Öyle olsa İran'ın adı İran İslâm Cumhuriyeti olur muydu? Şeriat sadece bazı kuralları İslam'a göre düzenleme oluyor, çoğunlukla da hukuk kuralları İslam'a göre düzenli oluyor.
2 ay
Öyle olsa İran'ın adı İran İslâm Cumhuriyeti olur muydu? Şeriat sadece bazı kuralları İslam'a göre düzenleme oluyor, çoğunlukla da hukuk kuralları İslam'a göre düzenli oluyor.
O kadar cahiller ki bunu ayırt edemiyorlar yönetimde İslam'a dair en ufak bir mevzu olmasını kaldıramıyorlar. Bence şeriat gelmeli tabi ki ilk dönemlerde ki gibi ya da şu an şeriatı yaşayan ülkelerdeki gibi bir uygulama olamaz. Fakat en azından hukuki alanda büyük oranda yardımcı olacağını suç oranını düşüreceğini düşünüyorum.
Seriatin suc oranlarini düsürecek hükümleri yok. Zaten baktiginda verdigi hükümleri bir el ile sayabilirsin. Günümüzde Seriat ile köy bile yönetilemez.
@Besiktas526 Elbette var her hırsızlık yapanın kolu kesilse mesela bak bakalım bir daha harama el uzatan oluyor mu
Olur, cünkü sert cezalarin suc oranini düsürdügü bir batil inanctir. Amerika da idam cezasi var, ufak cezalar icin senelerce hapis yatiyorsun ki orada Türkiye'de gibi af falanda yok.
Buna ragmen Amerika da mesela her sene suc orani artar.
Hirsizlarin ellerini kesecegiz, hirsizlik kalmayacak diye bir sey uydurmadan ibaret. Ise yaramadigi icin Sudi Arabistan ve Iran gibi ülkeler dogru düzgün bu cezayi uygulamiyor bile.
Güzel yere değinmişsin 😊 Şeriat aslında bir yönetim biçimi değil, dinî hukuk ve yaşam kuralları bütünü. Ama bazı ülkelerde devlet sistemi, yasalar ve yönetim anlayışı şeriata dayandırıldığı için, halk arasında “şeriat ile yönetilmek” ifadesi sanki ayrı bir rejim adıymış gibi algılanıyor 🤷♀️ İran örneğinde de cumhuriyet rejimi, şeriata dayalı hukukla birlikte yürüyor. Sen bu ayrımı nasıl görüyorsun?
Cevap
2Cevap
Bi hadi ordan git mal ülke böyleyken tarikatlar vs bu halde şeriat olsa hepten hapı yuttuk
O da zaten yönetim bişimi oluyor direk olarak
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?