Para & Ekonomi konusunda 323 cevap paylaştı. memur maaşları evet düşük. ayrıca tek sorun o da değil. her alanda adaletsizlik var. hani bi tv programı yapılsa. ben iddia ediyorum. alalade memurlar ile bile 1 kac bölüm götürürsün. biraz araştırma altını doldurma seviye dersende youtube kanalı aç hani içerik var. baya bi gider. prime time da tartıs. bi kac tanesine değineyim. yemek ücret kesintilerinde adaletsizlik ek göstergede adaletsizlik ve kamu işçisi memur kıyası zaten baslı basına konu. ama tabi bu dediklerim yapılamaz çok tepki olur. yutup kanalı belki olabilir. cok izleyen olur bence. kadir kuru gibi ayrı bi alan bence yunik (unique) eşsiz yani.
Velhasıl kazın ayağı öyle değil beril. toplumsal desteği yeterli değil memurların. üstüne antisi var ve o cok yüksek. senin bu soruna bile bir sürü nefret içeren yorumlar gelmiştir. yatıyor memurlar diye. bi kere memurlarda birlik yok. asker şu kadar alıyor polis almıyo diyenler vs olur.
Her memur az almıyor. Memur derken beyaz yakalı çalısanları kastediyorsun diye düşünüyorum. 40 45 mi ne alıyor bi düz memur. Açıkçası bence az. Sebebi ise adam kurtlar sofrası o kadar girmiş kolay değil kpss yi kazanmıs. buna yatırım yapmıs calısmıs. 2 saatlik sınav. ve 2 senede bir yapılıyor. ogretmenlik her yıldı sanrıım. Bi eleminasyondan geçmiş. Alımda çok değil. üniversite mezunu adam yani. bi para alcak. devletine ülkesine hizmet ediyor. bu arada lise önlisansdan da alım var ama asli olarak universite. cok var bu arada 2 okul okuyan y lisanslı doktaralı vs. düz lisans değil yani.
neyse acıkcası bence bu konuyu konusmak bile gereksiz. boş yani. dilimizi yorarız. bi şey değişmez. böyle olunca da kendi calısanına sahip cıkmayınca işveren ki burada devlet calısanda aman abi ya modunda calısıyor. geliver gidiver iş verilir se minimumda yap laf söyletlme kendine. mesaiyi doldur git. cogu memurun gözü dısarda. kalpleri iş yeri icin carpmıyor. eee sen ne verdin ne istiyon insan dogası böyledir. patron kıymet vercek işçisine.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
aynen memurlar çok düşük maaş alıyor :D mesai saati 17 00 da biteceğine 16 00 dedimi direkt görevlerini bırakıyorlar aynennnnn :D
Düz Memur Maaşları
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde yer alan şartları taşımaları durumunda kamu kurumlarına memur olarak atanabilirler. Düz memur olarak atanan bu kişilerin maaşları eş, yabancı dil ve sendikaya göre farklılık gözetmektedir. 2025 yılında memur maaşlarına %11,54 oranında zam yapıldı. Bu zam ile birlikte üniversite mezunu, lisans diplomalı bir memurun alacağı en düşük maaş43 bin 698 TL‘dir. Düz memurların güncel maaşı ne kadardır?Bekar: 43 bin 698 TL
Sendikalı evli: 46 bin 270 TL
Sendikalı bekar: 44 bin 118 TL
Uzman Memur Maaşı
Her yıl olduğu gibi 2025 yılında kamuda görev yapmakta olan herkese zam yapılmıştır. Kamu kurumlarında kariyer memurluğu, halk arasında da ‘’uzman’’ olarak ifade edilen memurlara da zam yapılmıştır. 2025 yılında memur maaşlarına %11,54 oranında zam yapıldı. Peki uzman sıfatı ile kamu görevini ifa etmekte olan kişilerin şu an için aldığı ortalama maaş ne kadardır? 2025 yılının ilk yarısı itibari ile yapılan güncel zamlar da dikkate alındığında ortalama bir uzman maaşı 55 bin 357 TL‘dir.Önceki maaş: 47 bin 970 TL
Zamlı maaş: 55 bin 357 TL
Emekli Maaşı Hesaplama
Asker Maaşları (General, Subay, Astsubay, Uzman Erbaş)
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ocak 2025 enflasyon verilerinin ardından memurların alacağı enflasyon farkı belirlendi. Asker maaşları 2025 yılının ilk 6 aylık döneminde yüzde 11,55 oranında zamlanacak. General, asteğmen, üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı, yarbay ve albay maaşlarındaki yeni zam oranları ve güncel maaşlar:Orgeneral Maaşı: 145.461 TL
Tuğgeneral Maaşı: 115.565 TL
Albay Maaşı: 91.805 TL
Yüzbaşı Maaşı: 68.937 TL
Teğmen Maaşı: 64.252 TL
Astsubay Başçavuş Maaşı: 68.491 TL
Astsubay Üstçavuş Maaşı: 61.129 TL
Astsubay Maaşı: 56.778 TL
Uzman Çavuş Maaşı: 55.440 TL
Profesör Maaşı
2025 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile belirlenmişti. Bu kapsamda, Ocak 2025’ten geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 11,55 artış öngörülmüştü. Profesör maaşı 2025 yılının ilk 6 aylık döneminde yüzde 11,55 oranında zamlanacak. Buna göre profesör maaşları;Önceki maaş: 86.378 TL
Zamlı maaş: 96.354 TL
Emekli Profesör Maaşı
Her yıl olduğu gibi 2025 yılında emekli profesörlere de zam yapılmıştır. 2025 yılında memur maaşlarına %11.55 oranında zam yapılırken emeklilere yapılan zam daha farklı olmuştur. Kök maaş üzerinden farklı bir hesaplama yöntemi olan bu hesaplamada 2025 yılının ilk yarısı itibari ile yapılan güncel zamlar da dikkate alındığında ortalama bir emekli profesör maaşı 38.234,00 Türk lirasıdır.Önceki maaş: 38.234,00 TL
Zamlı maaş: 42.650 TL
Öğretim Görevlisi Maaşı
Önceki maaş: 66.240 TL
Zamlı maaş: 73.890 TL
Araştırma Görevlisi Maaşı
Önceki maaş: 57.243 TL
Zamlı maaş: 63.854 TL
Doktor Maaşı
Ortalama Doktor Maaşı: 107.143 TL
En Düşük Doktor Maaşı: 85.246 TL
En Yüksek Doktor Maaşı: 182.083 TL
Uzman Doktor Maaşı
Anestezi Uzmanı: 110.000 – 180.000 TL
Beyin Cerrahı: 130.000 – 200.000 TL
Kalp Cerrahı: 120.000 – 190.000 TL
Genel Cerrah: 90.000 – 150.000 TL
Ortopedi Uzmanı: 95.000 – 170.000 TL
Kulak Burun Boğaz Uzmanı: 100.000 – 170.000 TL
Emekli Doktor Maaşı
Önceki maaş:41.100 TL
Zamlı maaş: 45.847 TL14 Yorumla- 1 yıl
Evet doktorlar dışında diğer kalan meslek gruplarının maaşları çok düşük. Tatile bile gidemezler her yıl
- 1 yıl
kuranı kerim bile ilk ayette oku diyo oku a oku bi :D neresi düşük :D
17 00 da biten memurların mesaisi günümüz memurları tarafından 16 00 dedimi işi bırakıyorlar onlar içni mi düşük :D
hepsinin maaşlarını acıklamaya yazdım :D - 1 yıl
Bir memur her yıl yurtdışına tatile gidebilir mi tatil lüks değil ihtiyaç
- 1 yıl
gidebilir gidiyo zaten seni engelliyorum g zekalı vasıfsız şımarık memur cocugu
1 yılİçeride olmayan herkes çalışma şartlarına göre çok bile demiş ama kimse içinde olmadığı iş hakkında yorum yapma hakkına sahip değildir. Böyleleri yüzünden hem memur sayısı bitti denecek kadar azaldı ve köpek muamelesi yapılıyor artık hem de alım gücü yerle bir oldu. Çoğu özel sektörden daha ağır şartlarda ve sıfır konforla çalışıyoruz. Çoğu arkadaşım istifa ediyor veya etmek için ön çalışmalarını yapıyor. Kalanlar da ek gelir elde etmek için çabalıyor. Ben düz memur değilim uzman kadrosundayım ve en basit örnekle kpss'yi kazanamadığı için mecburen bankaya giren arkadaşlarım artık bizden çok daha yüksek kazanıyor. Üstelik maximum konfor ve kaliteli şartlarda.
34 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle haklısın bı de şundan hiç hoşlanmıyorum yok imam az çalışıyor yok öğretmen az çalışıyor parasıni hak etmiyor hakkımı helal etmiyorum diyorlar. Kardeş sen kimsin ya kendine gel ne hakkı. Çok kolaysa sen de imam ol öğretmen ol niye asgari alıyorsun madem? İnsanlar bı garip cidden.
- 1 yıl
Kedi ciğer hikayesi işte anladın sen. Devlet memurluğu bir tercih konusuydu eskiden. Bir atansam da rahat etsem denirdi ama artık son çare olarak bile düşünülmüyor vizyonlu insanlar tarafından. Ben gidip de kendimi vasıfsız olduğu için asgari alan biriyle kıyaslamam kimse kusura bakmasın. Mesleği olduğu halde düşük maaş alanlara üzülürüm ama
- 1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻
- 1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(30-35)1 yılKesinlikle çok az alıyorlar
12 Yorumla- 1 yıl
30000 Bile yeter memura
- 1 yıl
Yazık ne kadar kıskançsiniz
Yapay Zeka Cevapladı
Berilcim, böyle söylemler insanın içini sıkıyor değil mi? 😔 Haklı sebepleriniz var; ekonomik şartlar birçok kişi için zorlayıcı. 60 bin güzel bir rakam gibi görünse de, yaşam maliyetleri, kiralar, faturalar ve temel ihtiyaçlar göz önüne alındığında o kadar da rahat bir yaşam sağlayamıyor olabilir. Ama bu noktada şunu söyleyebilirim: Gelecekte kendi finansal durumunu iyileştirmek için adım atmayı unutma! 💪 Üretici ol, birikim yapmaya erkenden başla ve finansal özgürlüğün için çalış. 🌟 Unutma, sen istersen her şeyi değiştirebilirsin! ❤️
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
Bir insanın bu ülkede kazandığı maaş ile ev araba alabileceği devirler artık çok uzaklarda kaldı. Ülkede doktorlar bile evi zor geçindirirken maaş ile ev araba almak artık sadece hayal. 60.000 memura az diyeceğine senin soracağın soru şu olmalı bu ülkede memur neden 60.000 alıyor bu ülke aagari ücreti 20.000 lira olacak kadar nasıl bu kadar kötü hale geldi? Amerikada avrupada son model bir araba 50 60 bin euro dolar iken Türkiyede aynı araba neden 3 milyon tl? Bunun sebebi yanlış ekonomi yönetimi ve enflasyondur bana göre bir memur ülkede 60.000 değil 20.000 almalı ancak o 20.000 bir araba alacak kadar değerli olmalı yani ülke içindeki paranın değeri artmalı maaşın değil. Senin maaşın 10 yıl sonra 500.000 tl olsa dahi paranın değeri eridiği sürece o parayla yine çok şey yapamayacaksın. Eskiden 100 tl çok büyük paraydı çoğu şey alabilirdin çünkü paranın değeri yğksekti şimdi 100 lirayı sokağa atsan dönüp kimse bakmaz bile buradaki sorun maaşların az olması değil ülke içindeki paranın değerinin erimesi. Sen 20.000 lira almalısın ancak orta model bir arabanın değeride 50.000 tl olmalı yani aldığın maaş az ama parası ve alım gücü yüksek olmalı biz bunu kaybettik.
Maaş yükseltmek ile enflasyonu yenemezsin.20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. Memurlar önce çalışsın da sonra maaşını tartışırız. Dün bir ilçenin önce nüfus müdürlüğünden belge aldimz sonra da kaymakamlıkta apostil yaptırdım. Millet sırada bekliyor ama Saat 13.30 oldu memurların yarısı yok, saat 14.00 oldu 1/3 yok. Olanlarin bir kısmı da kendi aralarında lak lak peşinde. Neyse orada evraklarımi aldım apostil için kaymakamlığa çıktım. 4 ayrı oda dolaştım. Hepsinin elinde telefon , surekli biseyler izleyip gülüyorlar. Bir odada yazdı, diğeri odadaki kaşe bastı diğer odadaki imzaladı diğer odadaki mühür bastı.
Kaşe basmak ayrı, imza atmak ayrı, mühür basmak ayrı memurun işi olabilir mi ya? Akşama kadar kaç kişi apostil alır ki? Memurun işi günde birkaç kaşe basmak.. babababa , Ne kadar ağır iş değil mi? Yok okumuş, yok diploması varmış. Geçiniz bunları. Hepsi torpiller atanmış yiyiciler.
Eskiden dediğiniz zamanda Türkiye'de 1.5 milyon memur vardı ve hepsi işini yapıyordu. Şimdi 6 milyon memur olmuş. Nüfusun 1/10 memur ve geri kalan 9 kişinin işini yapıyor güya. Aynı emekliler gibi yapacaklar memurları da. Herkes memur olacak ama maaş anlamında sürünecekler.20 Yorumla
1 yılDünya genelinde memur maaşları o ülkenin asgari üçretine yakındır çünkü büyük çoğunluğu diğer işçilerden az çalışır, zor koşullarda çalışan memurların maaşı yüksektir. Türkiye de gereksiz ve tembel memur sınıfını düşünürsek siyasetciler kadar da bu halkın üstünde kan emen sülük konumundalar, son durum da TR de 5 milyon kadar memur vardı, devlet işleyişi için gerekli memur sayısı ise 2,5 milyon kadar. Şu anda ihtiyaç olan memur sayısının azaltılması, maaşlarının düşürülmesi, asgari üçretin yükseltilmesidir.
411 Yorumla- 1 yıl
Türkiye'de ki memurların büyük çoğunluğu iyi eğitimli değil, kazandıkları üniversitelerde zor kazanılan bölümler değil. Onlardan çok daha eğitimli kişiler özel sektörde ancak onlar kadar maaş almakta. KPSS ise kendi tercihleri, memur olmalarını kimse zorlanmadı, kendi tercihleri için girdikleri sınav için daha yüksek maaş hak ettikleri söylenemez.
- 1 yıl
Sen de tercih etseydin girmeyi o zaman. Gir kazanırsan sen de al. Yakın olmasının sebebi aradaki farkın değeri var çünkü Almanya'da 2 bin alan işçi ile 3 bin alan memur arasında 35 bin liralık bir âlim gücü var.
- 1 yıl
Asgari 2 bin euro, memur 2.200 euro seviyesinde oluyor genelde. Arada hiçbir zaman o kadar alım güçü farkı yok, genelde eşit oluyor. Tercihin eğitimini arttırmıyor, istersem girip kazanırım.
- 1 yıl
Saçmalamayin ya memur 2200 Euro alıyormuş ortalama öğretmen maaşı 3000 Euro civarı Almanya'da. Git kazan o zaman tutan mı var hem çok iyi maaş sana göre
- 1 yıl
Ki vaizler 4 bin Euro alıyor statüleri daha yüksek orada
- 1 yıl
Google elinin altında bakabilirsin, vaizlerin maaşı cemaatten ek olarak kesildiği için yüksektir ve sayıları oldukça azdır nüfusa kıyasla.
- 1 yıl
Almanya'da bu tür dini kişiler tamamen devlete bağlıdır ve cemaatten para alamazlar. Orada tarikatlaşmanin önüne böyle geçiliyor. Paralarını direk devlet verir ki bu Türkiye'deki bir vaizden her halükarda çok çok daha fazla aldığı gerçeğini değiştirmez. Bizim vaizimizin neyi eksik söyleyeyim mi Almanya'da doğmadı çünkü
- 1 yıl
Her halükarda orada bir vaiz 4 bin Euro alırken buradaki vaiz niye 50 bin alıyor onlarinki can da bizimkilerin patlıcan mi
- 1 yıl
Cemaatden ek vergi ile para kesilir din adamlarının maaşı için çünkü bir Müslüman neden papazın maaşını ödesin denir.
- 1 yıl
Alakası yok alakası yok bilmeden atıp tutmayın kendi hayallerinizde bir dünya kurup öyle diye yalan atıyorsunuz ben bariz şekilde yalan söyleyen bir insana bundan sonra cevap yazmayacağım. Yazık vaizler size yalan söylemenin dinde günah olduğunu öğretememiş
- 1 yıl
Memurun ne kadar eğitimsiz olduğunu kanıtladın ve aldığı maaşı eğitime dayandırmanızı kendiniz ile boşa çıkardığınız için teşekkürler.
Türkiye’de en önemli 3 gider kalemi. Memur maaşları %22, faiz %20 ve emekli %19 civarı olması lazım. Bu sebeple memur maaşları belli bir seviyenin üstüne çıkamaz, sistemi çöker. En iyi çözüm 2 şeyde gizli, maaşının %20-25 artırıp hisse-arsa-altın-ev-araba vs gibi şeylere yatırım yapacaksın. Çünkü maaşın sürekli artacak ama alım gücü eriyecek. Böylelikle ikinci bir para kaynağı yaratacaksın. İkinci gizli şey ise, paranın tamamı ile riske girip yatırım yapmak bu noktada risk çok fazla tümden kaybedebilirsin ve tümden kazanabilirsin. Ben ücretli bir çalışanım maaşımın tamamını yatırıma ayırıyorum, elimde 8 yıllık telefon var. Arabam 8 yıldır aynı, çünkü maaş sadece sistemin sürmesi için sana verilen bir kağıt parçasıdır. Risk yoksa kazanç yok.
10 YorumlaTÜRK-İŞ kurumunun 2024 raporuna göre, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ortalama 69 bin lirayken, bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ortalama 28 bin liradır.
Ev ekonomisi bilip harcamalarını kontrollü yapan kişilere bu istatistikler doğru gelse de, kontrolsüz harcamaya meyilli olup gelir-gider defteri bile tutmayanlar için yanlış gelebilir.
Tabi kimileri başkalarını da geçindirmek zorunda kalıyor veya kontrolü dışında masraflarla (kaza, sağlık vb.) düzlüğe çıkamayabiliyor. Onlarınki gayet anlaşılabilir bir durum.01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMemurlar ve devlet kime maaş veriyorsa en az yüzde 40 düşmelidir, düşük emekli maaşları yüzde elli arttırılıp, doktor, ameliyat hemşiresi, zabıta, polis, avukat, öğretmen, mühendis v. s gibi meslekleri yapanların maaşı yüzde 40 düşürülmelidir, her kadın çalışmalıdır, iki kişi çalışanlar 120000 TL alıyor devletten, ayda,70000-90000 TL biriktiriyorlar, emekli çift memurların bankada 50 milyon ile 1 milyar birikimi var, emekli Bağkurlu 16411 TL alırken memurlar 60000 TL'yi beğenmiyorlar, şerefsizler emeklinin parası eksik verilip alıyorsunu o paraları,60000 TL alana 36000 TL verilmesi gerekir aslında ve az alan emeklilerin maaşları yüzde 50'ye yakın artırılmalıdır, çalışacak eşleriniz eşşek gibi, evde yiyip, içip sıçıyor kadınlar
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılMaaşını beğenmeyen memurların evleri yıkılsın depremde, hainler sizi, bankada 10 milyon,50 milyon paranız var çoğunuzun, eviniz yansın emeklilerin hakkını yerken, çocuklarınızdan, sizden çıksın acısı
- 1 yıl
Ay çok komiksin kıskanç insanların kudurmasina bayılıyorum sanki beddua edince öyle olacak 🤣
Cevap sahibi1 yılKıskanç değilim, emeklinin alacağı para 8000-10000 TL eksik verilip memurlara iki kat fazla para veriliyor, hepsi para biriktiriyor, sorulunca geçineniyoruz.😂😂
Gizli Üye(36-45)1 yılLise mezunu düz memurum 42 bin tl maaş alıyorum evim kira elektrik su internet doğalgaz telefon faturası market çarşı pazar derken tek başıma yaşıyorum 1 tane patili evladım var ama çok zor idare ediliyor hayat çok pahalı geçim zor 1 karnabahar 80-90 30-40 tlden aşağı mandalina portakal yok el kadar kırmızı lahana bile 50 tl
36 Yorumla- 1 yıl
Bence onu bulduğuna bile şükret çünkü akp tarımı bitirdi ülke amir memur cenneti oldu üretmeyen bir ülkede bir karnı baharı değil 80 100 e 300 e 500 e bile yersin... Çünkü dediğim gibi özellikle tarım bitti bu ülkede artık yeni nesil zaten uğraşmiyor köylere gittiysen yaş ortalaması 50 60 çiftçilerin... insan bırakmadılar..
- 1 yıl
@panzerkopfwagen Sadece iktidar mı? Köylü bazı insanlar ben yaşadım çocuğum yaşamasın deyip okutuyor. Bu bilenen bir gerçek değil mi?
- 1 yıl
@Behavaha emeği cazip hale değilde masa başını cazip hale getiren bir ülkede kimsenin karnı doymaz açık ve net... Dünyada tüm gelişmiş ülkelerde emek değerlidir yani üreten el ✋ üstündedir bizde de maalesef durum tam tersi üretinin emek edenin yüzüne suratına bakan yok
- 1 yıl
@panzerkopfwagen Seslerini duyurmak için hiç bir şey yapmıyor mu peki?
- 1 yıl
@Behavaha ne yapabilir ki bu yaz 🍅 domates üreticisinin mali tarlalarda kaldı eylem yapmaya kalktılar her taraflarını 1 dakikada jandarma sardı havadan da dron la kontrol ediyor sanki domates üreticisi düşmanmış gibi bu ülkeye bu çarpik sistemden bir şey çikmaz çiksa çiksa hayat pahaliliği çikar
1 yılKesinlikle çok az su mevcut düzende asgari ücret en az 50 bin memur maaşı en dusuk100-110 bin olmalı ki insanca yasanilsin
Diğer türlü hayatta kalıyoruz sadece yaşamak değil
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle haklısın memur maaşı 100 bin olsa keşke
1 yılÇok yanlış düşünüyorsunuz memurlar kazansın asgari ücret alanlar kazanmasın yazmışsınız bir nevi. Hem memurlar hakkını alsın hem asgari ücret alanlarda hakkını alsın biz kazanalım bizle beraber onlarda kazansın demelisiniz ki çoğu insan bunu demiyor ve dolayısıyla ülkede gelişmiyor üstüne okudum diye övünüyorsunuz marketteki kasiyerde okumuş bencilce davranıyorsunuz
11 Yorumla- 1 yıl
Ben memur değilim hanfendi ben herkes kazansın istiyorum ama insanlar sürekli asgari ile karşılaştırma yapınca ben de ama memurlar asgariye yakın alamaz okumuşlar diyorum.
Esnaf olarak o paraları kazanmak için ne zorluklar yaşayacaklarını bildikleri için o paraları çoğunlukla az bir çaba göstererek kazanıyorlar memur olmayı kendi seçimleri bu arada eğitim fark yaratmıyor devletde çalışan memurlardan daha eğitimli bir çok genç dışarda işsiz geziyor
14 Yorumla- 1 yıl
Madem daha eğitimli niye kpssyi kazanamıyor? Girsin o da alsın
- 1 yıl
Öyle evet başka soru?
1 yılen düsük hizmetlı 45 bin alıyo kademesine göre yükselıyo normal memur 48 bin 700 cıvarı teknısyende 55 bin cıvarı alıyo ögretmende ek derslerle birlikte 65 ıla 82 bin arası alıyo bunun bas ögretmen uzman ögretmen gibi statülerle maaslar artıyo yani nesi az anlamadım sükür etmeyen topluma 200 bin versen yetmez ha İstanbul gibi bi yerde zorlanır ama diger kentlerde bu kadar zorlanmaz memur bide kücük bi sehirdeyse cok iyi para abartmayalım bi zahmet
18 Yorumla- 1 yıl
Tatile gidemez ailesi olan bir memur her yıl yani kötü para
- 1 yıl
sacma bende milli egitimde memurum her yıl tatilime giderim ve bütün arkadaslarım gidiyo
- 1 yıl
Aile bakıp her yıl yurtdışına tatile ailenle gidiyor musun? O maaş tek kişi için geçerli değil herhalde çocuklar için de önemli
- 1 yıl
hayır yurt dısına neden gideyim anlamadım diyelımkı yurt dısına gidiyorum bekarım evlı belkı gidemez ama bir cok ögretmen arkadaslrım var ve bir cogu yesil pasoport cıkarıp yurt dısına gezmeye gdiyolar artık abartılacak bi dünya yok ha türkiyede gidersen 30 ıla 60 bin arası yabancı ulkeye gidersen 100 ıla 150 bin arası gidersin isteyen gider ama biraz para bitirmesi lazım sene sonna kadar yani maaslar gayet iyi ve ben ankaradayım bütün arkadaslarım evlı ben bekarım sadece hepsi tatile gider standart ben 2 kez giderim bazen kafama göre
- 1 yıl
Neden gideyim mi farklı kültürler tanımak hayatını yaşamak için olmasın mı? Onların belli bı bölümü karı koca memurdur ama tek memur olan biri karnını zor doyurur. Bu kafa ile kpssyi geçmen mucize senle tartışmak istemiyorum
- 1 yıl
yahu sen iyimisin siz ne yeyip ne iciyosunuz anlamıyorum ben üstümü elbisemi dubaıden getirten kalıtelı giyinen ama bos para harcamayan sıgaram ickim olmayan dısarda fazla gezmeyen evi seven biriyim fazla dısardan yemem genelde evde yerim birikimimi yaparım yatırımımı yaparım paramı degerlendiririm senin gibi günü birlik yasamam eger bunu diyosan yatırımını yapmıyosan paranı kazanamıyosan o senin sorunun
- 1 yıl
Son bir soru soracağım ev alabilir mi bir aile memur maaşı ile hani yatırım dedin ya ev bakan bir memur ev alabilir mi? Normal şartlarda elin hakkarisindeki evden bahsetmiyorum
- 1 yıl
ev almak söle emeklı olcagı zaman birazda birikim yaptıysa toplu ıkramıyenın üstüne koyup alabılır almadıysa tabi ama almak istersede en azından memurda olsa köseye biyere 500 bin civarı para koyması gerekır bence cünki bu ülkede 22 bin oldu asgari ücret 2 katını alıyo aylık bi ceyrek alsın bi zahmet
Çalışma koşullarına bakarsak düşük değil. Onlarla aynı işi hatta daha fazlasını (daha uzun mesai saatleri) yapan özel sektördeki meslektaşlarından 10-15 bin TL daha fazla alıyorlar. Sınavdan 70 yerine 80 almış olmaları bir şey değiştirmez. Sınavdan 80 almanın halka/vatandaşa bir faydası yok ama yapılan işin/hizmetin faydası var.
Konu alım gücü ve yaşam standartları ise Türkiye gibi bir ülkede zaten et yiyebilmek bile lüks.
11 Yorumla- 1 yıl
o dediğine katılyıorum ama o işçinin (kamuda memur işçi devlet işverendir) meselesi değil. verilen işi yapan işçi yüzde yüz verimle çalışıyordur. 100 iş verildi bunları yaptın 100ünü de. zamanında hatasız. sorumlulugunu yapmıssındır. az iş veriyorsan o işçinin meselesi değildir. kalitesiz basit iş keza. 1 kişilik iş için 10 kişi alınmıssada işçinin srumlulugu yoktur. 10 işçi oluncada iş bölünür dogal olarak. halka vatandasa hizmet kısmıda işçiyi baglmaz. işçinin patronu vardır devlette amir bu. iş verir yapar memur. iş vermez yapmaz. bi de bu açıdan bakmanızı öneririm. firkininz belki biraz farklı düşünce ile evrimleşir. olayda bir cok boyut var. ama yorumunuz güzel tsk ederim
Memurlar değil genel olarak Maaşlar düşük. Ila asgari ve memur olarak bakma olaya, özel Sektördeki asgari almayan orta Sınıf da emeğinin karşılığını almıyor. Ve memur olmadan ülkenin altyapısı olmaz, özel sektör olmazsa yeterince güçlü olmazsa da memur maaşları ve tüm sosyal ödemeler ya cok düşük kalır ya da aksar.
01 Yorumla- 1 yıl
Her türlü kötü ama bu memur maaşının kötü olduğu gerçeğini değiştirmez
8 başlangıç 4 dediğinde parmak kıpırdatmazlar, cumartesi pazar tatil mesai gibi dertleri yok 60 bini az buluyorlar..
Kirin pasın içinde çalışan,8 de mesaisine gitmek için 6 da kalkıp 7 de servise ya da otobüse binmesi gereken ve sadece pazar tatil yapan, aylık 22 bin asgari alıp kirada yaşayan işçiler ne yapacak?06 Yorumla- 1 yıl
Bu devirde beden işçiliği değil akıl işçiliği önemli o zaman sağlık ocağı doktoru işçiden az alsın daha az çalışıyor çünkü
- 1 yıl
Tamam da her ülkede çoğunlukla okumuş insanlar olumamistan daha fazla alır. Her mesleğin önemi var doktorun da hizmetlinin de çöpçünun de ama konu bu değil bu devirde okuyan daha fazla alır
- 1 yıl
Arkadaşım konu bu mu şimdi? Onlar zaten hak ettiklerini almıyorlar okumuş birinin minimum 70 bin alması lazım alanı ne olursa olsun. Onlar da almıyorlar normal memurlar da almıyorlar
- 1 yıl
Bir kötüyü başka kötü ile karşılaştırmak tam siyasi islam politikasıdır. Açım desen afrikada açlıktan ölüyorlar bak seni yaşıyorsun derler. 20 bin alsan sokaklarda işsizler var der, 50 bin alsan 20 bin alanlar var der... Memur az alıyor işçi ise ölüme mahkum kalıyor. İkisine de itiraz etmen gerekirken niye diğerinden çok alana itiraz ediyorsunuz?
- Para & Ekonomi konusunda 726 cevap paylaştı.
s 1 yılÇalışma şartlarına göre çok da düşük değil aslında ama evet. Çoğu yorumunda okusaydılar demişsin ama yüksek mühendis arkadaşım asgari ücrete çalışıyor saçma sapan bi yerde. Yani devamlı "okusaydılar o zaman" demen bu ülke için geçerli değil nitekim lise mezunu memurlar da var.
010 Yorumla- 1 yıl
Onlar da kpssye giriyor yani bu da bir beceri aslında şu an durumlar kötü evet ama 40 yaşında olup tecrübesi olan hiçbir mühendis 60 altı almaz. Yeni mezunlar ve 30 yaş altı olan kesim alıyor ki onlar da hak etmiyor asgari ücreti üniversite mezunu biri için bu şartlarda 60 bin çok düşük bir ücret ki çalışmak değil okumak önemli
- 1 yıl
Kpss %40 beceri %60 torpil. maalesef ki 71 puanla müdür yardımcısı olarak atanan bir tanıdık var, tamamen torpil. 90 küsür alan mühendis bir arkadaşım atanamamıştı mesela. Neyse zaten önemli olan maaş değil alım gücü zaten
- 1 yıl
İyi de bu herkesin torpilli olduğu anlamına gelmiyor ki zaten o mühendis kesinlikle daha fazlasını hak ediyor ama konu bu değil okumuş hiçbir insan 60 bin almamali
- 1 yıl
hafta sonu klozetimin musluğu bozuldu tamirci bir klozet musluğu değiştirmeye 600 tl aldı
- 1 yıl
Yani o tarz işlerde zor bence sürekli Kir içinde çalışıyorsun o yüzden böyle bir parayı hak ediyorlar
- 1 yıl
600 tl çok fazla sizin bu mantığınızla memurlar oturduğu yerden para kazanıyor o zaman en temiz onlar en az parayı onlar alsın şimdi baktım internetten musluk 145 tl 455 tl de el emeğimi yazık okumakla vakit kaybetmişiz
- 1 yıl
@minasoykan bı musluğu kendin söküp takamadin mi
- 1 yıl
şu an ustalık zaten daha pahalı. Bizim tanıdık usta 13 yaşından beri onun bunun yanında çalışmış, evet okumak değerli ama bu adamlar da ömrünü vermişler. Okumakla zaman kaybetmek değil yani mevzu.
- 1 yıl
dün ogrendim ögretmen hakedişi 15 saatmiş haftalık memurlar ise ogretmen dısındakıler 40 saat. by arada bende y mühendisim. ozel sektörde bi adalet bi terazi olmaz orası bi piyasa. 1 milyon maas alanı da vardır asgari ücretliside. orada bi denklem adalet hani olmaz. belkide yanlıs kariyer planlaması yaptı. belki zamanla maası artıcak. belki basamak olarak kullancak bu iş yerini bilemeyiz. lise mezunu evet var ama artık cogu lisans. ben o konuda katılyıorum ben olsam ön lisanlar ı dahi almam. onlarda özel sektörde calıssınlar derim. bi eleminasyon da olur iyi olur.
1 yılMaaşlar me olursa olsun hangi kesim için olursa olsun bu ekonomik kriz karşısında her zaman az gelecek.. Maaşları yükselterek değil enflasyonu düşürerer ancak iyi bi konuma gelinebilir. Ayrıca her okuyan memur olmaz, her memurda okumuş değil Lise mezunu memur var. Lisans mezunu asgari işçi de var. Ben üniversite mezunuyum işsizim bak bu da var 😉 Memur diye belirtip kendini savunma boşa. İyi bi Geçim herkesin hakkı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBenim yüksek sağlık bakanlığına bağlı çalışıyorum. Ama s. lmedik bi kulagimin arkası kaldı bu paraya olmuyor az daha zam yaparlarsa orayada talip olurlar
25 Yorumla- 1 yıl
Ama çoğu memur düşük alıyor maalesef siz şanslısiniz
Cevap sahibi1 yıl6 yıl okudum , üzerine 4 yil onun üzerine 3 yıl daha. Sence sadece şans mi bu. Bu ülkenin %70 i bence sadece yaşama giderleri için çalışıyo. Kendini geliştirip kaçabilen yurt dışında, şu an bi memur çocuğunu şehir disinda okuyamaz bile biz iki kız kardeş okuduk hemde 1 memur maaşıyla. Öğretmen maaşına göz diken bi kesim var en iğrendigim de onlar. Beni çok güzel öğretmenler yetiştirdi benim için milletvekilinden çok almalı
- 1 yıl
Şu an herkes öğretmen olabiliyor 20 netle edebiyat okuyan var ben her eğitim fakültesi mezunu kişiye öğretmen demiyorum içinde öğretme aşkı olmalı sırf puanı yetti diye yazan çok maalesef. Ki maaşları az ama milletvekili olmak öğretmen olmaktan çok çok daha zor o yüzden bu kısma katılmıyorum siyasi görüşü hoşumuza gitse de gitmese de bir milletvekili için 200 bin lira normal bir ücret herkes milletvekili olamaz
Cevap sahibi1 yılMilletvekilleri de zaten hepsi prof. 😂😂 full yapıyor netleri
- 1 yıl
Prof olanlar çok fazla var çoğu doktora mezunu zaten ki her türlü milletvekili çok üst bir rütbe
Maaşlar dan ziyade Yüksek vergiler Yüksek fiyatlandırma sistemi var maalesef geçim bu yüzden zor serbest piyasa olmasa Hükümet yüksek vergiler almasa maaşlar yüksek olsa halk çok rahat geçinir para falan olmadığından değil kendi ceplerini doldurma pesindeler
00 Yorumla
1 yılAsgarı alan biriyle 60.000 maaş alan bırının kıyaslanmsı bıle yapılamaz. Çoğu devlet daırelerınde gözümle görüyorum bomboş oturuyorlar. Boşuna devletın sırtına yükler. Ha o parada bızlerden çıkıyor tabı o ayrı. Ha sırf okumuş dıye memur mu memur işte. Her memur da aynı şartlarda calısmıyor. Cıddı anlamda iş yükü anlamında arada ucurum var. Bu asgarı ücretle calısan insanlarada haksızlık bence.
10 Yorumla
1 yılMemur maaşı 43k, 60k değil. Ve gerçekten az asgari ücrete bir şey demiyorum bile.
11 Yorumla- 1 yıl
Ben ortalama memur için konuştum ama evet en düşük aşırı az
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılmaaş iyi görünse de alım gücü düşük zamların düzeni kuralı yokkı tutturabildigine herkes,
en basit geçen ürün aldım elektronik sitesinde başka fiyat sitelerde başka fiyat ve modele kadr aynı ürün yetkili garanti ama arada 3-3500 tl oynar mı10 Yorumla
1 yılBu ülkede memur olmayanlara düşük olduğunu anlatamazsın.
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle haklısın
Gizli Üye(36-45)1 yılBu ülkede TBMM de halkı temsil ediyorum diyen 600 tane besili sığırları doyuramadık, birde aç gözlü devlet memurlarını.
Aldığınız maaşı azıımsıyorsunuz ama 22 bin tl Asagari ücret alan ve bu para ile ev geçindirmeye çalışıp birde bu paranın içinden kira verip çocuk okutan aileleri görmüyorsunuz.
Unutmayın!!!
22 bin tl asgari ücret alan kişinin vermiş olduğu vergiler ile maaş alıyorsunuz biraz utanın utanın domuz derisi mi yüzünüz de.02 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka ya bir hizmet veriyorlar da maaş alıyorlar sen ödüyorsun gibi davranma onlar olmasa ne hastanaye gidersin ne okula hepsi memur onların parasını senin 22 bin lirayla verdiğini iddia ettiğin vergi ödemiyor. Bu kafada birine cevap yazmak bile saçma neye inanıyorsan inan
Cevap sahibi1 yılHizmeti babasının parası ile vermiyorlar, halktan toplanan vergileri ile maaş alıyor hepsi.
Hizmet etmek istemeyen memur olmasın gitsin normal işçi sınıfında ya da özel sektör de memur olsun ozaman. Senin gibilerin küçümsediği 22 bin tl den asgari ücret ile çalışandan kaç kalem vergi alınıyor biliyor musun sen. ayrıca onların ödemiş olduğu faturalarda kaç kalem vergiler alınıyor senin haberin var mı bunlardan. Ama kime anlatıyorsun desene boş kafalılara ne anlar ne anlatsak boş. Ben bu konuda bir yetkili olsaydım emin ol sen ve senin gibilere bırak Asgari ücret vermeyi Devlet kurumlarına bile sokmazdım. Çünkü sen ve senin gibilerin halkına hiçbir faydası olmaz olamaz.. çok bilmiş...
Sadece spor ıcın yeme ıcme masrafım aylık 15 bın den fazla ustelık bekar adamım.. bu paralar cıddı anlamda düşük hersey aşırı pahalı ülkede
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılasgarisi emeklisi memuru genel olarak alım gücü azaldı buradaki mesele 22 ve 60k değil. ama şuda gözardı edilmemeli memur okumuş insan demek değildir. memur olmayan da okumamış insan değildir :D ve ayrıca statü gözetmeksizin barınma ve beslenme herkesin hakkıdır. okuyanların veyahut memurların değildir.
10 YorumlaKendi şirketimi kurmak istediğim için soru bana hitap etmiyor ama maaşı yorumlayacak olursak bence yeterli. Ne kadar maaş alırsak alalım parayı yönetmeyi bilmemiz lazım.
29 Yorumla- 1 yıl
Kirası olan bir aile için aşırı düşük bence
- 1 yıl
Saçmalamayin Allah aşkına okumak isteyen 15 yaşındaki çocuk ders mı çalışsın iş mi yapsın
- 1 yıl
Bir çocuğa böyle bir yük yüklenmez o çocuğun görevi ders çalışmak bulaşık yıkamak değil hedefi doktor olmaksa niye bulaşık yıkasın?
- 1 yıl
Merhaba çok haklısınız, katılıyorum size
- 1 yıl
Uff fake hesap açıp durmayın
- 1 yıl
Hee tabi😂 en azından hesabıma bak xper 5 buna ulaşmak için kaç aydır buradayım. Aklınızı kullanın biraz ve bu kadar güvensiz olmayın. Eğer ittiham ediyorsanız ciddi kanıtlarınz olmalı yoksa söz söylemeye çok çabuk yeltenmeyin
- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılŞu an tr şartlarında 50/60 bin tl nin altındaki her maaş düşük bunu birkaç ay önceki izlenime göre söylüyorum
10 Yorumla
1 yılBence her şey çok pahalı.
Maaşa 5 zam uağılıyorsa diğer tüketim her şeyine 500 zam yapılıyor, maaşlar yetmiyor.10 YorumlaAz ama bizimkiler anlamaz anca asgari ücreti örnek gösterirler gidin okuyun o zaman
20 YorumlaÜlkenin içinden geçtiler ve hâlâ bunları gözü kapalı destekleyenler var.. Ülkece acınacak durumdayız.. Ve evet bütün maaşlar zam görse de enflasyon karşısında güneş görmüş buzul gibi eriyip gidiyor..
00 Yorumla
1 yılİnsanlara insanca yaşamak Lüx görüldü. Şükret haline şükret haline deneme dene halkı heptrn surundurmeye başladılar. Din narkozu altında... Ama halk bunu hak etmedi mi memuru işçisi emeklisi her kesim bunu hak etti. Kurunun yaninda yaşta yanıyor.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 309 cevap paylaştı.
1 yılÜlkede hangi rakam iyi hangi rakam kötü diye bir kavram kalmadı artık. Bugün 1 milyon tl olsa ev alamıyorsun sıfır araba alamıyorsun, ekonomi o denli kötü. Ama Alamanya bizi kıskanıyor...
037 Yorumla- 1 yıl
Almanya bizi kıskanıyor evet
- 1 yıl
Bir de şu fakirlik dedikleri ne oluyor o kısmı çözemiyorum. Ülkede fakir mi var diyorlar, kafeler dolu diyorlar. Ulan insanlar köle gibi çalışıyorlar, bi kahve bi çay da mı içmesinler!
Neymiş efenim avm ler doluymuş, napsınlar evde mi otursunlar.
Fakir derken çöp karıştıralım, ekmek bile bulamayalım muhtaç olalım istiyorlar sanırım. Olm tatile gidemiyorsan da fakirsin, istediğin yerde istediğin zaman yemek yiyemiyorsan da fakirsin, evin araban yoksa da fakirsin. Seni kimse sevmiyorsa da duygu fakirisin... Böyle düşünenleri evladım olsa sevmem zaten! - 1 yıl
Abartmayın canım makarna yiyebilen zengindir. Tatil de neymiş milyoner işi. Biz tatile gitmiyoruz gayet mutluyuz paramızı da israf etmiyoruz. Sürekli makarna yemek gayet güzel
- 1 yıl
Şu altta tatile de gidiyorum yazanları gördüm, onların tatil dediği de yazın çoluk çocuk köye gidiyorlar. En yakın dereye nehire çimmeye gidiyorlar ve buna tatil diyorlar maalesef...
- 1 yıl
O kadar haklısın ki 😅 Köy bir tatil değildir ama bunu insanlara anlatmak zor
- 1 yıl
İtiraf edeyim ki ben ülke şartlarında iyi maaş alan biriyim. Ama şu beyin fakiri insanlara üzülmekten de bıktım. Bunlara laf anlatılmaz. Bu geriler niye az kazanıyorum diye hesap soracaklarına, ülke neden bu kadar pahalı diye isyan edeceklerine bizim aldığımız maaşı kıskanıp bizimle yarışmayı tercih ediyorlar...
- 1 yıl
Altta biri tatil temel ihtiyaç mı yazmış ya bu kafalara laf anlatılmaz kendini boşuna yorma
- 1 yıl
yok it gibi çalışacağız hiç ihtiyaç olur mu. Makarna ile de karnımız doyuyor bonfile ile de, neden o kadar para verip bonfile yiyelim ki dimi, canım mıyız?
- 1 yıl
Haklısın et yemek ihtiyaç değil lüks ne bonfilesi öyle bir et mı vardı ya biz ne bilek makarna çeşidi biliyoz anca
- 1 yıl
Bugün makarna yediysen yarın salçalı makarna yiyeceksin, ertesi gün sarımsaklı yoğurtlu, sonra fırında makarna derken her gün karnın doyar. Makarnanın bir de düdük fiyonk burgu gibi çeşitleri olduğunu düşünürsek off diyorum.
- 1 yıl
Evet bak yoğurt da lüks ne kadar zenginsin
- 1 yıl
Bak o konuda haklısın tıp okumayan herkes fakir eğer aşırı iyi bı tüccar falan değilse
- 1 yıl
Yoo hala asgari alan çoğu kişi okumamış yüzde 95 i üni mezunu değil mesela.
- 1 yıl
Ayrıca niye benim başkası ile olan konuşmama musallat oluyosun senin yorumuna cevap yazmiyorsam bu kafayla tartışmak istemiyorum demektir
- 1 yıl
Yoğurt lüks değil kendimiz yapıyoruz.
Nejat Uygurun bir oyunu vardı. Öğretmen sınıfta kıza soruyordu. Bakkala gittin tanesi 2 liradan 5 ekmek aldın, 10 liralık yağdan 2 tane aldın bakkala kaç lira verirsin? Kız da '' hiç vermem öğretmenim, çünkü babam bakkal'' diyordu.
Nejat Uygura kalk diyordu yine, kilosu 10 liradan 10 kilo odun aldın kaç lira verirsin diye sordu. Nejat Uygur da ''hiç vermem öğretmenim, çünkü biz odunu çalarız'' diyordu :))) Bizimki de o hesap - 1 yıl
Hayır her okumayan fakir değil tabii ama çoğu fakir olay bu. Eğer sermayesi varsa ya da ailesi dükkan açıyorsa yine ortalama ya da üstü kazanır
- 1 yıl
Tamam ben ondan bahsetmiyorum çoğu okumayan fakir diyorum istisna tabii ki var. Çoğu asgari alıyor mu almiyo mu buna bak
- 1 yıl
Yoksa ülkede aylık 500 bin kazanan da vardır
- 1 yıl
@T5t5t5t5 Ne istiyorsun olm, öğretmene de 20 bin verseler rahatlayacak mısın? Herkesin sorunu ortak, herkesi bu derde sokan insanlara isyan etsen daha akıllıca olmaz mı?
- 1 yıl
Adamlar her mevsim çalışmıyor ve şartları aşırı ağır sürekli hasta olurlar o koşullarda zaten asgari versen o adam o işi yapmaz. Öğretmen rahat bir biçimde haftada 3 gün çalışarak daha az alıyor bu da kıymetli ona bakarsan maden işçileri yüksek alır ama kpek gibi çalışır
- 1 yıl
Ben öyleyiz demedim zaten. Ki evet neden şu an bir memur ev alamıyor acaba eskiden alırken
- 1 yıl
Cidden senle tartışmak istemiyorum sana cevap yazmayacağım bundan sonra çünkü algıların kapalı
- 1 yıl
@T5t5t5t5 Benimle zaten dost olamazsın, sadece benim muhabbete salça olan birisin. Burdan uzarsan sevinirim...
- 1 yıl
3 maymunun 1'i bize nasıl denk geldi yahu :)
Maaşı düşük evet her sektörde insanın çalışıp kazanıp aldığı maaş düşük
10 YorumlaKesinlikle
Ay sonunh getiremjyodum geldiği gibi gidiyor
10 Yorumla
1 yıl
60.000₺'mi şaka gibi
özel şoför olduğum halde 70.000₺ alıyorum10 Yorumla
1 yılAçlık sınırına bakıp yorum yapıyorlsr. Kriter insan gibi yaşamak değil hayatta kalmak
10 YorumlaÇok düşük ya sen yıllarca okul oku aldığımız paraya bak gidicem bu ülkeden
10 YorumlaYa tabi tüm memurların maaşı 100 bin olsun. Devlet tek onlara baksın, diğerlerini de yok edelim. E memuru mutlu etmek gerek sonuçta.
09 Yorumla- 1 yıl
Zaten yok oldu çiftçi mi kaldı memmlekette sanatkar mi yetişiyor her taraf doldu üniversite imam hatip lisesi... bunlar kurtarır artık bu ülkeyi aç kalınca imamın şapkayi yeriz artik
- 1 yıl
şimdi devlet için memurlar çalışan işçi kendisi ise işveren. elbetteki kendi işlerini yaptırdıgı kendi işçisine ayrı bi bakmasın mı. misal sen bi kafe actın. senin nazını ceken barista temizlikci abla vs bunlara patron olarak ayrı bi titremezmisin üstlerine. avm desin. avm calısanları gibi bakmazsın onlara. senin sorumlulugunda olan gözünün icine bakan insanlar. senin buralara gelmende emekleri olan. ben böyle bakıyorum. öz evlatlar da hani tepkiler olcaktır ama diyebiliriz. ama tabi devlet tüm ülkeyi kucaklamalı. onları da es gecmemeli. ama özel sektöre cok bi karısamazsın. bi alt ücret belirlersin o yani. sorumluda değilsin o işçi işveren anlasmasıdır cunku. senin kendi calısanın var. orada sorumlusun.
100 bin düz memura tabi cok ben acık diyim. hak değil ama maaşlar şu anki seviyeleri az bence. yazık adam ülkesine hizmet ediyor o kadar kpss kazanmıs kolay değil bu. istersen bi gir yani kurtlar sofrası adeta. neyse adam bunu yapıyor ve kıymet görmüyor. zaten bi sürü sorun var kamuda. kalpler kırılıyo sonra memurlarda. bu da herseye yansır. insanı yasatki devlet yasasın diyorum ben. kalplere girmek gerek. bence toplumdaki diğer kesimlerde memurlara düşman olmamalılar. memur kim bizleriz. belki sensin olmadı kardesın o bu. yedi kat el değilki bizden geliyor memurlar. bi afrika ülkesinde iç savasta gazi olanlara memuriyet hakkı protestosu vardı haberlerde bi kac ay once. toplum o kadar ayrısıcak türk ülkesindede bu gidişle ki hoss değil. - 1 yıl
Ne alaka abi ekonomiyi imamlar mı yönetiyor bu kadar din düşmanı olmayın ya soruda imam bile geçmiyor. Ama şuna katılıyorum herkes üni okumamali kesinlikle.
- 1 yıl
@panzerkopfwagen meyhane ile ker... ne dolsaydı sorun yoktu sana muhtemelen. Islam düşmanlığı gözünü kör etmiş sizin, alakalı alakasız dine saldırmaya yer aramayı bir bırakın artık!
- 1 yıl
@endmuhh kpss süreci hakkında çok şey biliyorum. Çoğunun bir soru çözmeden x y partileriyle nerelere nerelere geldiğinden de haberim var. O koltuklarda sabahtan akşama kadar dönen boş muhabbetleri de iyi biliyorum. Verilen maaş fazla bile. Yaptıkları iş ortada, birkaç saatlik işi bir haftaya yayıp çay eşliğinde laklak yapan insanlara verilen maaşın neresi az Allahın aşkına?
- 1 yıl
Ne alaka siz mi karar veriyorsunuz kimin müslüman kimin hristiyan olduğuna
- 1 yıl
ifade edemedim galiba kendimi. neticede çalışanın meselsesi değildir torpilsiz işe giremeyen bir ülke kültürünün olması. sende olsan iş başa düştümü dayını arar işe girersin. böyle dönüyorsa devran. ben şahsen 20 kere elenmişliğim vardır. özel mülakatlarda bile torpil oluyor. bazı bölümler 30 kpss puanıyla alım yaptığıda olmuş. kontenjan çoktu b medikal mühendisliği öyle idi misal. verilen maaş yapılan işle müstesna değildir. o konuda farklı düşünüyoruz. yapılan işin katma değerine göre maaş verilse memurların coguna bin lira verilmeli. ama iş niteliği işçiyi memuru ilgilendirmez. cok alım oluyor mesele orada. az iş var cok adam alıyorsun. bunu da halk sen ben talep ediyoruz baskı altına sokuyoruz. eyt öyle olmadı mı. el mecbur yapıyor iktidarda. şimdi seni işe alsam 5 dk iş versem. geriye kalan 7 saat 55 dk da sende cay içcen ne etcen. örnek verdim misal. bence bu insanlar da bizlerden seciliyor sevmeliyiz memur nefreti içinde toplum bence olmamalı. seni atasak bi yere daire baskanı sende değiştiremezsin bence. bi kere işin dogası gereği bi sürü fıstırıktan iş var. ben misal bi yazıya resmi cevap verioyrum e posta atıyorum biri fizik istiyor. sonra baska daire habersiz bi de o istiyor. neyse bakalım.
Gizli Üye(30-35)1 yılbabam memur ve maaşı 40 küsür bin karın tokluğuna yaşıyoruz ŞÜKÜR
30 YorumlaMemurlar ne kadar çalışıyorlar ki az maaş aldıklarını düşünüyorsunuz?
Asıl emekçiler çok az maaş alıyor.11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(25-29)1 yılMemur niye yurt dışına çıksın? Memuru asgariden üstün tutan nedir? Bugün asgari ücretli çalışanlar arasında okumuşlarda var et süt yumurta sadece memurlar mı yiyecek? Memurlar insanda asgari ücretliler değil mi. Gözü doymaz memurlara o maaş çok bile hatta zam bir sonraki sene daha düşük yapılmalı. Memurlar ülkenin sırtına kamburdur ben helal etmiyorum memurlara vergimi.
116 Yorumla- 1 yıl
Hakkın var sanki de etmiyorsun. Asgari alan da çıkabilmeli ben buna bir şey demiyorum ama memur tatil yapamıyorsa fakirdir diyorum olay bu. Git vaizlere sor hakkın varmiymış da helal etmiyormuşsun. Bu kafada birine cevap yazmak istemiyorum artık
- 1 yıl
Bak ben öğretmen çocuğuyum yurt dışı konusunun nedeni ilticadir
Sen Alman devleti olsan
Türkiye'den her insanı alır mısın?
Hee al bakalım burdan bir serseri ülkende suç işlesinde gör nasıl hem bizim hem senin ülke itibarın düşüyor
Ama ben orada kalamam sıkıntı çıkar ailem açısından zaten öğrenci olma şartı olduğu için pek bir paramız da olmuyor yani yeşil pasaport lafta kalıyor
Daha çok uzun yazarımda anladığını sanıyorum
Cevap sahibi1 yılSenin maaşını ben veriyorum. Benim vergilerimle sen et süt yiyip yurt dışı tatil hayali kuruyorsun benim verdiğim vergi kadar yapabilirsin sen bunları ben mecbur değilim sen et yiyeceksin diye fazla vergi vermeye düşün bakalım hakkım var mı şimdi. Dibine kadar hakkım var. Helal etmiyorum.
Cevap sahibi1 yıl@onnumara_ benim hakkım işini iyi yapan çocukların gençlerin takdirini kazanan iyi öğreten öğretmenlere değil. Yarım yamalak ders anlatıp koşarak okuldan çıkıpta maaş için çocuk okutanlara, hastaneye gidince ite kaka azarlayarak küçümseyerek cevap veren çay kahve içen mesaide keyif yapan doktorlara ve diğer işini hakkıyla yapmayan memurlara helal etmiyorum vergimi. Memur demek maaşını halktan alan demek. Bu şahısta maaşını benden alıyor sağa sola sormasın boşuna hakkımdır dibine kadar.
Cevap sahibi1 yılBen vergi vermesem sen açsın vergi düşse senin maaşın düşer otur düşün şimdi hakkım var mi yok mu.
Cevap sahibi1 yıl@onnumara_ kimseyi zorlamıyoruz kardesım tek tek gidebilirsiniz ülkeden ya da tek tek başka mesleklere geçin herkes memnun memur maaşından fazla bile.
Cevap sahibi1 yılZaten sadece memurların ya da memur çocuklarının sesi çıkıyor gözü doymuyor bu ne para aşkıdır biraz meslek aşkınız olsun okullarda hastanelerde haliniz belli 0 hizmet.
- 1 yıl
He he aynen knk kudurmaya devam et
- 1 yıl
Ya abicim şunlara cevap mı yazıyorsun açıklama yapma anlamayacak kadar cahiller dalga geç sadece
Cevap sahibi1 yılBen değil böyle soru sorduğuna göre kuduran sensin yurt dışına gidemiyor diye kuduruyor açın kabadayısı. d ne olmuşsunda tatile gidecekmişsin sana et yumurta fazla bile beyin fakiri aç gözlü fakir.
Cevap sahibi1 yılDalga geçiyorum zaten seninle berilll gözün doymuyor hala bizden vergi dileniyorsun kesmek iyice azaltmak lazım
- 1 yıl
tamam knk vergilerin çok lezzetli ya öyle bir yiyorum ki anlatamam 🤣
Cevap sahibi1 yılVasat üniversitede okumuş mebe kapak atıp gününü gün edecek aklı sıra kara cahil yeter size et biraz makarna yiyin dalga geçilecek acınacak haldesiniz aç gözlü memursun o verdiğim vergileri haram ediyorum sana ot ye et yemek haramdır
Cevap sahibi1 yılVergilerim lezzetli ha? Haram ediyorum sana bakalım ne olacak sana haram edince sefil
Gizli Üye(30-35)1 yılMemur maaşları iyi. Kari koca memur ise 120bin lira aylik daha ne olsun Allah bereket versin. Memurluk böyle bir şey. Memur olup zengin olmayı beklemek zaten saçma
04 Yorumla- 1 yıl
Karı koca memursa ama ben tek memurdan bahsediyorum o zaman asgariyi de iki katı hesaplayalım karı koca çalışıyor hep diye
Cevap sahibi1 yılTek kişi için de uygun bir maaş tek kişi sonuçta, ne yiyor ne içiyor
- 1 yıl
Kafanız mı güzel ya memurların hepsinin eşi memur mu Türkiye'de çoğu kadın ev hanımı cidden bu kafaya laf anlatamam sen haklısın tamam mi
Cevap sahibi1 yılAsıl sorun bu dediğin zaten. Çoğu kadının ev hanımı olmaması gerek, gelişmiş ülkeler de böyle. Hemen kafan iyi mi gibi laflar söyleyip sinirlenmeye gerek yok. Herkesin düşüncesi ayrı. Hee eski devirde yaşasaydık ve sadece evin erkeği ece para getirseydi evet haklısın en azindandan aylık 100.000bin lira para kazanması gerekirdi ki torunlarına kadar yetebilsin, insanca yasayabilsinler. Ama günümüz dünyasında bu kalmadı. Evin kadını ve erkeği ve hatta çocukları yetişkin ise eve para getiriyorlar, kadın için bu kolay değil ama dünya böyle.
Masa başı memurları için düşük değil. Ancak tehlikeli işlerle uğraşan memurlar saati belli olmayan saatlerce çalışan memur türleri için az olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMemur maaşlarını bilmem ama polislere asgari ücret verilmeli bence. Bilgiye dayalı olmayan mesleklerin (askerlik hariç) maaşının bu kadar yüksek olmaması lazım.
02 Yorumla- 1 yıl
Saçmalamayın ya ne demek polislere asgari verilmeli. Üniversite okuyan biri bu maaşı alıp yılda bir kere bile tatile gitmeyi hak etmiyor mu ama size göre etmiyor evet çünkü bunlar aşırı lüks et yemek lüks kıyafet lüks ayakkabı lüks bu kafaya bı şey anlatamam
Cevap sahibi1 yılSaçmalayan sensin moruk. Ben tatile gitmesin, et yemesin diye bir şey demedim. Velet velet konuşma. Ben sadece polislerin maaşı diğer meslek gruplarına göre fazla diyorum. Diğer memurlar alabilir, işine göre değişir. Hem soru sormuşsun cevap verince de pasif agresif konuşuyorsun. Madem her boku kendi bildiğin gibi direticen o zaman bize ne soruyorsun?
Gizli Üye(18-24)1 yılSiz neyin kafasını yaşıyorsunuz En düşük memur maaşı 40 bin TL bir de utanmadan çok az maaş alıyor diyorsunuz Bu ülkede 22 bin TL asgari ücret ile geçimini sağlayan o kadar insan var sizlere en az 40 bin maaş yetmiyorsa en az 100 bin TL de yetmez
010 Yorumla- 1 yıl
40 bin lira aşırı az bir para farkinda misin? İstanbul'da kiralar 30 35 ki kirası olmasa bile normal bir ailenin beslenebilmesi için 20 25 bin bandında mutfak masrafına ihtiyacı var.
- 1 yıl
Herkes makarna yemek zorunda değil
Cevap sahibi1 yılSiz atanmış memurları da anlamıyorum hem en düşük memur maaşı olan 40 bin TL ye aşırı az diyorsunuz hem de 22 bin TL asgari ücret alıyor diye geçinemiyorum diyen vatandaşı gözaltına alıp tutukluyorsunuz Sizler en düşük memur maaşı olan 40 bin TL ile geçinemiyorsunuz da onlar 22 bin TL asgari ücret ile geçinemiyorum deyince neden rahatsız oluyorsunuz
- 1 yıl
Ne alaka biz mi tutukluyoruz? Polis emir kulu ne derlerse onu yapar. Asgari aşırı az zaten onu kimse reddedemez.
Cevap sahibi1 yılDevir emir kulu olup da her denileni yapma devri olan saltanat devri değil Devir Türk milletinin vergileri ile maaş alıp Türk milletine hizmet etmek ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymak devridir...
- 1 yıl
İşte Türkiye Cumhuriyeti kuralları emir edilen şeyi yapmak olduğu için adam ne yapacak seni tutuklamayip mesleğinden men mı edilecek cidden biraz mantıklı olun ya
Cevap sahibi1 yılTabi tabi emir kulu olup da her denileni yapanları da görüyoruz Hepsi de fetöden içeri girdiler demek ki her emri yapmayacaksın anayasaya uygun emirleri yapacaksın
- 1 yıl
Abicim neyin kafası bu ya sana hayatta başarılar diliyorum
Cevap sahibi1 yılDedecim sende neyin kafası varsa herkesi kendin gibi sanıyorsun
- 1 yıl
İyi günler diliyorum
- Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.
1 yıl60 ta almıyoruz ki benimki 49 oldu zamla daha, yaşamıyoruz 🚬
01 Yorumla- 1 yıl
Üzücü
60 bin para değil maalesef insanları bu paralara iyi demeye alıştırdılar
01 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. ulkenin her yerini memur yaptilar. cok bile. kim oduyor bu memur maaslarini. herkes memur ak.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yıl60.000 alıp daha Allah'tan belanızı mı istiyorsunuz Bir de kendinizi çalışıyor zannediyorsunuz İnsanoğlu aç gözlüdür doymaz
117 Yorumla- 1 yıl
Ev alamayan biri zengin midir?
Cevap sahibi1 yılBu devirde kim ev alabiliyor ki 150.000 TL maaş alsan yine eve alamazsın
Cevap sahibi1 yılEv alamaz ama geçinmesine yeter
- 1 yıl
Geçinmek yeterli değil işte insan birikim yapıp ev alabilmeli 150 bin kazanan biri ev alır ki para değil alım gücü önemli ev fiyatları yarısı kadar olsa 60 bin iyi bir para olurdu ama değil maalesef
Cevap sahibi1 yılÇalışmayla ev alınabildiğini Sana kim söyledi çalışma ile ancak geçimini sağlarsın
- 1 yıl
Eskiden alinabiliyordu ev almak temel ihtiyaç ve gelişmiş her ülkede çalışan normal bir insan ev alabilir
Cevap sahibi1 yılEskiden ülke kasaba gibiydi değerli değildi Şimdi de çalışma ile ev alınabilir fakat büyük şehirlerden değil
- 1 yıl
Küçük şehirde bile 3 milyon evler nah alırsın Hakkari'den bahsediyorsan bilemem
Cevap sahibi1 yılBüyük şehirde oturuyorsan alamazsın zor Bence sen Kars'a taşın Kastamonu'ya falan taşın oralardan alırsın yani gücü olan büyük şehirde otursun imkanı olan otursun herkes oturacak diye bir şey yok
- 1 yıl
Tamam da niye imkanımız yok belki benim memleketim Ankara ben niye oradan daire alamayacak kadar fakirim? Bunu sorgulamak suç mu memleketimden daire almak lüks olmamalı
Cevap sahibi1 yılBöyle şeyler tek başına çalışma ile olmaz aile yardımıyla aile birikimiyle olur
- 1 yıl
Eskiden asgari ücretli bile küçük de olsa ev alabiliyordu memur hem ev bakıp hem ev alıyordu şu an niye alamıyoruz ev almak lüks olmamalı ben kendi paramla 10 15 yılda bir daire alabilmeliyim
- 1 yıl
Ailen destek verse de onlara geri ödeme yapman lazım ki her ailenin destek olacak durumu yok devletin memuru bir ev bile alamıyor
Cevap sahibi1 yılYine alırsın aile evinde oturuyorsan Eve hiç masraf etmeden Bütün maaşını biriktirirsin alırsın
- 1 yıl
Ne saçmalıyorsun ya hayatı boyunca aile evinde mı otursun bir insan sonra niye kimse evlenip çocuk yapmıyor benim haklı olduğumu içten içe sende biliyorsun ama saçmalıyorsun kesinlikle senle muhatap olmayacağım bundan sonra
Cevap sahibi1 yılHe he anladım
Cevap sahibi1 yılBelki de senin halinden anlamıyorumdur Çünkü ben okumadım hayatım boyunca çalışmadım 400 K kira gelirim var şu an Yani belki de bundandır
Gizli Üye(30-35)1 yılMaalesef çok az. Evlenmek istiyorum mesela bu maaşla kimse kabul etmiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDüşük tabiki. O parayla neler yapılabilir. Ancak belli başlı temel gereksinimler. Ya diğerleri? Yok.
10 YorumlaEğer büyükşehirde yaşamıyorsa ortalama fiyat. Ama büyükşehirde zorlanır kendi evi yoksa
00 Yorumla
1 yılPerformansa göre maaş verilşrse, memurlar hakkını alır. Yatan azalsın, çalışan çok...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvet memur maaşları çok düşük o yüzden araba ilanlarına bakarsan arabaları hep milyonluk araba
02 Yorumla- 1 yıl
Araba almak lüks ise bu adamlar nasıl geçinsin?
- 1 yıl
Harhangi bir araba bı milyon zaten hiç arabası olmayan memur şu an alamaz
Gizli Üye(36-45)1 yılBen de eşim de memur evimize giren 100 bin bir doktorun aldığı maaş kadar bile değil ikimizkn toplamı
08 Yorumla- 1 yıl
Sizin yüzünüzde emekliler az para alıyor, yüzde 40, yüzde50 düşmeli maaşlarını pislikler sizi
- 1 yıl
Neyini beğenmiyorsunuz kuş beyinliler?
- 1 yıl
Siz bu maaşları alıyorsunuz ve beğenmiyorsunuz ya evleriniz yıkılsın sizin, hain memurlar
Cevap sahibi1 yılKurban ol memurlara hoşt köpek 🐶🐶
- 1 yıl
Sizin gibi yarım akıllılar emeklinin hakkını yiyorsunuz, maaşlarınız yarıya inse gerçek hakkıdır
- 1 yıl
Yarım aklınızla aldığınız maaşları beğenmiyorsunuz, milletin hakkını ağlayarak yediniz, sizden çıksın bunun acısı
Cevap sahibi1 yılDeli misin nesin defolup gitsene cevabımdan mal
- 1 yıl
Her ay 70000-90000 TL para biriktirip yetmiyor diyen hainler
Gizli Üye(25-29)1 yılMemurlar zorlanıyorsa asgari calişanların bitmesi lazım
01 Yorumla- 1 yıl
Zaten bitmiş
Gizli Üye(30-35)1 yılBence değil zaten insanlar memnuniyetsiz hep az diyorlar
01 Yorumla- 1 yıl
Tatile gidemiyorsa her yıl yurtdışında bence memnuyetsiz olabilir
Ben inşaat ta çalışıyorum günlük 3000 alıyorum yine yetmiyor askeri ücretli ne yapsın bide bu var 5 saat çalışıyorum 10 saat calşsam 8 bin alırım heralde yinede yetmiyor 😂
01 Yorumla- 1 yıl
İnşaatta ne iş yapıyorsun?😂😂😂😂😂
1 yılKafan mı güzel kızım senin? Asgari alanlar napsin onlar insan değil mi a w? 60 bir az para mı ayrıca süper para.
04 Yorumla- 1 yıl
60 bin ve süper para olmak aynı cümlede garip ev alamayan biri zengin sayiliyo
- 1 yıl
Benim için süper para kanka asgariye göre yorumlarsak on numara para
- 1 yıl
Asgariye bakarsak öyle zaten ama biz fakir bir ülkeyiz o yüzden asgariye endekslemiyorum normal bir insanın ihtiyaçları olarak bakıyorum olaya tatil güzel beslenip giyinmek tarzi
- 1 yıl
Olsun yine iyi para ya bana göre. Çünkü ben tekim mesela o para bende olsa yaşarım baya gibime geliyor. Kira felan var ama geri kalanı bana kalır faturalar felan derken en azından yine bana bi 25 k kalır birikim yaparım onla da
Gizli Üye(30-35)1 yılUzunca Bir dönem herkes memuriyete özendirildi zeki, kabiliyetli, başarılı bireyler bile memuriyeti tercih etti, şuanda bedelini ödüyoruz ve anca farkına vardık o yüzden şu an memuriyetin cazibesini azaltıyorlar ki talep azalsın.
06 Yorumla- 1 yıl
Alakası yok asıl şu an herkes asgari alıyor diye herkes memur olmak istiyor ama her halükarda maaşlar düşük
Cevap sahibi1 yılEn ufakta olsa üretim yapan ticaret yapan birisi şu an 100binden aşağıya geliri yok. Piyasadan çok haberdar değilsiniz sanırım
Cevap sahibi1 yılMemuriyet şuanda boş iş, 50 bin maaş alsan tayin olcan 25i kira vercen zaten, git marketlerde çalış 40 bin alırsın bide kıdemlenince şu an market mağaza müdürleri 55 civarı maaş alıyor tayin vs de yok çiçek gibi. Memuriyet artık aptallık olmaya başladı ki böyle olmasına üzülmüyorum, vasıflı kişiler üretici olsun, memuriyet dediğini vasıfsız kişiler bile yapar
- 1 yıl
Kesinlikle artık herkes memur olmaya çalışıyor ama sen bunu bile algilayamadigin için bundan sonra cevap yazmayacağım
Cevap sahibi1 yılO isteyenler hala geçmişteki toplumun memur ol yeter kafasından çıkamayan sığ düşünceli kişiler
Cevap sahibi1 yılTüm bunları kamu personeli olarak yazıyorum olayın içindeyim yani dışardan sallayıp tutanlarla karıştırma
- Devamını Gör (53)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat