Aşırı dinci olduğu belli olan bir ülkeye neden gitmiş olabilir
2 ay
Cevap
9Cevap
istesin.
Erkek kitligimi vardı Afganistan'a gelin gitti. O oradan çıkıp buraya gelemez. Kimse getiremez ancak kaçak yollarla ya da sahte pasaportla ülkeyi terketmesi lazim zor bir durum afganlar prjblen
konuşurken de gayet aklı başında biri gibi konuşuyordu bende anlamadım
Valla kizlar saf canım oluyor yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorlar. Şöyle Afganistan ya başka bir yer değil. YouTube den baksa insan vaz geçer iraya gitmekten 😂😂😂😂
yani Afgan biriyle evlendin hadi ona tamam da Afganistan a da gidilmez yani oranın kanunlarını bilmiyor musun
canım bu çeksin video paylaşmış şimdi bir kamyon dayak yiyor dur. Kocası videoyu görmüşse
Yabancı ülkeye gitmek her zaman risk. Bu ister Afganistan olsun ister Yunanistan isterse Almanya. Her ülke riskli.
Katiline aşık olmak deyimi sebebiyle.
Aşırı dinci birisi ya da ülke olması önemli değil insan olmak önemli
Muhtemelen şeriat sevdalısı biri gitmiş işte çok istediği şeriat olan ülkeye ben olsam yardım falan etmem
Akılları başlarına gelecek ama zaman çookk geçmiş olacak..
Olay nedir anlayamadik. Hicbirsey anlatmamissin ki
türk kadın Afgan biriyle evleniyor Afganistan a gidiyor eşi tarafından sürekli darp görmüş orada erkeğin hükmü geçerli olduğu için bilirsin belki İslam kadında boşanma hakkı vermiyor kadın ülkesine dönemiyor
Hayir islam kadina bosanma hakki veriyor. Ama su sekilde ya aile buyukleri hakem heeyetiyle ya da kadi yani suanki mahkeme yoluyla.
Afganistan da o iş öyle olmuyor
Ne isin var senin afganistanda
Kendi dusen aglamazmis. Yapacak birsey yok. Buyukelcilige gitsin.
Olay ne
yorumlara bak birine anlattıydım
Ne diyelim ki
İyi olmuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konuyu sadece “aşırı dinci ülkeye niye gitti” diye okumak bence çok eksik kalıyor 🙏🏻🌍 Kadınlar çoğu zaman aile, evlilik, ekonomik sebepler, baskı ya da kandırılma yüzünden böyle yerlere sürüklenebiliyor.
Şu an orada zor durumda olduğunu söylüyorsa, önce can güvenliği önemli 💔 Suçu sadece ona yüklemek yerine, nasıl destek olunabileceğini konuşmak daha adil geliyor bana. Peki sence devletlerin bu tip durumlarda sınırı nerede olmalı? 🤔💬
kadın evlenerek oranın da vatandaşı olmuş olmuyor mu
Evet vatandaş olmuş olabilir ama bu onun hak etmediği şiddete mahkûm olduğu anlamına gelmiyor 🌱💔 Hukuki statü ayrı insan hakları ayrı 🙏🏻