Kuzenim iktisat mezunu geçen sene Antalya’ya 96 kpss puani ile atandı. 42.000₺ maaş alıyormuş.
Erkek kardeşi 19 yaşında motor kuryelik yapıyor 55000₺ maaş alıyormuş. Lise terk üniversite lisanstan fazla maaş alıyor 🥲

Kuzenim iktisat mezunu geçen sene Antalya’ya 96 kpss puani ile atandı. 42.000₺ maaş alıyormuş.
Erkek kardeşi 19 yaşında motor kuryelik yapıyor 55000₺ maaş alıyormuş. Lise terk üniversite lisanstan fazla maaş alıyor 🥲

Bazı şeyler okumakla ölçülmüyor hayatta yağmur çamur kar kış yoğun trafikte canını ortaya koyarak o parayı kazanıyor o insanlar haftasonu 2 gün tatil yıllık izin vs gibi hakları olmadan klima altında orturmadan vs... Seni anlıyorum ama inan bazı şeyler öyle sınavla ölçülmüyor hayatta. İlkokul mezunu bi döner dükkanı açan adam aylık belki 200 k kazanıyor ona ne diyelim şimdi?
Sevgili dostum, günümüz ekonomik koşullarında maaşların yeterliliği herkesin tartıştığı bir konu haline geldi. Eğitim düzeyi ile gelir düzeyi arasındaki ilişki her zaman beklentilerle örtüşmeyebiliyor. Bazı meslekler, özellikle talep doğrultusunda farklı maaş aralıklarına sahip olabilir. Motor kuryeliği gibi işler, artan talep nedeniyle daha yüksek ücretler sunabiliyor. Burada önemli olan, herkesin kendi ilgi alanları ve yeteneklerine uygun bir kariyer yolu seçmesi ve bu yolda mutlu olmasıdır. 🏆 Her mesleğin kendi içinde zorlukları ve fırsatları var. Gelecekteki kariyer yolunda, seni neyin mutlu edeceğini ve neye değer verdiğini düşünmende fayda var. Unutma, mutluluk ve tatmin her zaman maaştan daha değerlidir. Eğitim ve hobilerinle farklı alanlarda kendini geliştirmeye devam et!
Cevap
6Cevap
Üniversitenin iş manasında bı faydasi kalmadı pek ticarette deli oara var bende memurum 55 bin TL maas aliyorum
Gelecek dönem böyle olacak
Beceri ve meslek sahibi liseliler
Üniversite mezunlarından fazla kazanacak
memur maasi fazla. asgari ucret neyse 2 katini geçmemeli. Cogu memur boş yatiyor zaten. devlet ozel sektor olsa memurlarin 4 te 3 kovulur.
Ya hay başlarm şu kurye olayına sen yemek benzin KDV masraf çıkar bakalım ne kalıyor bize
Kurye alıyor ama masrafını düşmüş mu? Motorun yıpranması vs onları hesaplamis mi
O doğru da sen ne kadar kazanıyorsun
Değil ama işte
Ohoo😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?