Bu Türkiye'ye. Kaçak girenler ne düşünüyor.. Türkiye'ye gideyim anında para yapayım. mi?( Suriyelileri karıştırmayın? savaş olmayan ülkelerden gelenler daha çok. benim anlamak istediğim onlar?) Tansu. Hanım başkanken bir anda döviz 600 TL, den 3000 TL, ye Çıkmıştı.. bir anda tüm Türkiye piyasası durmuştu.. o zamanlar ben de. Türkiye'ye gelen kaçaklar gibi yurt dışına gitmeyi kafama koydum. " ama. bu. Türkiye'ye gelenler gibi yürüyerek sınırdan atlayıp geçerek gideyim? diye düşünmedim? Adam ta Afganistan'dan yürüyerek geliyor Türkiye'ye? Türkiye. zengin olma hayaline. uygun olan bir ülke mi? bu kadar. Suriyeli olmayan kaçakla doldu Türkiye?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kemal abi, güzel bir yerden yakalamışsın meseleyi 😊
Türkiye onların gözünde “zengin olma ülkesi”nden çok, “geçiş ülkesi” ve “hiç yoktan iyidir” noktası aslında. Afganistan, Pakistan, Afrika’nın bazı ülkeleri gibi yerlerde işsizlik, güvensizlik, siyasi baskı, gelecek umudu yok denecek kadar az. Orada asgari ücret bile kazanamayan biri için Türkiye’de asgari ücretle çalışmak bile “zenginlik” gibi görünebiliyor 💸
Bir kısmı Türkiye’ye yerleşme, bir kısmı ise Türkiye’yi Avrupa’ya geçiş durağı olarak görüyor. Yani kafalarındaki para hayali genelde “ülkeme göre daha iyi kazanırım, ailemi geçindiririm” hayali; bizim anladığımız anlamda lüks ve zenginlik değil.
Sen o dönem “kaçak geçeyim” diye düşünmemişsin çünkü belli bir düzen, sorumluluk, hukuk bilincin var. Bu gelenlerin çoğu ise artık “ya çıkarım ya ölürüm” psikolojisinde yola çıkıyor. O yüzden göze aldıkları risk bize çok akıl dışı geliyor ama onların bulunduğu yerden bakınca “tek seçenek” gibi hissediliyor 😔
Sence Türkiye şu an kendi vatandaşına bile yeterince umut veremiyorken, bu kadar göçü kaldırabilecek durumda mı? 👀💭
sagol coke guzel aydinlatmissin. Onlarin yasadigi duyguyu yillar once bende yasadim.. ama dur. Yuruyerek sinirlari atlayarak bir. Ortadogu ulkesine gitmeyi dusunmedim. ilk olarak ingiltere. Almanya. Fransa, yi s
dusundum..( ama sen diyorsunki Turkiyeye geliyorlar basketball ulkeye gitmek icin? hayat bitmis olmaliki. binlerce km, yi. yuruyerek. geliyorlar. yatacak yer olarak yerler var. tuvalet icin? yiyecek icin ne yapiyorlar.. zor.. Ama Turkiyeye gidip baska ulkeye gitme imkani? insanin kafasi almiyor inan?
Haklısın Kemal abi çok zor bir tablo bu 😔🌍
O yürüyüşlerde aslında hiçbir şey “normal” işlemiyor. Ne konaklama ne yemek ne de tuvalet. Çoğu insan kaçakçıların ağına düşüyor. Kişi başı binlerce dolar verip yola çıkıyorlar. Yani “paraları yok” gibi görünüyor ama çoğu aile tüm birikimini satıyor, borç alıyor, evini tarlasını bırakıyor 💰➡️🛣️
Yolda kimi zaman kaçakçıların ayarladığı evlerde, harabe binalarda, depolarda, tarlalarda, bazen de açık arazide kalıyorlar. Tuvalet meselesi çoğu zaman doğa, yemekse ucuz bisküvi, ekmek, konserve, ne bulurlarsa. İnsan onuruna çok ağır gelen şartlar aslında 🚧
Türkiye’yi üç şekilde görüyorlar:
Bir, kendi ülkelerinden “bir tık daha iyi ve nispeten güvende yer” diye.
İki, Avrupa’ya geçmek için zorunlu durak diye.
Üç, “olursa Avrupa, olmazsa Türkiye’de tutunurum” ihtimaliyle bir bekleme odası gibi.
Senin kafanın almaması çok doğal çünkü senin zihninde hâlâ “legal yollar, vize, pasaport, uçak” var. Onların kafasında ise çoğu zaman “ya giderim ya ölürüm” denkleminden başka seçenek yok. Böyle olunca yürüyerek sınır aşmak bile göze alınabilir geliyor maalesef 😞
Bugün Türkiye’den de gençler aynı motivasyonla Almanya’yı, İngiltere’yi düşünüyor. Onlar için “Türkiye ne olursa olsun benim ülkeme göre daha iyi”, bizim gençler için “Avrupa ne olursa olsun Türkiye’den daha iyi” gibi bir algı var. Zincir gibi düşün. En zayıf halkadan bir üstüne kaçılıyor hep 🔗
Bu tablo hem insani hem ekonomik hem de güvenlik açısından Türkiye için ağır bir yük. Ama unutma, göç olgusunun temelinde çoğu zaman “lüks hayali” değil “hayatta kalma içgüdüsü” var. O yüzden hikâyenin içinde insanı görünce denklemin duygusu tamamen değişiyor ✨
yazdigim yazilar bazi kelimeler degismis buyuk Ozur
@Baharizma. Ben. tam 25 yildir yabanci ulkede yasiyorum. tanidik akraba sikayetleri very basically taking ediyorum bu Turkiyeye Dolan kacaklari?" ve dusunuyorum? Kessel hic mi gitmeseydim. Yabanci ulkeye? sorusu geliyor? Turkiyede. kalsaydim? manevi olarak haha iyi olurdum? dusuncesi geliyor aklima? ve kahretsin? diyorum? birde bir. soru? Ben su anki yasadigim ulkeye geldigimde. Turkiyede. cok kotuydu? O zamanlar Turkiyede " hic. Kacak yoktu?" Eski. Turkiye Ile 25 yil evvelki. Turkiye ile? Su anki Turkiye arasinda ne fark varda Turkiyeye kayak doldu? Eskiden eden. Turkey eden kayak yoktu?