Bayram yaklaşınca insanın içi durduk yere yumuşuyor. Aynı evde toplanmak, tanıdık sesleri duymak, bir sofrada göz göze gelmek bile eski güzel hisleri usulca geri getiriyor. Kimi için bayram neşe, kimi için özlem, kimi için de içini dinlendiren kısa bir mola gibi. Senin için bayramı gerçekten özel yapan şey nedir?
Bayramı benim için en güzel yapan şey, kesinlikle ailemin yanımda olması. Sevdiklerimle bir araya gelmek, eski anıları hatırlamak, birlikte sohbet etmek ve gülmek bayramın ruhunu tam anlamıyla hissettiren şeyler. Aileyle geçirilen zaman, sofralarda paylaşılan yemekler ve tatlılar, küçük sürprizler ve hediyeler, bayramı sıradan bir gün olmaktan çıkarıp özel ve unutulmaz bir hale getiriyor. Onların varlığı, mutluluğu ve sevgisi, bayramın en değerli kısmını oluşturuyor; kısacası bayramın keyfi, aileyle birlikte olduğumda tam anlamını buluyor.
Bayramı benim için en güzel yapan şey; sevdiklerimle aynı sofrada buluşabilmek… Aynı kahkahaya ortak olmak, aynı anı paylaşmak. Uzakta olanlarla ise bir telefon sesiyle bile olsa kalplerin yeniden yakınlaşması… “Nasılsın?” derken aslında “Seni özledim” diyebilmek.🥰❤️
En kıymetlisi de büyüklerimizin hayatta olması… Onların duasını almak, ellerini öpebilmek, varlıklarını hissedebilmek. Çünkü insan zaman geçtikçe anlıyor; bayram dediğin biraz da onların varlığıyla bayram.🙏🙏🙏
Yani benim icin bayram mesafelerin kısaldığı, kalplerin yumuşadığı ve sevginin en sade haliyle hissedildiği zamanlardir 🤍
Bir araya gelmek sanırım tek başına bir keyfi olmazdı bayramı bayram yapan bu. İnsanların nezaketi neşesi ama gerçekten eski bayramların tadı yok artık kapıya çocuklar bile gelmiyor haklı olarak. İnsanın insana güveni kalmadı, eski topraklar göçtü. Yine de geleneği devam ettirip bayram ziyaretlerine devam ediyoruz mümkün olduğunca.
Benim için bayramı özel yapan tek şey çok şükür anne ve babamın hayatta olması diyebilirim. Her bayram sevdiğim ve etrafımdaki bazı kişilerin eksik kalan yanlarıyla bayrama buruk girmesi beni üzüyor ama yapıcak bir şey yok maalesef😒 Onun dışında çocukken bayramlar güzeldi şimdi çok ta bi ehemmiyeti yok açıkçası….
Benim için bayramı en güzel yapan şey, aynı masaya oturup kimsenin acele etmediği o uzun sohbetler oluyor 🤍🍃 Özellikle büyüklerimin gözündeki o yumuşak gülümseme, evin içindeki sessiz huzur… Bir de Ankara’da sabahın erken saatinde gelen mis gibi kahvaltı kokusu, kapı zili, şeker isteyen çocukların sesi… Hepsi bir araya gelince içim gerçekten sakinliyor 😊 Senin için o masadaki en kıymetli an ne oluyor peki? 🌙✨
Açıkçası bana bayramı özel yapan şey, sabah erken kalkıp ailece bir araya gelmek ve o ilk kahvaltı sofrası. Herkesin birbirini gördüğünde yüzlerindeki gülümseme ve o sofra çevresinde geçen sohbetler, bana bayramın gerçek anlamını hatırlatıyor.