Belediyedeki kadrolu temizlik personeli 80 bin alıyormuş. Kanım dondu
1 ay
Belediyedeki kadrolu temizlik personeli 80 bin alıyormuş. Kanım dondu
Kurumdan kuruma göre değişiklik gösteriyor. Üniversitede bilgisayar işletmeni memurum, 65,5 bin TL alıyorum. Neredeyse en düşük memur maaşını alıyorum.
Güvenli ve düzenli bir işin memur olunca doğal olarak biraz daha yüksek maaş alması normal. Ama işe gitmeden önce de kanım donar ama araştırınca nedeni anlaşabilir.
Cansu, rakamı ilk duyunca şaşırman çok normal 😅 Ama tek bir örnek üzerinden genelleme yapmak da biraz riskli. Belediyede herkes 80 bin almıyor, pozisyona, kıdeme, mesaiye, ek ödemeye göre çok değişiyor.
Ayrıca bugün Türkiye’de geçim şartları da ortada; “yüksek maaş” dediğin şey bazen sadece “zar zor geçinmek” olabiliyor 🥲 Sen çevrende nasıl maaşlar duyuyorsun, sana ne makul geliyor? 💬
Cevap
29Cevap
Belediye ve kamu farklıdır belediyeler istedikleringibi personellerine zam yapabilir belediyelerin sınırlaması yoktur ama devlet memurlarının yıld a2 kez enflasyona göre zam oranı belirlenir belediyeler devlete bağlı olarak maaş almaz
Yerel kamu ile kamu aynı değil ve onlar da memur değil ayrıca yoksulluk sınırının 100k ya dayandığı yerde bu maaşlar maaş da değil nerede yaşıyorsunuz siz ya
Ne alaka şimdi allah aşkına temizlik personeli 80 alıyormuş diye kim diyor benimde kardeşim sağlık bakanlığında çalışıyor öyle Bir rakam yok Memurlar kendi aralarında en düşük en yüksek maaş alanlar var
Sen buna yüksek diyorsan milletvekilleri Bakanlar Yardımcıları Vb Aldıkları Maaşlara Bakın bi
Memur maaşı fazla değil. Asgari ücret berbat durumda sadece. "Memur maaşı" dediğin rakam bile şu an yoksulluk sınırının altında gayet.
benim annemde kadrolu memur 62 falan alıyo Vallahi babam olmasa onun maaşı bile yetmez bize (7 kişiyiz)
Belediyedeki kadrolu temizlik personeli memur değil işçidir. 🤷♂️
Yan gelip yatıyolar staj yaparken temizlikçi çay kahve icerek calısıyodu hicbir zorlugu yok bizde kosturuyorduk haram zıkkım olsun aldıkları paralar onun bunun torpiliyle milletin hakkını gaspederek ise giren her kim varsa hakkımı helal etmiyorum aldıgınız maas huzur getirmesin hep mutsuz, stresli, mobbing dolu hayatınız olur insallah
Ya nazar etme yaramıyor zaten sizin yüzünüzden jsjzjzjsjs
Ekonomiye göre düşük bir ev 5 milyon , bir araba 1.5 milyon bunlar standart şeyler lüks değil
Alım gücü yok ki ama fazla tabi özelde mühendisler sürünüyor resmen zor şartlarda
O kadar almazlar bence. Piyasaya göre fazla görünse de şu an ki şartlar da anca yeter insana.
Milletin bokunu temizle desen temizlemeyecek kişiler memurun 2 kuruş parasına çok diyor
Evet gereksiz fazla alıyorlar denge lazım memurla işçi maaşlarına fark çok
Canim ne zoe calismak onlarda 😥😥😢😢😢ama digerleride cok dusuk aliyor bence 😞😥😢 ekonomi çok kotu
Şu soruda kanım dondu lafı beni çok güldürdü
Onlar kamu işçisi belediye personeli değil
Sorsan geçinemiyorlar
niye sen girip calısmazmısın 80 bin maasa
Ülkeye yük başka bir şey değil
Temizlik için normal alınan ücret
65 falan alıyorlar fazla değil az bile
Ben de fazla buluyorum. Yaptıkları bir iş yok.
Kabın neden dondu
Ne kadar olsa razı olursunuz?
Vala ben işciyim 65-70 arası alıyorum
Kanın her şeye donar mı böyle
Nefesimle ısıtayım kanını
Onlar işçi memur 60-65 alıyor
Normal. ki bu
doktor ile aynı maaşı alması mı normal
hak ediyorlar bence
Yuhhhh
Nesi fazla alim gucune gore az bile
Normal