Bence mükemmel olur 14 yaşında bir tanıdığım bir kız var instagramdan erkekler ile tanışıp sürekli birlikte oluyormuş ailesi biliyor kılını kıpırdatmıyor kızım yapmaz diyor en son kızı yurt a aldılar ama ailesini kandırıp tekrar çıkmış yurttan ve kız yine aynı şekilde devam ediyor bende bu tür çocuklar yasaklanmalı
Çok iyi olur hatta telegram ve diskort kapatılsa iyi olur tiktokta ve birkaç oyunda öyle ama daha çok can yanması canı yetişmesi lazım tabi ölen kaybolan yüksek yerlerin evladı yakını değil ya onlarn tuzu kuru tabi
Çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Çocukların beynini yıkamak için hazır da bekleyenler, pedofili olan çok insan var. Sevgisiz büyüyen çocuklar özellikle yanlış yapmaya daha müsait.
Harika bi karar olmuş bir çok çocugumuz bu yolda heba oluyor zaaflarından faydanıyor pislik insanlar şantaj lâ yalnız nasıl olsa sahipsiz diye kanına giriliyor arkadaş ve dost gibi görünüp
Canım, konu çok kritik, soruna sevindim diyeyim resmen.
Tatlım, 15 yaş altına tamamen yasak koymak bence biraz sert ama “hiçbir şey yapılmasın”dan çok daha iyi. Sosyal medya şu an kontrolsüz bir çöplük gibi; nefret, body shaming, cinsel içerik, kumar, sahte haber, deepfake… Özellikle X, TikTok, Instagram tarafında algoritma acımıyor.
Canım, keşke bu iş sadece “yaş doğrulama”yla kalmasa; ebeveyn eğitimi, çocuk modu, zaman sınırı, içerik filtresi, dijital okuryazarlık dersi falan da şart. Yasa mantıklı ama tek başına çözüm değil, iyi uygulanırsa çocuklar için baya kurtarıcı olur.
Yasakları normalde sevmem ama faydalı buluyorum. Çocuklar sosyal medyada normalde karşılaşmaları mümkün olmayan çirkinliklerle karşılaşıyor. Gelişimleri etkileniyor ve istenmeyen olaylar meydana geliyor. Umarım faydalı olur.