1 yılBen günlerdir şuna takılıyorum telegram, discord vs uygulama üzerinde dönen bu iğrenç ötesi rezilliklerin ortaya dökülmesi için neden bu kadar geç kalındı? Kim bilir sayısız kaç masum kedi, çocuk zarar gördü? Durum öyle bir hal aldı ki kime hangisine birden üzülelim bilemiyoruz. Discordu kapatmak çözüm değil benim zamanımda ask. fm, msn, facebook vardı küçücük yaşımda bile benden yaşça büyük erkeklerden sayısız cinsel içerikli taciz mesajları alıyordum. Ee, tabi yüz vermeyince de tehdit falan ediyorlardı. Uygulama kısıtlamak yerine gerekli önlemlerin alınması ve gerekli cezaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ş. refsizlerin alayı ne yazık ki "bana bir şey olmaz" düşüncesiyle böyle at koşturuyorlar. 86 suç kaydı olan 17 yaşında çocuktan bahsediyoruz yahu bu çocuğun içeri girmesi için ne yapması lazım daha? Anne babalara çok büyük iş düşüyor. Çocuklarınızı korkutmayın, bir hata yaptılar uygunsuz fotoğraf vs attılar diyelim gelip sizden yardım isteyebilsinler.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılDiscord'un yasaklanması gibi bir durum, genellikle sosyal medya platformlarının kötüye kullanımına karşı bir tepki olarak gündeme gelir. Ancak yasaklamanın etkili bir çözüm olup olmadığı tartışmalıdır. Yasaklar, kullanıcıları başka platformlara yönlendirebilir ve sorunları çözmekten çok daha fazla sorun yaratabilir. Bunun yerine, yasaklamak yerine kullanıcıları bilinçlendirmek, platformları düzenlemek ve güvenlik önlemlerini artırmak daha sürdürülebilir bir yaklaşım olabilir. Kullanıcıların doğru bir şekilde yönlendirilmesi ve platformların sorumlu bir şekilde yönetilmesi, uzun vadede daha etkili sonuçlar doğurabilir.
24 Yorumla- 1 yıl
Gayet öz bir açıklama yapmışsın. Tespitlerin için teşekkür ederim.
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
Eic için teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim.
Bunlar birkaç gündür acı olaylarla gündem olduğu için Discord olayları da bu kadar patladı. Ancak Discord'da dönen karanlık yüzün senelerdir devam etmediği bilmeyen yoktur. Defalarca videosu çıktı, gündem oldu. O zamanlar bile bir Allah'ın kulu hukuken bir ceza almadı diye biliyorum. Yani bu zorbalık hep vardı. Şimdi Discord'u kapatmak çözüm mü? Asla değil. Discord kapansa ne olacak ki? Önceden Raidcall vardı, o da leş bir ortamdı. Bu tarz programlar biri gitse biri gelir. Her zaman programlar bulunur, bu olaylar yaşanır.
Önemli olan böyle olaylarda hızlıca hukuk devresinin sisteme girmesi.. Siber Suçlar çok daha iyi çalışması lazım. Bu olaylarda her şikayetle en ince ayrıntısına kadar incelenmesi lazım. Programların tamamı Türkiye ile verileri, logları paylaşması lazım vb. vb. Çok şey söylenir.
31 Yorumla- 1 yıl
Haklısın. Bu Discord davası çok uzun zaman öncedir vardı. Hatta Charmquell isimli Youtuber bu konuyu açmıştı ve hatta savcılığa vereceğini belirtmişti. Videodan önce bile zaten az buçuk biliniyordu ama işte, gündem olması bugüne kısmetmiş.
Son söylediğine katılıyorum. Kapatmak yerine, bu çeşitlikte önlemler alınmalı. Karşılıklı anlaşmalar sağlanmalı ama halkımız ve elbette devletimiz yasaklayarak çözebileceğini düşünüyor. Çok düşündürücü.
Bir noktaya kadar yasaklanmalı bunu destekliyorum. Anonimite sorununu çözene kadar suçların önüne geçilmesi gerekiyor. Sorun çözüldüğünde ise tekrardan kullanıma açılabilir
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u 1 yılçözüm değildir
10 Yorumla - Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEver gayet güzel bir çözüm gadası
04 Yorumla- 1 yıl
:D inanilmaz ya... inanilmaz.
- 1 yıl
@imbackbitchezzz şşş tamam sakin olll. 😅
- 1 yıl
Bi de fenomen olmus :D
- 1 yıl
@imbackbitchezzz kendi düşüncesi bu şekilde. Yanlış düşünüyor olabilir ama yapacak bir şey yok. Fikir özgürlüğü diye bir şey var sonuçta, her ne kadar fikir bazen zarar verici de olsa.
1 yılBi şey sorabilirmiyim bu dc gruplarının bazılarında hani girerken insan olduğunu kanıtlayan bot olmadığını kanıtla diye bir doğrulama çıkıyor ya hani. Ben bi ara internetten bikaç dc grubu bulup giriş yapmıştım ve doğrulama cıkmıstı bana yaptım o doğrulamayı. Sonra internette bir şey okudum o doğrulamayı yapınca telefondaki tüm bilgilerini grupta lilerin eline geçiyormuş bu ne kadar doğru lütfen yardım edin ya. Rastgele gruplara girip o dogrulaya basmıştkm ben ama böyle riskli bi şey olduğunu bilmiyordum sizce bir şey olmuş mudur?
15 Yorumla- 1 yıl
Açıkçası böyle bir şeye şahit olmadım. Bir göz attım ama geçerli bir bilgi bulamadım.
Bence böyle bir şey olmamıştır. Rahat ol. - 1 yıl
Çok teşekkür ederim dc gidiyo kapanıyo zaten giderayak bilgi vermiş olmayayım diye. Bi de tanımadığım rastgele gruplardı begenıp beğenip girmiştim baya. Pişman oldım şimdi ama sorun yok diyorsanız teşekkür ederim. İnternette bulmuştum o linkleri de.
- 1 yıl
Güven vermeyen sunucularda durma. Tehlikeli olduğunu hissettiğin sunuculardan derhal çık.
Rica ederim. - 1 yıl
Yok tehlike ile alakalı degıl sadece rastgele begenıp girdim doğrulama çıkanlar vardı sadce bu doğrulama olayına takıldım
- 1 yıl
Doğrulamadan kastın, araba olan kareleri işaretle gibi olanlardan mı? Yaya, bisiklet vs. de olabilir.
1 yılHayır çözüm değil. p*rno yasakladıklarında ülkedeki sapıklık oranında bir azalma oldu mu? Olmadı. Bizim ülkemizde uyuşturucu yasak ama ülkedeki uyuşturucu kullanım oranına bir etkisi var mı? Hayır yok aksine zararı var insanlar daha ucuz ve ulaşılabilir uyuşturuculara yöneldikleri için daha çok kriz atak anı yaşıyorlar ve daha çok insana zarar verip daha çabuk bağımlı olup daha çabuk da ölüyorlar. Yayın yasaklarının hiçbir şeye fayda ettiğini gördün mü? Ben görmedim. Bu da yasaklanınca bir faydası olmayacak aksine daha başka şeyleri de yasaklamak için bir sebep olacak. Bu insanların discordunu elinden alsan kendine başka mecra bulur ama discord gibilerini bahane ederek haber kaynaklarımızı elimizden alsalar bu sefer biz ne yapacağız?
27 Yorumla- 1 yıl
p*rno yasak değilken bu kadar kötü değildi insanlar
Eskileri iyi bilirim
TV de bile yesilcam sevisme sahnelerinde Sansür yokken kadının ami erkeğin sıkı görünürken bu kadar kötü değildi insanoğlu
Sansür insanları kötüye sürükler belli ki - 1 yıl
Yesilcam da her 5 dakika da bir 25. Kare gibi sevisme sahneleri sansursuzken bile bu kadar kötü değildi insanlar kimse inkar edemez
- 1 yıl
p*rno sitelerinin yasak olmadığı dönemde bile bu kadar kötü değildi insanlar bunu da inkar edemez
Ahlak namus diye kivrananlar arkaplanda her boku yerler - 1 yıl
Eskiden televizyonda Krista Allen'in filmleri yayınlanırdı, Shannon Tweed 30-45 yaş Türk erkekleri için bir efsanedir vesaire
Böyle sapık bir kitle yoktu aksine bu bastırma, her konuda kısıtlama ve hayatsızlıktan çıkıyor bunlar - 1 yıl
Katılıyorum
Eskiden bunlara rağmen İnsanlar bu kadar kötü vesaire değildi
Kısıtlama tam bir cehennem çukuru
Kısıtlama kaos çıkartır
Bırak özgürlük en iyisi
Özgürlük en iyisi diyince insanların çoğu başka yerlere çekiyor konuyu sona ahlaksızlık namussuzluk falan
Alakası bile yok
Bu ahlaksızlık namus kelimesini aşırı abartıyorlar
Bir namus için vuran öldüren
Namusum temizlendi safsataları bu kadar kolay insan öldürmek Allah falan yalan bunlar işine gelince Allahtan başka kimse can alamaz işine gelmeyince Ahlaksızlık yaptı namus temizlendi safsataları
- 1 yıl
Ahlaksızlığını gizleyerek insanları kandıran tiplerden ise Ahlaksızlığını ortaya koyan dürüst herifleri tercih ederim
Hiç değilse gizlemeyecek kadar cesaretliler
Tıpkı kendine Müslüman diyip her rezilliği yapıp yapmaa devam edip Allah din Peygamber adı altında her türlü insanları kandırması gibi - 1 yıl
@sentinustmofficial Heeeç boşuna bu art niyetli sünepelere "ama efendim ahlaksızlık aslında şöyle..." diye izah etmeyin
Değerlerimiz diye, aslında sadece insanların kendisi gibi olmama hakkını baltalamaya çalışan, bunun için de sürekli gençlerin ahlakları hakkında bırbır eden tiplere "Sizin gibi olmasındansa bir kadının striptizci olması daha iyi, striptizcilik en azından bırakılabilen bir şey" diyin geçin
1 yılAsla çözüm değil aksı insanlar ayağa kalkar
Hükumet istifa etmeden bu ülke huzura kavuşmaz
Yasaklama ülkesi değiliz diyorlar
Beceremiyorlar yasaklanmadan çözüm üretmeyi
Yasaklama ile çözüm olsaydı
Bir ülkede tv elektronik cihazların hepsi yasaklanır sokaklara çıkarları insanlar eskisi gibi
Modern dünyaya ayak uydurmak zorundalar
Bir discord sunucus vb yüzünden başkalarının ulaşabildiği ne amaçla kötü veya iyi niyetle para kazanma açısından kullanan insanların özgürlüğüne kısıtlama koymaktır
Binlerce oyun sunucusu discord üzerinden yürüyor özellikle fivem
Bu Hükumet bunu düşünmeden kafasına göre
Yok Bunun için Yasaklamak zorundayız falan hayırdır
Modern dünyaya ayak uydurmak zorundalar10 YorumlaYasaklamak tabii ki de bir çözüm değil bu şekilde hiçbir yere varılamaz. Robloks oynamıyorum yasaklansın, discord kullanmıyorum zaten yasaklansın... Yasakların desteklenmesi, talep edilmesi çok saçma. Sıra bir gün o insanların kullandığı uygulamalara da gelecek sonuçta.
19 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle doğru bir yaklaşım.
- 1 yıl
Sence alırlar mı? Böyle bir umudunun olması beni üzdü çünkü o umudu alıp kırarlar.
Rica ederim. - 1 yıl
Evet, alınmalı ama alırlar mı? (Paradoks. Hiç bitmeyecek bir tartışma sjsmsjm)
- 1 yıl
Pekala. Görüşün için teşekkür ederim. 😅
- 1 yıl
Rica ederim.
- Gündem konusunda 913 cevap paylaştı.
1 yılSaçmalık mk, o zaman Whatsapp da yasaklansın, Discord bir mesajlaşma ve iletişim platformu. Şirketler falan dahi kullanıyor
Her boka tek bildiği şey, yine halkın kullandığı hizmetleri kısıtlamak olan çapsız gericilerin aptallığı. Sen Discord'u yasaklayınca kaybolacak çünkü o sapıklar10 Yorumla
1 yılHiçbir şey yapılmamasından iyidir demek isterdim ama karartma yapmak sorunu çözmez, erteler.
Sürekli yasaklar getirmektense kanunlar caydırıcı ve koruyucu hale getirilmeli, yetkililer bu kişilerin peşine düşüp kök söktürmeli, ebeveynler çocuklarını iyi eğitip onlara sahip çıkmalı.10 Yorumla
1 yılYasaklamak genelde çözüm değil, kaçış olur. Discord’u yasaklayınca insanlar başka platformlara kayar, orada devam eder. Yani sorunu kökten çözmek yerine sadece yer değiştirirsin. Sorun neyse, onu çözmek lazım; yasaklayıp susturmak değil. Kısacası: Yasaklama, geçici pansuman ama asla çözüm değil.
10 Yorumla
1 yılRuh hastası insanların toplumu zehirlemelerine karşı daha hızlı ve kapsamlı bir çözüm bulunmalı.. Discord hesabım var ama kimseyle konuşmuyorum çünkü herbiri birbirinden i*ğrenç tipler grup oluşturuyorlar. Herkes te kendi ruhuna uygun ve benzeş kişilerle grup oluyor. Ne mutlu bana gruplarına dahil olmadım kimsenin. Nihayet zaten sadece iki topluluğa bölünüp herkes ikiye bölünecek cennet ve cehennem; en üstün teknoloji hahaha 😅😈✌️
10 YorumlaSaçma çünkü Discord şirketler tarafınca da kullanılan bir yayın merkezi. Genelde oyuncular oyun tanıtımları da yapıyor. Yani bazı insanlar grup kurup böyle şeyleri her platformda yapabilir mesela whatsapp kurup bunu yapsalar whatsapp mı kapatılacaktı?
10 Yorumla- Gündem konusunda 455 cevap paylaştı.
1 yılBir sürü site açmışlar onlar kapandı discord'ta toplandılar orasıda ifşalanınca telegrama geçtiler eee ne çözümü? Her yerimi kapatacaklar? Discord kapansa telegram yasaklansa yine baska site kurup başka uygulama bulup çoğalacaklar, yasaklamak anlık çözüm üretip durumu yumuşatmaktan başka bişey değil
10 Yorumla - Gündem konusunda 337 cevap paylaştı.
1 yılKötülük yapan yapabilen ve buna alışmış olanlar için isterlerse tüm medya hesapları kapatılsın yasal olmayan siteler de açılır yapılır gündelik hayatta da yapılır bunların yapacağı şey de anca bu kadar olabilir ya icraatları da kendileri gibi kıytırık..
10 Yorumla
1 yılGenelde bu tarz şeylerin yasaklanmasını çözüm olarak görmüyorum ama hani anlık olarak geçici çözüm sunabilir mi? Evet tabiki. Mesela geçici olarak yaptığında asıl kalıcı çözümün altyapısını oluşturman gerekir. Kimler buralara giriyordu vb. bunların hepsini geniş çaplı ele almak gerek.
10 Yorumla
1 yılCozum degil tamamen sacmalik. Herkes orayi cinayet veya sapiklik icin kullanmiyo. Ya bu saka mi biz 2024'te miyiz cidden :D milattan sonra 2024? inanmiyorum.
13 Yorumla- 1 yıl
Sokaklarda taciz, tecavüz, adam öldürme ve hırsızlık oluyor. O zaman sokakları da yasaklayalım. 😅
- 1 yıl
Ama filistin icin yuruyolar ya onu yapmazlar simdi... Ya soylencek cok sey var da... Bu milletten bi halt olmaz tamam artik daha bunlarin kafalariyla ilgilenmicem
- 1 yıl
Öyle demee yaaa. Filistin bizimmm din gardaşımızzz ama Doğu Türkistan gardaşımızz değilll. 😅
Ayy cahil gibi konuştum, sol kolum uyuştu. 😅
1 yılHep olan şeyler, o gider başka bir uygulama gelir. Her uygulamaya seyirci kaldırlar. Acaba şu an neden gündemi kirletiyorlar, sorgulamak lazım. Hem teknoloji kölesi yaptılar milleti şimdi de temizleyecekler mi😅tamamen hikaye dinliyoruz.
10 YorumlaBi an discord yasaklandı sandım girebiliyormuşum hoh
Doğru şeyi yanlış şekilde yapıyorlar >: (14 Yorumla- 1 yıl
En iyi cevabı seçebilmek çok zordu ve birçok kişi en iyi cevabı vermişti ama bir seçim yapmak zorundaydım ve seçebildim.
Cevabın için teşekkür ederim. :d - 1 yıl
Hahshas rica ederim.
Yasaklamak çözüm değil. Ama Kontrol gelmeli ve oradaki pislikler ayıklanmalı
13 Yorumla- 1 yıl
Evet, biz de bunu istiyoruz zaten.
- 1 yıl
Umarım.
1 yılBunların tek tek tespit edilip caydırıcı ceza alması gerekiyor ki kimse cesaret edemesin. Uygulama yasaklamak çözüm değil
40 Yorumla
1 yılYasakanlasa nolcak başka uygulamaya geçer o p çler sanki uyg kapatılınca o caniler de kapatılmış mı oluyo yoo. Yerleri tespit edilip müebbet verilmeli asıl kapatmak Budur!
20 Yorumla
1 yılKullanan kişiye ceza uygulamak yerine direkt olarak uygulamaya yasak getirmek cok sacma geliyo bana. Dc gider nc gelir ac gelir illaki alternatif bulunur.
10 YorumlaGündem konusunda 389 cevap paylaştı. Bilemedim şimdi niye kapattılar benim işim yok olmazda kullanan iyi niyetli insanlar için üzücü olmuştur yasaklama değilde önemler alınabilirdi demek ki zafiyet var galiba
10 YorumlaDiscordu yasaklarlarsa onlar da başka bir platformdan devam edeler. İlk önce vatandaşın özel bilgilerini çalmanın önüne geçsinler.
20 YorumlaYasaklamak çözüm değil ama devlet suç işleyenlerin ip adreslerini discorddan istiyorsa ve vermiyorlarsa kesinlikle yasaklanmalı discord
20 Yorumlayasaklamak kolaycılığa kaçmak, çözmek yerine görmememizi sağlamak. suç işleyenler tespit edilip cezalandırılsa daha etkili olur
10 YorumlaKötü ve aptal insanların sonu yok neyi nasıl yaparsan yap ağacın kökleri yayıldı bir kere kolay kolay sökülmez
10 YorumlaYa arkadaşlarla oyun oynayınca haberleştiğimiz tek yerdi. Onun da içine bıraktılar. Bu Z kuşağı cidden yetti ya.
10 Yorumla
u 1 yılKapatmak değil. Sosyal medyalar için özel birimler kurulmalı ve denetlenmeliler. Yeterli denetim yok. Yoksa discord olmaz başka yer olur.
10 YorumlaYasaklamak değil de daha çok o tür de şeylere kalkışanlara yasak konulması gerekir uygulama da bir daha hesap açmayacak olması gibi bir şey yani
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılYasaklanan hiç bir şey sorunu çözmüyor. Çünkü bir şekilde kullanım sağlanıyor. Sağlanmasa yeni platform bulunuyor ve devam ediyor. Tek çözüm eğitim.
10 Yorumla Uygulamaları yasaklamak yerine toplumda uygunsuz yaşayan kişileri yok etseler, onlara ceza verseler iyi olur. Çünkü bir insan bozuksa sen o uygulamayı yasaklasan dahi o kullandığı her uygulamayı kötü amaçlarla kullanır
40 Yorumla
1 yılTiktok snap, discord hatta telegram bunlara ayar çekilmesi iyi olur
10 Yorumla
1 yılİnsanlar bari ondan uzak olsun ne kadar uzak o kadar fayda...
10 YorumlaGündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. bu uygulamalarin her zaman baska bir yedegi vardir.
10 YorumlaDiscordu yasaklayacak tabi napacak başka.. Hukuk sistemini iyileştirecek hali yok ya
10 YorumlaÇözüm değil. Sadece bizim gibi doğru düzgün kullananlara zorluk çıkaracak.
10 Yorumla
1 yılBence kimlik doğrulamasi gelmesi şart oldu belki daha farklı güvenlik önemli
10 YorumlaDiscord kullanıcıların alayı zaten VPN kullanıyor.
Discord'u yasaklasanız ne yazar, biz hala rahatça giriyoruz. Hatta iyi oldu, artık devlet bu uygulama ile bütün iletişimini kestiği için eskisinden daha rahat takılabiliriz.00 YorumlaKesinlikle yasaklanmalı ortamı çok kötü en ufak iyi bir yanı yok. Kardeşimi hala kurtaramadık en azından daha masum kanallara yönlendirdik. Ortamı berbat
00 Yorumlaİnternete yaş doğrulama gelse, böyle resmi bi belgeyle sadece internetteki içeriklere erişebilmek için bi doğrulama olsa tüm sorunlar çözülür. 13 yaş altı çocuklar sosyal medyaya erişememeli.
10 Yorumla
1 yılBurdan bir kizla tanıştım bana discort acti hep kesme bicmele ilgili konuşuyordu bende dedim siz orgutmysunuz engelledim
00 Yorumla
1 yılne guzel mac ızlıyoz oyun oynrken kullanıyoz budagıdecek herlde
10 Yorumla
1 yılYasaklanmak cidden doğru bir tercih değildir direkt kapatılmalıdır
00 Yorumla
1 yılEskiden Discord mu vardı 😃😃 TeamSpeak kullanırız biz de.
00 YorumlaOyun için kullanıyorum ama tehlikeli olabilecek bir uygulama, yasaklasınlar sorun yok
00 YorumlaOyun oynarsam kullanıyorum fark etmez bundan önce tiktok gitmeli
00 Yorumla
1 yılhic kullanmadi. bilemiyorum nasil bir yer kotuyse kaptiksun
00 YorumlaDiscord yasaklansa farklı bir platformda yine devam edecek bu durum. Yasaklayarak engelleyemezsin.
10 Yorumla
1 yılValla umrumda değil ufacık çocukların orada ne isi var mesela acımıyorum da aileleri kontrol et got kadar çocuklar orada mesajlasiyor cinsel içerikli şeyler garip
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılyasaklar hiçbir zaman çözüm olmadı ki
10 Yorumla Bi dc kullanıyorduk ona da dil uzattılar
10 YorumlaBir seyleri yasaklamak cozum degil.
10 Yorumla- Gündem konusunda 941 cevap paylaştı.
1 yılDeğil denetlenmesi gerekiyor.
10 Yorumla Bi bu kalmıştı zaten Allah belasını versin
10 YorumlaDiscord yasaklanmamalı
10 Yorumla- Gündem konusunda 505 cevap paylaştı.
1 yılDiscord ne amaçlarla kullanıldığını çok iyi biliyoruz :D
01 Yorumla- 1 yıl
Siz kimsiniz?
- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılMalum partiyi yasaklamalı.
10 Yorumla Yasaklansın bence, Instagram ve tiktok da
10 Yorumla
1 yılBilmiyorum ki hiç kullanmadım
00 Yorumlahiç umrumda değil zaten kullanmiyordum
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!