Tanıyorum, tartışma programlarını izlemiştim. Normalde dobra bir insandır ama siyaset ve din konusunda pek öyle değildi. Sanırım başı belaya girmesin diye yapmıştı. Bu yüzden Celal Şengör'ü daha samimi buluyor ve seviyorum. 😅
Tarihi bu kadar çok iyi bilen birinin inançlı kalması düşündürüyor. Araştırdığım için biliyorum. Bir dönem Fetullah Gülen hakkında güzellemeleri de olmuştu. Ne zaman muhalefet kötü dedi, o da sevmemeye başladı. Yani bilemiyorum 🤷🏻♀️
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
2 ay
Severdim ve severim ama son yıllarda medya çok gaza getirdi ve getiriyor. adamı resmen kibire sokuyorlardı. çünkü ben az 25 yıldır tanırım kendisini tvlerden , son yıllarda çok popüler oldu. entelektüel , tarihçi ve aydın diyince ilk onun ismi akla geldi. bunda ne sorun var diyebilirsiniz. medya mütevazı adamı bile kibir abidesi yapar. bir de insanlar. Allah rahmet eylesin. kankası celal de bol bol tefekkür etsin.
Ne demek istediğini anlıyorum evet adam önemli biriydi ama böyle çok tarih hocası var ki medya bu adamı çok öne çıkardı iyi iyi diye diye çok değerli hocalar da var mesela TRT de ya da başka kurumlarda bir dinliyorum dinlemelere doyamıyorum bu kadar donanımlı bir sürü hoca da var yani biraz bunu çok abarttılar illaki birini bulacaklar ya işte Atıyorum tarkanı mega Star yapmaları gibi
@Geologicalengineer aynen öyle. Hocası halil inalcık onun şöhretine ulaşamadı. Çünkü onun kadar medyatik değildi. Ben ilber ortaylı yı bugün ki değil önce ki TRT 2 de topkapı sarayı müzesi müdürü iken bir program yapıyor du o zamanlar tanımıştım.
Mesela TRT de ramazan hoca var şimdi adı tam aklıma gelmiyor ama yani çok değerli takipçilerimiz var zaten tarih yani bilgiye dayalı bir bölüm ya yani öyle işte bu adam biraz fazla sürdüler bilmiyorum artık ne amaçlarından ama tamam bu adama bir şey dediğim yok ama hani fazla reklamını yaptılar yani bir tek bu varmış gibi davrandılar
Araştırmacı, tarihçi ve yazar olduğundan çok insan gibi insandı. Eğlenceli, neşeli ve pozitifliğini çok seviyorum. "Almanca bilmiyor" esprisini de hatırlatmadan geçmek istemedim.
Böyle bir kayıp haberi insanın içine gerçekten dokunuyor… 😔 Tarih alanında yaptığı çalışmalar, üslubu ve bilgi birikimiyle kuşaklar üzerinde iz bırakan biri olduğunu düşünüyorum. Yazdıkları ve anlattıkları hep yaşamaya devam edecek, bence en büyük teselli de bu 🌿📚 Senin için hangi yönü daha etkileyiciydi?
Değerli biriydi keşke böyle insanlar daha çok olsa hatta daha uzun yaşasa diye düşünüyorum hiçbir faydası olmayan çakal çukl kurnaz köylü kurnaz tipler onların analari babaları uzun yaşıyor nefret ediyorum ya
Yok canım çok değerli tarihçilerimiz de var televizyona çıkan çıkmayan hatta şu anda bile televizyona çıkan çok değerli tarihçilerimiz var medya medya parlaklığı öne çıkardı biraz da öyle oldu yani ama evet önemli bir tarihçiydi