Saygının bittiği mecralarda , okullar en başı çekiyor. Yetiştirdiğimiz çocuklarımızın farkında mıyız?

Saygının bittiği mecralarda , okullar en başı çekiyor. Yetiştirdiğimiz çocuklarımızın farkında mıyız?
Eğitimi düzeltmemiz gerekirken maalesef aileler bozuldu. Sonuç bunlar ve ilerde bunun korkunç sosyal, toplumsal sonuçları olacak. Şİmdilik çocukları özel okula göndererek koruyoruz güya bu durumdan ama ilerde toplumdan nasıl koruyacağız bilemiyorum. Tek kaçış yurt dışı gibi görünüyor. Umarım giderler ve gelmezler.
Yurtdışına çok fazla yönelme var ama oralarda da zorbalık fazla. Ailelerin düzelmesi lazım, psikolojik destek şart
Bu nesil psikolojik sorunları olan bir nesil.. Aile dinamikleri berbat.. Anlatamayacağım, burada dile getiremeyeceğim sorunlar yaşayan öğrenciler var aile ortamından kaynaklı… Aile için önemli olan çocuk değil ebeveynlerin kendi aralarında yaşadığı sorunlar, karı-koca ilişkisini çocuklarından önde tutan ebeveynler olduğu sürece bu çocuklardan bir umut beklemek anlamsız.. Anne ya da baba olduktan sonra eş olma vazifelerinden daha çok ebeveyn olma vazifesi öncelikli olmalı.. Bu dengeyi kuramayan insan çok fazla bu memlekette ve tüm sorunlar tamamen bundan kaynaklı.. Bu çocuklar ne yer ne içer neye ihtiyacı var ne ye yok bunlara asla dikkat edilmiyor.. Özellikle lisede bu daha bariz gözlemleniyor.. Velileri boğasım gelmiyor değil bir eğitimci olarak..
Maalesef en büyük sorun
Bu zorunlu 12 sene eğitim saçmalığını bir an önce kaldırmaları lazım. İtin uğursuzun teki adamın dersle eğitimle alakası yok tek yaptığı şey maymunluk zorla tutuyorsun ve hem öğretmenin ve diğer eğitim almak isteyenlerin emeğini çöp ediyorsun. Okumak istemeyen adamı zorla tutmayın artık şu kurumlarda
Çok doğru söylüyorsun
Aile olarak üzerine düşeni yapmayan bir toplum olmak yolunda olduğumuzun en büyük göstergesi. Daha sonraki nesilleri çok merak ediyorum. İnternet ve teknoloji gittikçe daha çok bozacak gibi görünüyor.
Çok korkutucu , maalesef
Rica ederim ☺️
Cevap
7Cevap
Evet maalesef kötü olmaya başladı her şey
Eee öğrenciye yaptırım yoksa öğretmene saygı da yoktur gadası
Öğrenciden önce ebeveynlere yaptırım yapılmalı 😅
Nesi varmış onların 🤣
Vallahi bendde sorun yok 🤣🤣🤣
Herkes sen gibi olamaz
😎sağol
Maalesef çocuklar yanlış yetiştirildiği için bu tarz durumlar artıyor.
Sağlıksız ortam, sağlıksız bireyler
Evet
Her şeyi bizim toplum öğretmene atıyor da o çocuk okula başlamadan önce aile yanındaydı. Bunu unutuyorlar. Kitaplarda bile "Eğitim ailede başlar." yazar.
Çok doğru
İlk kural: Öğrencilerin öğretmenlerine saygı göstermesidir.
İkinci kural: Öğretmenlerinde öğrencilerine saygı göstermesidir.
Birisini bunu bozarsa, tüm dengede bozulur.
Kesinlikle
Sakız bile paralıyken eğitim bedava olmamalı. Devlet okulları da paralı olmalı. Okumak isteyen para ödemeli. Zorunlu eğitim yanlış.
😄aynen
okullarda öğretmen öğrenci arasındakı saygı kavramı hepten yitirilmeye başladı sebebi olarak öğrencilere haddinden fazlaaçık kapılar bırakılması , bunlardan bir tanesi de tek tip kıyafet kuralının getirilmesi
Evet doğru
Farkındayım. Öğretmenimizin çizdiği sınırlara saygı gösteriyorum bazen zorlansakta. Çünkü kendisi çok iyi bir insan ve iyi bir öğretmen. Öğretmen çok çok önemli çocukların okul hayatında. Maalesef her öğretmen gerçekten öğretmen değil..
Biz farkındayız.
Gerek toplum gerekse birey olarak sistemin olmasını istediği noktadayız. Genleriyle oynanan ve kültürüne yabancı bırakılan nesiller yetişiyor. Biz ölür gideriz tez vakit, kalan neyler hiç bilmiyorum.
Eskiden belki daha kötüydü
He yeni dönemde artık yasalar gereği öğretmenler dovmuyor ya da okuldan kovamiyor
Önceden bunları yaparlardi
Evet maalasef ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?