Şanlıurfa Siverek’te 19 yaşındaki bir öğrenci, açık liseye gönderilmesinin ardından bugün eski okuluna pompalı tüfekle saldırı düzenledi.

Şanlıurfa Siverek’te 19 yaşındaki bir öğrenci, açık liseye gönderilmesinin ardından bugün eski okuluna pompalı tüfekle saldırı düzenledi.
Okullardaki şiddetin artışı tek bir nedene bağlı değil; sosyal medya etkisi (TikTok, Instagram), aile içi stres, ailenin yeterince eğitim verememiş olması akran baskısı ve zorbalık gibi faktörler bir araya gelince sorun büyüyor. Gençler gördüklerini taklit edebiliyor, duygularını yönetmekte zorlanabiliyor ve yeterli destek bulamadığında öfke davranışa dönüşebiliyor. Üstelik okullarda disiplinin tutarsız olması ve psikolojik destek eksikliği de bu süreci hızlandırıyor. Çözüm ise sadece ceza vermek değil; geriden gelenler içinde okullarda güçlü rehberlik hizmetleri, zorbalık karşıtı net kurallar, öğrencilere empati ve öfke kontrolü kazandıran eğitimler ve güvenli iletişim ortamları oluşturmak gerekiyor. Ailelerin de çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurması, ekran kullanımını takip etmesi ve erken değişimleri fark etmesi büyük önem taşıyor….
Bunlar hep "benim çocuğum yapmaz", "o daha çocuk", "çocuktur yapar" diye diye başımıza geliyor.
Eğitim, terbiye artık yok maalesef.
Ailelerde bile yok. Herkesin çocuğu en özel, en kutsal... peki başka birinin özel evladı gelip senin evladına bunları yapsa?
Kimse bunları düşünmüyor...
Cezalara caydırıcılık gelsin. Ergenlik dönemine giren insanlar İslam'da cezai ehliyete sahiptir. Yani 15 yaşından sonra herkesin cezai ehliyetinin olması gerekiyor. Cinayet yaşı bile o kadar düştü ki! Kimsenin çocuğu hedef tahtası değil. O hayatlarını kaybeden insanların, çocukların üzerinde kimlerin kimlerin emekleri var...
Eğer bir insan bu şekilde alenen hayatları söndürüyorsa onun da hayatı devlet eliyle söndürülsün artık!
Temelde ahlaki düzen bozuldu, eğitim düzeni bozuldu. Toplum kuralları her geçen gün daha fazla ihlal ediliyor ve buna karşı yeterince caydırıcı cezalar uygulanmıyor. Asıl eğitim ailede başlar; ancak burada da ebeveynler çoğu zaman çocuklarının yanlışlarını görmek istemiyor. Aileler, çocukları yanlış yaptığında tepki göstermekten kaçındıkça, zamanla yetişen yeni nesil yaptıklarını doğru zannetmeye ve bundan haz almaya başlıyor. Yani yanlışa gereken tepki gösterilmedikçe, bu durum çığ gibi büyüyor.
Rica ederim
Öncelikle bilgisaar oyunları kontrol edilmeli, çoklar gerçekle sanalı ayırt eddmiyor. Ayrıca okul girişlerinde kontrol olmalı
Teşwkkür ederim🌺
Rica ederim🌺
Bu tür haberler gerçekten iç acıtıyor 😔 Okullardaki şiddetin artmasında aile içi iletişimsizlik, ekonomik stres, sosyal medyadaki şiddet içerikleri ve okulda güçlü bir rehberlik sisteminin olmaması büyük pay sahibi bence.
Önlem için sadece ceza yetmez; psikolojik destek, öğretmen eğitimi, akran arabuluculuğu, aileyle işbirliği ve kriz anında hızlı müdahale mekanizmaları şart.
Sen sence en kritik halka aile mi, okul mu, sosyal medya mı? 🧠🕊️
Hangi okulda okudun?
@Baharizma yalanci🤣
Cevap
13Cevap
O kadar etkilendim ki ben maalesef bu üzücü olaylardan. Sosyolog ve psikologların ve uzman yetkililerin muhakkak detaylı ve adam akıllı araştırma çalışma yapıp bu durumlara bir care öneri getirmeleri gerekiyor
Eğitim yok ki aileler cahil cezalar da caydırıcı değil.
Şiddet olayları her zaman vardı. öncedende vardı. sadece sosyal medya insanlar yeni yeni kullanmaya başladı ve yeni, yeni gündeme düşmeye başladı. Bu arada bu çocugun ailesi'de tutuklanmalı diye düşünüyorum. bir insan nasıl bu kadar şey yapar annesi babasının nasıl haberi olmaz inandırıcı gelmedi. ayrıca bu çocuk ne alaka silahı nerden bulmuş. Ayrıca bu okullarda nie güvenlik yok, kamera yok ne alaka bu nasıl okul aqq bende devlet okula gittim hayatımda görmedigim şeyleri buralarda görüyorum aqqq
zorunlu eğitim eskisi gibi ilk okul 5 e kadar olmalı kesinlikle. okumak istemeyen, piskopat, serseri okulla hiç alakası olmayan zoraki gelen tüm cocuklar gidip sanayide çalışmalı-sokaklarda takılmalı ama okula gitmemeli. zorunlu eğitim okumak istemeyen herkesi 18-19 yaına kadar zorla okulda tutuyor. öğretmenlerde başedemiyor artık okumak istemeyen okula zorla gelen cocuklarla...
silahlı oyunlar diziler sonrasında sosyal medyadaki tarikat cematlar terorüstler birde adalet olmaması ülkede bakıyorlar katiler sernest fiyiğ yapıyorlar birde bunun için psikopat olmak gerekir daha anne karnından çocupun pskopati olduğu belirleniyor erken yaşta saldırganlık varsa çevresinden de görüyorsa psikoloji destek almıyorsa aile önlem almıyorsa olucağı bu
Derdi sadece oy alıp ülkenin başında kalma hedefi olan bı iktidardan umut beklemeyin bunlar azalmaz hatta her yıl oha bu da mı oldu diye sadircaz. Çünkü bu hükümet vatandaşı korumak için değil. Vatandaşı bir oy olarak görüyor hadi geçmiş olsun bu ülke artık bu çöküşten kalkamaz
Aileler reşit olmayan çocuklarının eline telefon verip köpek yavrusu gibi sokağa salarlarsa olacağı bu. Suç her zaman ailenin. Çocuğu adam gibi yetiştiremiyorlar. Çocuk okula pompalı tüfekle giriyor ve ne hikmetse ailesinin bu olaydan haberi yok. Neden? Çünkü çocuk ailesi tarafından doğru bir davranışa tanık olmamış, kötü şeylere teşvik edilmiş, denetim edilmemiş.
Sadece anne babalar degil. Dizilerin tv programlarin ve gençlerin herseye istedileri gibi çok kolay ulaşabilmesi insanların kendilerini diger insanlara kabul ettirme çabaları okul önlerinde dikilen gereksiz tehlikeli insanlar daha neler diyeyim çok kötü ahlak çöküşü var Turkiyede
Hala sonuç odaklı sosyal hizmet üretiyoruz önleyici sosyal hizmet hayata geçmediği sürece kadın ve çocuk cinayeti bitmez.
Okulda dışlanma, psikolojik destek eksikliği ve erken uyarı sistemlerinin olmaması artışın başlıca nedeni; zorbalık takibi, güçlü rehberlik birimleri ve aile‑okul iş birliğiyle önlenebilir.
1) devlet cezaları tam anlamıyla uygulamıyor
2) yeni nesil şiddet uygulamayı bir halt sanıyor
3) yenil nesil şiddet uygulayan karşı cinsi çekici buluyor
Tam sebepler bunlar bence
Eğitimde yükselmeyi yaşıyorduk diyorlardı sanki ne oldu o olay ya
Çok zor bir dönemde çocuk yetiştiriyoruz heryer şiddet örneği
Haber izlemeye korkuyorum artık medyadan uzağım
Hiçbirsey yoktan var olmaz. Genellikle bu tür durumlar , yönetimsel hataların sonucunda oluşur.
Çok kötü yere gidiyor bu işler okullara polis görevlendirilmeli güvenlik görevlisi olmaz okul polisi birimi olmalı emniyet için de yani şube açılmalı.
Allahın hırtına bak mk sen kim pompalı saldırı düzenlemek kim
Cezaların caydırıcı olmaması Cinayet suçu işleyen bile 8 yıl sonra Hapisten çıkabiliyor
Temeli bozuk bı nesilin etki altına aldığı teklonojinin yarattığı yaratiklar
Bir o. c eger oc oldugu net belli oldugunda idam etmek yerine sadece okuldan uzaklastirirsaniz geri donusu bu olur. Bu tip insanlarin gazla uyutulmasi lazim baska caresi yok.
Av silahları sınırlama getirmesi lazım
Çok cani dolu her yer psikopat dolu ülke
Evlat yetiştirmeyi bilmiyorlar
çok katı
Ana suçlu ANA_BABALAR!
Aile den başlanmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?