3 ay

Araçlara gelen ses sistemi yasağında sizce geri adım atılır ya da esnetilir mi?

Arkadaşlar app plaka ile ilgili yeni adımlar atıldığını duydum. Zamanında cam filmine de yasak gelmiş ardından geri adım atılmış.

Peki bu ses sistemi konusunda ne oldu? İki hafta öncesinde gelen yasayla aracında ses sistemi bulunduran herkese 21,000 lira ceza yazılacağı gibi aracı 1 ay trafikten men edilecek. Yüksek sesle dinlerken yakalanana ise aracında ses sistemi olsun ya da olmasın ekstra 3,000 lira ceza yazılacak.

Şimdi konuyu şöyle ele alalım. Bu işten ekmek yiyen on binlerce dükkan sahibi ve işçiler var. Bu işletmeler iş yeri kurarken kredi çekiyor. Toptancıya borçları var ayrıca birçoğunun kira ödemesi var.. Yasak geleli beri dükkanı siftahsız kapatıyorlar. Ayrıca ülkede ses sistemi üreten fabrika var. Hepsi kanuna, vergiye tabi olarak açıldı.

Konuyu aracında ses sistemi bulunduranlar tarafından ele alırsak milyonlarca araç sahibinin aracında sonradan takılma ses sistemi var. İnanılmaz maliyetli bir şey ses sistemi taktırmak yasak sonrası da şu an istesen de satamazsın. Kısaca maddi, manevi büyük kayıp olacak. Mahalle aralarında gezinen apaçiler yüzünden aracında keyifli ve müziğin her frekansını duymak isteyenlere de ceza kesiliyor. Bu cezanın kişisel olması gerekmiyor mu? Bir gecede gelen yasayla her şeyi devre dışı bıraktım demek ne kadar doğru?

Benim aracımda da ses sistemi var.. Nisan 'ın ilk haftası aracımla yurt dışına çıkmam gerek. Araçta bulunan ses sisteminden dolayı şu an aracı kullanmıyorum çünkü çalmasan bile bulundurmakta cezaya tabi belki yasada esnetilme olur diye beklemedeyim. CİMER, AKP iletişim merkezi birçok yerlere gereken kayıtları oluşturdum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Güncellemeler
3 ay
@KızlarSoruyor arabalar kategorisine taşırsanız sevinirim.