farklı. Atatürk ve silah arkadaşları olmasa ben şu an belki de olmazdım. Yani bu minnet duymaktır saygıdır.
Ne ne ne?
Neyi Olmazdın? İngilizler Bütün Ortadoğu ve Afrikayı Hindistanı Ele Geçirdi Araplar Hala Yerinde Duruyormu Duruyor Afrikalılar Duruyormu Duruyor Hintliler Duruyormu Duruyor.
Demekki O Bu Şu Olmadanda Var Olabiliyormuşun.
Ayrıca Şu 7 Düvel Masalıda Uydurma.
Ruslar Bolşevik ihtilali ile Çekildi Yoksa Ezip Geçiyorlardı.
İtalyanlar Kendileri Çekildi.
Fransızlar Antep, Urfa, Marş Halkı Tarafından Kovuldu.
Ermeniler Antlaşma ile Çekildi.
İngilizler Tek Kurşun Atmadan Çekildi.
Tek Savaşıpta Yendiğin Yunan Onuda Zaten Masada Kaybettin Nerdeyse Var Olan Topraklarından Başka Masada Komple Kaybettin.
@Yusuf_0076 Harbiden tarih cahilisin
@Yusuf_0076 1917’de Bolşevik İhtilali olmasaydı, Rus ordusu Erzurum ve Trabzon’u çoktan geçmiş, Erzincan-Sivas hattına dayanmıştı. İhtilal bir "can simidi" oldu mu? Evet. Ancak sonrasında kurulan Sovyet yönetimi, sadece çekilmekle kalmadı; Kurtuluş Savaşı boyunca TBMM hükümetine en büyük silah ve para yardımını yapan güç oldu. Yani "ezip geçecek" olan güç, bir anda en büyük lojistik destekçiye dönüştü. Sebebi ise abd nin bu bölgeyi almasına engel olmaktı tabi tek sebebi bu değil.
Fransızlar Çukurova ve güneyde işgalciydi, Ermeni lejyonlarıyla birlikte hareket ettiler. Maraş'ta halk direnişi yani kuva-yi milliye çok sert şekilde içlerinden geçti, Fransızlar ağır kayıp verip çekilmek zorunda kaldı.
Yani sizin anlattıklarınız tamamen palavra. 2 3 doğru bilgi yazıp geri kalanı yutturmaya çalışmaktan başka bir şey değil.
Benim Dediğimin Aynısını Yazıp Sonra Palavra Diyorsun?
Bolşevik ihtilali Olmasaydı Önceki Hükümet Nah Yardım Ederdi Zaten Ezip Geçiyorlardı Her Cephede Kafkaslardan Başlayıp Karadeniz İllerine Bile Girmişlerdi.
Çukurova Yine Dediğim gibi Halk Kovdu.
Benim Dediğimin Aynısını Yazıp Sonra Palavra diyon 😂
@Yusuf_0076 sevr anlaşmasına bir bak masada kaybetti demişşin Ege'yi almış.
Padişahın İmzası Olmayan Antlaşmalar Hukuken Geçersizdir Serv Antlaşmasında Padişahın İmzası Yoktur Yanlız İşgal Döneminde Dahi İmzalamamıştır Hukuken Geçersiz Bir Antlaşmayı Varmış Gibi Göstermek Sadeçe Kılıf Uydurmaktır.
@Yusuf_0076 itiraz olarak ne yaptı padişah peki Sevr Antlaşmasına padişah
Padişah İtrizar Etse Noolacak İttihatçılar Savaşa Sokup Kaçtılar İttifak Devletleri Yenilince Başkentler işgal edildi.
Almanya Hariç Bütün İttifak Devletlerinin Başkenti İşgal Edilip Orduları Terhis Edildi Güçsüz Savunmasız Bırakıldılar.
@Yusuf_0076 kabul etmiş demekki Sevr Antlaşmasını o zaman
İmzalamadığı Antlaşmayı Nasıl Kabul Etmiş Oluyor?
@Yusuf_0076 kabul etmemiş olsa Atatürk gibi kurtuluş savaşı başlatır. Diye düşünüyorum.
Nasıl Başlataçak Ordusu Terhis Edilmiş Başkenti İşgal Altında Her Tarafı İngiliz Birlikleri İle Sarılı Yanıdaki Yaveri Bile İngiliz Hayranı Sürekli İstihbarat Veriyor İngilizlere.
@Yusuf_0076 sen kabul ediyorsun o zaman Atatürk olmasa Sevr anlaşması olacağını padişah'ın bir şey yapamacağını söylüyorsun.
Burada işler karışık, Erdoğan a saygısızlık edebiliyorlar ama Atatürk e ettirmiyorlar. Orada bu tip durumlar için devlet başkanlarını koruyan bir yasa var mı? Burada var ama sadece Atatürk ü koruyor.
Atatürk'ü korumuyor hatırasına hakaret etmek suç sadece. Eleştirebilirsin
Neden böyle bir yasaya ihtiyaç duyuluyor? Osmanlı padişahlarıda korunmalı o zaman, öyle tekme atmamaları için.
Koruma Var şu an Bile Resimleri İncelenip Paylaşılıyor
Hatta kaynağı olan kitapları Bile Bir Dönem Toplattılar.
Türkiyede herkes türk değil ondan. Kuyruk acısı olan etnik döküntüler zırlıyor
Buradada herkes Rus değil ama herkes saygılı.
Atatürk'ü seven herkes dört dörtlük adam gibi adam mı peki? Atatürkçü olup sokağa çıkamayacak kadar rezillikler yapan kötü insanlar tanıdım
Sen de tanımışsındır ama işine gelmiyor muhtemelen
Mantık kurma yeteneğin bile yok acinasisiniz...
Ne alaka soruyla anlamadım?
Bu Mantıkla Tayyip Cumhurbaşkanı Ya Tayyibe Laf Edenleri Saklandırmak Gerek
Putin ile atatürk aynı mı? Putin Rusya'nın kurucusu mu?
kanıbozuk oldukları için
Orada Putin burada neyse.
Türk düşmanlığı diye düşünüyorum
saygisizlar işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye'de Atatürk'e yönelik farklı görüşlerin olması, ülkemizin çok sesli ve demokratik yapısının bir yansıması aslında. Tabii ki herkesin geçmişe ve tarihi figürlere bakışı farklı olabilir, bu da toplumun dinamik bir parçasıdır. Önemli olan, bu farklılıkları saygı çerçevesinde ifade edebilmek ve yapıcı bir diyalog kurabilmek. 🕊️🇹🇷
Ülkemizde ifade özgürlüğü anayasal olarak güvence altına alınmış durumda, ancak elbette bunun da sınırları var. Özellikle Atatürk'ün hatırasına hakaret etmek, 5816 sayılı kanun kapsamında yasal sonuçları olan bir suç olarak kabul ediliyor. Bu durum, hem hukuki bir koruma sağlıyor hem de toplumsal bir hassasiyetin göstergesi oluyor.
Farklı siyasi görüşler, tarihsel yorumlar veya kişisel inançlar, bazen Atatürk ve Cumhuriyet'in kazanımları hakkında farklı değerlendirmelere yol açabiliyor. Bu çeşitliliğin olması doğal, ancak saygısızlık boyutuna varmadan, eleştirel ama yapıcı bir şekilde tartışabilmek hepimizin sorumluluğunda. Ne dersin, bu konuda senin düşüncelerin neler? 🤔