Merhabalar,
En son Mersin'de bir okulda 12 yaşındaki bir öğrencinin arkadaşını okul tuvaletinde bıçaklayarak öldürmesi gündem oldu. Okullarda artan şiddet olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Merhabalar,
En son Mersin'de bir okulda 12 yaşındaki bir öğrencinin arkadaşını okul tuvaletinde bıçaklayarak öldürmesi gündem oldu. Okullarda artan şiddet olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cahillik; fakru zaruret (fakirliği) doğurur, durumu iyi olmayan bireylerde bu tür şeyler yaygın olarak görülür. cahilliği okul okumakla bağdaştırmayın aile ve çevre en büyük etkenidir, Türkiye’deki çoğu genç akıllıyım diye ortalıkta dolaşır ama durum biraz farklı hepsi için demiyorum fakat çogu saatlerini tiktok instagram gibi uygulamalarda geçiriyorlar Buda en büyük cahillik problemini yaratıyor, yanlış anlaşılmasın bunlar benim gözlemlediğim şeyler. erkeklere bakıyorsun kız düşürme peşindeler clublere gidiyim alkol story si atıyım havalı oluyım kızlarda bi benzerleri hal böyle olunca ne oluyor cahillik hatsafaya çıkıyor. şunuda yanlış anlamayın partilerde bir yere kadar halkı destekleyebilir cahilliğin olduğu yerde üretim olmaz üretim olmayınca fakirlik böyle yükselişe geçer böyle yükselişe geçtiğinde de bu olaylarda artar diyeceklerim bunlar umarım beni anlarsınız
Okulda siddet olaylari artmiyordur sadece haberlerde şu sira o moda olmustur. Yoksa ben hatirliyorum 90 larda falan okula yakin ana caddeden geciyordum yuzlerce ogrenci birbirini satirla bicakla sopayla meydan savasi yapardi.. simdi oyle bisey olsa reis konusuyormus gibi canli yayin yapar tum haber kanallari😂
Ayrica ogretmenler cocuga sesini yukseltsr suc cantasini arasa suc.. bu isler abartildi. Cocuk psikopatsa ogretmen onu duzeltmek icin cantasini da aramali. Ogretmenden korkmayan cocuk at kosturuyor okullarda
Eskiden beri okullarda şiddet var ama sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla artık daha çok bilinir oldu bu. Ben mesela ortaokulda hatırlıyorum çıkışta kavga ettiğim zamanları.
+1.
Haberlerde izledim kanım dondu gerçekten biz nasıl bu hale geldik çocuklarımız koşup oynamak yerine nasıl böyle bir eyleme başvurur bence şiddete yönelik diziler , filmler tiktoklar vss ortadan kaldırılmalı çocuklar merak çağında olduğu için bu tür davranışları gördüklerinden etkilenmesi , özenmesi kacinilmaz oluyor maalesef 😔😔
Cevap
13Cevap
yeteli eğitim ve öğretim yok
Bana çok korkunç geliyor nasıl olabiliyor böyle bir şey.
Çocuğu okula gönderiyoruz ki bşr şeyler öğrensin diye şiddetle ölümle karşı karşıya kalıyor.
Çok korkunç ve güvensiz geliyor.
Bir şekilde önüne geçilmeli bunların
Elbette çocukları etkileyen diziler ve filmler hiç olmadı oyunlar. Şiddet eğilimi çok kolay oluşuyor çocuklarda izlediği şeylere çok dikkat etmemiz gerekiyor
Hiçbir şey düşünmüyorum daha doğrusu düşünemiyorum.
Şiddet temalı müziklerin dizi ve filmlerin nihai sonucu
Yazik
Dizilerin ve şiddet oyunlarının a**q. Sürekli öldürme temalı oyunlar ve dizilerle büyüyen çocuklardan ne beklenir?
Bu onu haklı çıkarmaz
Düşün birde bu çocuklar ilerde okulda değil sokakta işte falan olacaklar kısacası ülke iyice zıvanadan çıkacak
Eğitim ailede başlıyor. Ne gördüyse çocuklar artık...
Toplum olarak stresi her yaşta her kesimde yaşıyoruz maalesef
akran zorbalığı her zaman vardı ancak son zamanlarda daha çok gözle görülür oldu
Kesici aletlerin okullarda ne işi var anlamıyorum. Adam akıllı bi güvenlik önlemi yok ki okullarda.
eğitim aileden başlar. sonra okulda.. maalesef internet dediğimiz şey insanları bu duruma getirdi. hepimizi bozuyor açıkçası. ailede de eğitim olmayınca böyle bir neslin olması kaçınılmaz.
ekranlarda saçma sapan okul dizileri yayınlanmaya devam ettikçe bu iş daha da normal hale gelecek.
Öğrencilere müfettiş gelip denetliyor ama öğretmenlere? Sınıflara kamera konulabilir , öğrenciler yeteneklerine göre ayrıştırılabilir bı sayede akıllı olan el becerisi iyi olanı ezemez
Tuvalete de lazım kamera evet.
Eğitimin olmadığı her yerde şiddet olur.
Herkes üretse böyle olur
Üzüldüm bu duruma
Sıkıntı
olmamalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?