- İnternet & Teknoloji konusunda 325 cevap paylaştı.
1 yılÇok iyi olmuş kapatsınlar böyle uygulamaları ama bu tek başına tabii ki çözüm değil. Sorunun temeline gidilmesi gerekiyor ve temelden bunu çözmek gerekiyor. Sorunların öncelikli çıkış noktası toplumsal psikolojinin bozulması, etik ve ahlaki değerlerin çürümesi ve çürütülmesi. İnsani değerlerin yozlaştırılıp medeniyet ve özgürlük adı altında meşrulaştırılmış çarpık ilişkileri de sosyolojik olarak Türk toplumunun kalbîne saplanmış bir hançer olarak değerlendiriyorum. Herkes bireysel olarak önce kendini sorgulayıp bi gözden geçirmeli, sonra devlet bu konuya sistematik bir çözüm sunmalıdır. Bu sorun ne tek başına devletin sorunudur ne de tek başına bireylerin sorunudur. Hep birlikte üzerimize düşen görevi yerine getirirsek bu durum toparlanabilir.
Özellikle televizyon programları tamamen içerik olarak değişmeli. İnsanlara 7/24 izlettirdikleri gündüz kuşağı programlarından tutun, şiddeti ve ihanetleri tepsiyle önümüze sunan dizilerin hepsi gözden geçirilmeli ve hatta gündüz kuşağı programları tamamen kaldırılmalıdır. İnsanlara iyi örnek olabilecek, pozitif neşeli programlar, temelinde aile bağlarını güçlendirecek, birlik ve beraberlik mesajı veren diziler yayınlanmalı.
Son olarak da insanlar belirli aralıklarda psikololog ve psikiyatristlerin muayenesine ve gerekirse devamlı tedaviye mecbur bırakılmalıdır. Aksi halde birtakım yaptırımlar uygulanabilir.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBen neden suç işlemediğim halde suç işleyen biriyle aynı cezayı çekmek zorundayım, bu adaletsizliktir. Bu adaletsizliğe destekleyen insanlar açık açık diyor ki "biriniz suç işlediyse cezası hepimize aittir." E o zaman hepimizi hapse tıksınlar, kısaca ülkede hayatın durmasını istiyorlar. Kısaca ben dertlerinin "Türkiye batsın" demek istiyor şeklinde anlıyorum. Bana göre bu açık açık vatan hainliğidir. Peki sizin düşünceniz nedir?
01 Yorumla- 8 ay
İşte bu Allahına kurban olurum aynen öyle banada aşırı saçma geldi beni oe lerle ayna safa koyamazlar kendi halimizde kullanıyorduk diskordu aynı askeriye sistem gibi biri suç işler herkes ceza alır bu kafayla daha çok boka giderler gidiyorlar bir bok yiyip suç işliyorlar cezasını niye biz çekiyoruz kardeşim 10ca yıl emek vermisiz bir pic yüzünden neden bok olsunki hesaplarımız Allah'ın belaları ya
Bu günkü bencem de Discord nedir, merkezi uygulamalar neden var tüm cevabı verdim.. Ama burada yazayım. Bence büyük hata.. Garip oğlu davası , face kapandı.. yakın zamanda Instagram kapandı, şimdi discord ve bu hafta twitter kapanacak.. Yani özü şu bir olay olunca biryerleri kapatmak çözüm değil.. Sadece işlerine öyle geliyor o yüzden kapatıyorlar..
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Hey! Discord'a erişim engeli getirilmesi genellikle kullanıcı güvenliği, yasadışı içerikler ya da topluluk kurallarının ihlal edilmesi gibi nedenlerle yapılabiliyor. Bazen de geçici teknik aksaklıklar ya da yasal düzenlemeler bu tür engellere sebep olabiliyor. Türkiye'de sosyal medya ve iletişim platformları zaman zaman bu tür sorunlarla karşılaşabiliyor. Ama merak etme, genelde kısa sürede çözülüyor. Discord gibi platformlar dünya genelinde yaygın olduğundan, engellemeler genellikle hızlıca gündem oluyor ve çözüm aranıyor. Bu arada Discord'un yerine geçici olarak farklı iletişim uygulamalarına da göz atabilirsin. 🤗
03 Yorumla- 1 yıl
Biz ne diyoruz sen ne anlatıyorsun ülkenin halinden haberin yok boş boş yorum yapıyorsun
- 1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılHaklı sebeplerle kapatılmış olmalı aynı Instagram gibi gadası
00 Yorumla Tek çözüm bu değil bence. Sadist düşünce yapısı olan insanlar tespit edilip rehabilite edilmeli. İflak olmayanlar idam edilmeli. Bazısı da idam gelmesin diyor. Neden iflak olmayanlar aramızda dolaşıp insan hayvan demeden katletsin diye mi? Çok sinirliyim. Tamam adalet yok diye gelmesin diyorlar da sen ses etme ben ses etmeyim adalet gelmesi için. Sonra olanlar olsun adalet yok idam istenmesin. Saçımı yolacağım.
O kızların ne suçu vardı? Geçtiğimiz aylarda üniversite öğrencisi bir erkek bilmem kaç kez bıçakları ne suçu vardı? Canlı canlı gözü oyulan, pet şişeye sıkıştırılan nefes almaya ses etmeye çalışan kedinin ne suçu vardı?
Adalet yok demesi kolay taşın altına el atması zor. Bakıyorum olay olunca bir ayaklanma ama sonrasında fıs ya adalet gelene kadar susmayın bir zahmet ama yok.
20 Yorumla
1 yılNe yapsın yahu devlet , herkesin başına bir asker mi diksin? Bu kadar olay varken ülkenin başında , bir de oyuncuların rahatsız olduğu bu saçmalıklar çıktı. Hükümetin yerinde olsam tüm oyunları ortadan kaldırırdım, hiçbirinin zerre faydası yok gençlere çocuklara.
618 Yorumla- 1 yıl
Çok basit. Adaletten hukuktan ellerini çeksinler. İnsanların kimlik bilgilerini, adres bilgilerini çaldırmasınlar, korusunlar. Discordu yasaklayınca ne oldu? Ordaki şantajcı tacizci gruplar bu sefer başka yerden devam ederler. Ya da vpn ve dns değiştirerek discorda girmeye devam edebilirler. Yasaklayınca çözülmüyor. Allah beyin vermiş kullanın.
- 1 yıl
Sen kullan , biz sonra bakarız.
- 1 yıl
Kapasitesiz insanlarla yorumlaşmam asla. Bu sana cevap verecek yetkinliğim olmadığı anlamına gelmez. Gel gör ki biz de seninle aynı ülkede yaşıyoruz ve durumlar bizim için daha tedirgin edici inan. Sen bunu anlayamazsın ama.
- 1 yıl
@OrhanDeli teşekkür ederim. Bilinç açık olunca anlaşılır oluyor demek yazdıklarım
- 1 yıl
İnsanlar 80 milyonu memnun edecek bir devlet istiyorlar sanırım. Kendi evinde iki çocuğunu memnun edemeyen insanlar devletin her yaptığına kulp takıyor. Bu oyun işleri ciddi sıkıntılara yol açmaya başladı. Herkes kendi dünyasındaki süper Mario sanıyor sanırım bu dünyayı. Devletin bizim görmediğimizi /göremediğimizi görmesi , bu gibi tedbirler almasını mecbur kılıyor. Sen de çok bağımlıysan git tedavi ol ya da el eline Atari oyna. Birilerinin zevki için birilerinin çocukları öldürülüyor , yazık cidden hala devlete dil uzatanlara
- 1 yıl
Peki ben hükümet olsaydım ve yorumunun çocuklara uygun olmadığı gerekçesiyle suçu işleyen yalnızca sen olmana rağmen herkesin iletişim haklarını elinden alsaydım bu adaletli mi yoksa adaletsiz mi olurdu?
- 1 yıl
Yani sen diyorsun 80 milyonun içinde bir tane süperzeka kalkıp bu uygulamayı kullandı diye koca hükümet bir şey bilmiyor ya zaten , gitti bu uygulamayı kaldırdı? Verdiğim örnekle halihazırda geçerli olan durum birbiriyle alakasız oldu. Ha kapak resminde oynadığı oyunun karakterini koyan 25 yaşındaki birinin benim bu söylediklerime ne kadar “tarafsız “ yaklaşacağı meçhul. O yüzden lütfen yaş olmuş 25 , oyunlarla ömrünü geçirip alakasız örnekler vereceğine dış dünyaya açıl ve yaşının gerektirdiği şeyleri yapmaya başla. Ha bu benim hayatım diyebilirsin , haklısın da , o zaman da ben “bu benim görüşüm “ der , kendi görüşünü de bir alttaki kutucuğa yazabileceğimi söylerim. Bana muhalefet olman , görüş bildirmek değildir. Şunu da diyeyim , bak senden yaşça büyüğüm mesleki olarak da çocuklarla içiçeyim, sen süpermarionu borunun içinden geçirip de kendini dünyanın en süpergücü , en akıllısı , en muhtişimi hissedeceksin diye , hükümet , insanların öldürülme senaryolarının çizildiği bir platformu embes. il insanların eline bırakıp da kafasını kuma mı gömsün? Ayrıca “hükümet “ kavramını bırakın artık , a ya da b hükümeti farketmez. burada devlet bu kararı veriyor ve “devlet” senin süpermarionun sana verdiği hazzı değil , bu toplumun çocuklarını düşünmek zorunda. Sen farkında değilsin ama senin de daha ruhlar aleminde bekleyen çocuğunu bile düşünerek böyle bir eylem yapıyor. Bence oturup ona teşekkür et. Sabah sabah enerjinin yüzde 1 i bak bu yazdıklarıma gitti , eminim senden gelecek cevap “neden enerjine kıydın ki sen “ dedirtecek bana. Neyse gidip çayımı içeyim de o enerjimi geri kazanayım. :)
- 1 yıl
Yani kısaca adaletsizlik uğruna her şeye okeyim diyorsun. Devlet eğer düşündüğün kadar iyi olsaydı bugün Dolar bu kadar artmazdı. Hayatın içinden fazlasıyla geçtim merak etme. Senin bu yaşına kadar tanıştığın veya tanışabileceğinden çok daha fazla insan tanıdım. Gerek oyunlar sayesinde, gerek dışarı da, gerek se dijitalde. Hayat evet 80'lerde ve 90'larda dışarından ibaretti. Sırf sen o çağda de yaşadın diye o çağ sonsuza kadar devam edemezdi. 2000'li yıllarla beraber artık dijital çağa geçtik. Bilesin ki oyunların belli yaş sınırları var, yani korku oyunları ( örneğin Dead Space, Resident Evil, Silent Hill ve benzeri ) da var. Oyunlar tek düze değil. Sırf sen git gel bir Super Mario biliyorsun diye sadece ondan ibaret değil. Anlayabiliyorum, Gerçeği reddetmenin ilk kuralı gerçeğe gözlerini kapamaktır ama unutma ne kadar inkar edersen et gerçek hep orada. Profil fotoma o oyunu koydum, çünkü en sevdiğim oyun olduğu için. Belki de hemen bir yargıya varmak yerine önce nedenini sorabilirdin. Bir platformu yasaklamak hiçbir şeyi çözmez, sadece sorunun başka yerlere sıçramasını sağlar. Sorunun çözmenin en kolay yolu aracına dahil kaynağa saldırmaktır. Çünkü araç değişkendir. Akıl yaşta değil, baştadır. ( Bir atasözümdür belki bilmek istersin. )
- 1 yıl
Devlet süper insanlar değiller, onlar da hata yapabilir. Eğer biz hangi konuda hatalı olduklarını söylemezsek onlar da tekrarlamaya devam eder. Gerek sana gerekse aşağıya da düşüncelerimi belirtmiştim hem de benim yoruma yorum yapmadan önce. Dikkat eksikliğiniz mi var yoksa hazır cevap biri misiniz, diye düşündürdü, malum sordum soruya uygun bir cevap vermek yerine benim kişisel alanıma saldırmayı tercih etmişsiniz ki söyleyecek bu düzgün bir argümanı olmayan insanların yapacağı türden bir davranış. Eğer devlet ebeveynlik yapacaksa o zaman çocuğu komple devlete verin. Onlar baksın. Telefonda, bilgisayarda ve benzeri donanımlarda ebeveyn kontrolü ayarı bulunur bu sayede çocuğunuzu denetleyebilirsiniz. Her şeyi geçtim Devletin o kadar çocuğa ebeveynlik yapması mümkün değil. Devlet gerçekten çocuğunu düşünseydi bu ekonomide çocuk sahibi olmamalısın derdi. Ruhlar alemindeki çocuğumu düşünseydi önce ekonomiden başlardı. Hayaller için para gerekiyor. Bu o çocuk için de geçerli. Eğer diğerleri de muhalefet olsaydı şu an ülkedeki insanlar yaşıyor daha iyi şartlarda olabilirdi. Ben gayet farkındayım özellikle çocuğu düşünüyorum ayağına çocuğun gelecekteki yetişkin halindeki hayatını kısıtlamak bu nasıl çağdaşlaşamamış hala beyni 1900'lerden kalmış, gelişmemişliktir. Geçmişte sıkışıp kalmışsın. Bence kendine geliştirmeye bak derim, bu gelişimi çocuklarına da aktarabilirsin bu sayede. Ek olarak İngilizcemin büyük bir kısmını oyundaki yabancı insanlarla konuşarak ve oyundaki terimlerin anlamını öğrenerek geliştirdim. Bunu da sizin gibi gösteriş olsun diye değil gerçekten derinden anlayabilmek için yaptım.
- 1 yıl
Özlü sözlerden oluşan paragraf dizmişsin. Ne okudum şimdi ben diyorum ssdece. Dolar ne alaka konuyla? Hükümet ile devleti birbirine karıştırmamayı öğren bi de. Ha bu Arada 80 Li yıllarda ben de ruhlar alemindeydim daha. O kadar yaşlı değilim :) oyununla mutluluklar. Ama şunu bil ki sizin gereksiz zevkleriniz için bu çocukların geleceğiyle , canıyla , kanıyla oynayan insanlara yol verilmeyecek hiçbir zaman. Nokta.
- 1 yıl
Üzgünüm ama bu çağ için düşünce biçimi olarak yaşlısın. Ayrıca sevmesen de o gereksiz zevk dediğin çocuklarının gerek hayal gücünü şekillendirebilen gerekse yabancı dil öğrenmelerini kolaylaştırabilen gerekse sosyalleşmesini sağlayabilen önemli araçlardan biri. Gelecekten kaçamazsın.
- 1 yıl
Oow yaşlı dedin kalbimi kırdın. Peki tamam yabancı dil öğrensinler diye şimdi okulda duyuru yapacağım , yarından tezi yok , herkes oyunlara başlayaa “ diye. Hadi selametle
- 1 yıl
Türk Liramız yurt dışında geçmediği için Dolar ile alım ve satım yapıyoruz. Bu da Dolar'ın artmasına sebep oluyor. Bu da her şeyin pahalı olmasına neden oluyor. Devletimiz zamanında Avrupa birliğinin şartlarına uyum sağlasaydı şimdi Almanya gibi ekonomik açıdan rahat olabilirdik.
- 1 yıl
Peki hunter, haklısın.
- İnternet & Teknoloji konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılTam anlamıyla çözüm olmayabilir ama iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Erişime kapalı bir alana sadece amacı olan kişiler girer, kendi halinde insanın dolaylı yollarla oraya girmesi için bir sebep yok. Fakat devletin daha sert müdahalesi olmalı, şu kısım ne der, bu kısım sinirlenir mi demeden halkın huzurunu sağlayacak adımlar atmalı. Geçen gün tacize uğrayan kadına saldıranlar serbest kaldı, ne hakla serbest bırakabiliyorsunuz? Yarın başkasını taciz edecek bu kişilerde o potansiyel var. Çok uzun yazılacak konular var ama gerek yok.
21 Yorumla- 1 yıl
Alakası yok millet arkadaşları ile konuşmak için yine girecek.
1 yılÜlke de herşeye yasak getiriyorlar çözümü bu değil , bir kaç kişinin yapmış olduğu hataları bir topluma kesmek doğru değildir, suç işleyen Varsa o platform da zaten telefonu , evi adresi bellidir , bence bu yasaklar yerli platformların bir oyunu olabilir
28 Yorumla- 1 yıl
Bir kaç kişinin yapmış olması mı? bu tür olaylar yaklaşık her gün oluyor da neyse
- 1 yıl
@paptya0077 hergün olması herkesin yaptığı anlamına gelmez
- 1 yıl
İlla herkesin yapması mı gerek? umarım başına gelmez o zaman anlarsın çünkü
- 1 yıl
@paptya0077 evet papatya abla herkes ya da %50+1 yapmıyorsa herkesi suçlayamazsın. Sizin amacınız 1 kişiyi durdurmak için 10 kişinin canını sıkmak.
- 1 yıl
@Abazanyalı Sen öyle san incel
- 1 yıl
@Abazanyalı Profilinden belli ne m. l olduğun ondan muhatap olmuyorum seninle yallah
- 1 yıl
@paptya0077 yav haksız mıyım allah aşkına yarın interneti de yasaklarsınız siz ak beyin bu onlardan hiç farkın yok.
- 8 ay
@Abazanyalı Allahına kurban boş ver bırak ak trolleri hepsi kendini belli ediyor yorumlarda çok şey yazmak istiyorum da terbiyem müsade etmiyor yıllarca emek ver hesabı büyüt sonra bir kalk al sana darbe işte ne gerek vardı onca pic yine sokaklarda Allah aşkına ne değişti sanki canları sıkıldımı gündemi değiştirmek için her boku yapıyorlar
1 yılYasaklamak çözüm değil instagramda olduğu gibi VPN ile girerler tekrar zaten bu tarz tipler en iyi şekilde gizlenmeye bakar yani yasaklanma dan öncede vpn kullanıyordur bunlar ha birde robloxu falan yasaklayana kadar telegrama baksalardı keşke adamlar aşırı rahat bir şekilde hap satışı silah ticareti falan yapıyorlar
20 Yorumla
1 yılBugün discord yarın başka bir uygulama üzerinden toplaşırlar bu anca geçici ve basit çözümler. Nerde yasa nerde adalet?
Uygulama, oyunlar yasaklanınca olaylar azalacak mı hayır. Caydırıcı cezalar olmadıktan sonra yapılan her şey boş ki zaten adalet duvardaki bir yazıdan ibaret olduğu için yapılan uygulamalar sevindirici değil10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 692 cevap paylaştı.
1 yılDıscord kullanıcıları nasıl tepki verir bilemem, ben kullanmadığım için bilmiyorum.
Devlet buna da yasak getirdiğine göre bir şeylerin gizlendiği ortada. Büyük konuşmak istemem ama yakında başka uygulamalara da yasak getirecekler. Daha yazacak çok yazılar var ama susuyorum.10 Yorumla Bence çözüm. Çünkü ciddi anlamda çok leş bir ortamı var. Şu bahsedilen Public sunucularda ben de bulundum cidden 18 yaş altı kızların muhabbeti aşırı iğrenç ve evet söylenilen paneller de doğru. Panelden ailenin bütün secerisini çıkardıkları da doğru. O yüzden gençler size tavsiyem kimseye kişisel bilgilerinizi vermeyin. Bulması çok kolay. Devletimiz sağolsun bu bilgilerin yayılmasına engel olamadığı için de yapabilecek bir şey yok.
10 Yorumla
1 yılSon günlerde yaşanan olayların etkisi vardır muhakkak çünkü biz iş için kullanıyor olsak ve birçok bilişim işi Discord üzerinden daha kolay olsa da Discord'da çok fazla illegal olay da dönüyor. BTK açıklama yapmamış ama denetlenemiyor olmasına bağlı olarak engel getirilmiş olma ihtimali çok yüksek.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYasaklamak tabiki çözüm değil başka uygulama bulurlar kendilerine ancak yine de yasaklanması iyi olmuş, buraları merak edip içlerine katılacak ve zamanla o düşüncelere sahip olup onlar gibi olacak kişi sayısı çok, böyle böyle azaltarak kökleri kazınacak zamanla
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok iyi olmuş yasak getirilmesi çoluk çocuk hep discord da takılıyor kendilerinden yaşça büyük insanlarla sohbet muhabbet ne ararsan var zaten tehdit felanda ediliyormuş çocuklar haberler de gördük bazı şeylere kısıtlama getirilmesi şart bizim millet çünkü çok saf her şeye kanabilecek potansiyelde
10 Yorumla
1 yılKullanmak isteyen her şekilde kullanıyor VPN aracılığıyla yasaklamak ne kadar önler sence? Olayların köküne inmek lazım başka olaylar olmasın diyerekten.
40 YorumlaTEK BAŞINA ÇÖZÜM için yeterli değil. ama çok önemli bir tedbir. yani kapatılmalıydı. her türden sapıklık kol geziyor sitede. eğitim vs de olacak beraberinde. ama kesinlikle bu tür siteleri de kapatmak gerek
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 342 cevap paylaştı.
1 yılO kadar çok düzeltilmesini gereken şey var ki. Çocuklar iyi eğitilmeli, yasaklarla cezalar düzgün uygulanmalı, kanunlar katılaştırılmalı, suçlu takibi sıkılaştırılmalı, potansiyel sorunlar önceden tespit edilmeli (bu olaylar yaşanmadan önlenmeli)...
10 Yorumla
1 yılÜlkede discord kapanmış olsa bile bir sürü uygulama var hangi birisini kapatacaklar telegram için de aynısını diyorlar ama onu kapatmadılar yani çok saçma bence ya
20 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılEşşek olana semer vuran çok olur. Yarın Whatsapp'ta aynı şeyleri yapanlar var diyip yasakladıklarında, yorumlardaki Duyarlı (!) insanlar nasıl çeniliyor görücez
10 Yorumla İçindeki zihniyeti pis insanlar aramızda dolaşmaya devam edecek başka bir platformda örgütlenirler. Sorun uygulama değil
10 Yorumla
1 yılHayır çözülmez. VPN var girerler
Bence bu konuda ailelerin bilinçlendirilmesi lazım. Ailelerin önlem alması gerekir.
10 YorumlaÇözüm değil. Daha adam akıllı çözümler gerek. Sadece discord mu var, her yerde yapabilirler o iğrençlikleri
10 YorumlaDiscord ile anlaşmaya varmaları lazım böyle insanların bilgisine erişmek için mecbur yoksa kendilerine bir şey olmaz zannetmeye devam edecekler.
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 511 cevap paylaştı. Her şeyi yasaklamak ne kadar iyi bilemiyorum başka çözüm üretilebilirdi ama belliki bayağı bir sıkıntı zafiyet var belli bir zaman sonra açabilirler
10 YorumlaTürkiyede temsilcilikleri yok ve böyle uygulamaların kapanması şart burası Afrika ülkesi değil
10 YorumlaÇok iyi olmuş keşke Telegram, Tiktok gibi mecralarda engellense
21 Yorumla- 1 yıl
Discord telegram ve tıktok gibi lüzumsuz değil
İnternet & Teknoloji konusunda 1,9b cevap paylaştı. discord normal bir uygulama fakat kötüye kullanan çok. hepsi ceza almalı
23 Yorumla- 1 yıl
Ne için nasıl kullanıyorlar? merak ettim
- 1 yıl
Yok artık ya
Oh cok sukur iyi oldu
Hicbir erisim engeline sevinmemistim ama bu harbi iyi oldu21 Yorumla- 1 yıl
Sebep?
1 yılBizim millet beyinsiz kadınlar kendini bisey zannedip havalı diye tabir ettiklieri kisileri yakisikli bulup tekme zorbalık gorunce ağlamalarına acımıyorum artık o mahluklar yuzunden oyun oynayanlar etkilendi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMal bunlar gerçekten. Dışarda cinayet var asla dışarı çıkmayın demek gibi olmuş bu resmen. Discorda erişim getireceklerini bütün bu pislikleri yapanları neden hapiste çürütmüyolar?
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 476 cevap paylaştı. Erişim yasağı çözüm değil bataklık kurumadıktan sonra istediğin kadar sinekleri öldür
10 Yorumla
1 yılTiktok engeli gelene kadar tam bir çözüm olmayacaktır
10 Yorumla
1 yılVPN ile girmeye mecbur kalmaları bile çok iyi. VPN ile giren VİRÜSÜ DE GÖZE ALIR 😉😈✌️
11 Yorumla- 1 yıl
Vpn le virüs ne alaka hanımefendi ücretsiz abuk subuk vpn kullanmazlar discordtan illegal iş yapan adamlar üstelik ücretsiz vpnlerin çoğuda safe zaten sadece gezdiğiniz yerlerşn bilgisini topluyorlar erişim sağlamıyorlar
Gizli Üye(30-35)1 yılben discord kullanmiyorum. kullananlar icin kötü olmus. cunku oyun severler manga cevirileri yapanlar falan buralarda takiliyordu. simdi yalnizlik hissi gelir motive olamazlae.
10 YorumlaO kadar saçma ki... Discord kapanınca o sapıkların zihniyetleri de mi kapandı? Başka mecra bulur yaparlar ya da kanı bozuklar devam ederler işte. Hem o uygulamayı kullanan 20 kişiden 19 u bile yanlış kullanıyorsa düzgün kullanan 1 kişinin elindekini alamazsın. Olması gereken caydırıcı cezalar vermek ve onların ilişiğini kesmekti.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 575 cevap paylaştı.
1 yılErişim yasağı çözüm değil bataklık kurumadıktan sonra istediğin kadar uğraş gene aynısı olur bence yaş şartı getirilmeli bazı uygulamalar yüzünden düzgün kullanan kullanıcılar da yanıyor
00 Yorumla
1 yılYa bir bilgilerimize sahip çıkamıyorlar denetim yok sonra git engelle. Engelleyince bu suçlular durulcaktı zaten. Gerçekten hiç bir konuda başarıları düzgün iş yaptıkları yok
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 619 cevap paylaştı.
s 1 yılİlk kez bir kapatma kararını destekliyorum. Yok öyle çoluk çocuğu, kadını falan tehdit edip şantaj yapıp bi de üstüne "devlet çok güçlüyse kapatsın" demek
10 Yorumla
1 yılYasaklamak çözüm değil. orada hayvan kesen ve çocuk tacizilerini idam edeceksin.
Tek Çare İDAM
10 Yorumla
1 yılbu ülkede anonim olarak takılabilinen ve tüm verileri gizli tutan her uygulama tehlikeli. telegram da kapatılsın.
46 Yorumla- 1 yıl
Ben mesela iş için kullanıyorum ki bizim açımızdan inanılmaz kolaylık oluyor. Dosya sınırı yok, toplantı sınırı yok, ayrı sunucuda takılma problemi yaşamadan çok rahat ekiple iletişim kurabiliyoruz. Kullanımın nasıl olması gerektiğini öğretmek yerine kapatmaya çalışmak tam da diktatörlerin yaptığı hareketlerden.
- 1 yıl
@Conclusion çoğu uygulama işe yarar şekilde kullanılmıyor. telegram uyusturucu ticaretinde kullaniliyor hem de herkesin erisebilecegi acık gruplarda bunlar donüyor
- 1 yıl
bir yandan ülkenin genclerini korumak da gerekiyor. bilincsiz bir toplum oldugumuz icin gencleri en cok etkileyen seylerden biri internette gordukleri her seye bu kadar kolay erisim saglayabilmeleri
- 1 yıl
Aileler bu uygulamalara telefon üzerinde erişim engeli koyabiliyorlar. Yani çoğu durum için çözüm mevcut. Ayrıca erken yaşta eğitim diye bir şey var. Bizimki gibi gelişmemiş toplumlarda neyin doğru, neyin yanlış olduğunu kendi öğrenmek zorunda kalıyor çocuklar çoğu zaman. Eğitim diye ısrar edeceğim çünkü Discord kapansa internet zaten var. Kişi istediği her şeye çok farklı kanallar üzerinden zaten ulaşabilme özgürlüğüne sahip. Özgürlük, nasıl kullanılması gerektiği bilinmediği durumlarda bir lanettir. Yoksa söylediklerinden daha fazlasının olduğunu biliyorum, bu anlamda katılıyorum sana ama kapatmak çözüm değil maalesef :)
- 1 yıl
@Conclusion çocukların ailelerinin her seye müdahale edebildiğini mi düşünüyorsun 19 yasinda kardesim var 12 yasindan beri kendi özel telefonu var hep sifreli kullaniyor kücükken ben telefonunu ver bakicam napıyosun göster dediğimde çıldırıyordu resmen annem de bakmak istediğinde ayni sekilde en son babam zorla almisti telefonunu her sey silinmişti tüm mesajlar uygulamalar geçmiş vs. yani ebevyn kontrolü diye bir sey yok telefon alindiginda cocugun kendi dünyasi oluyor eger saf yetistirilmis bi cocuksa bir sürü kötü olayla karsilasabiliyor.
- 1 yıl
Tamam işte, ben de ondan bahsediyorum. Avrupa'daki yaklaşımlar sonucunda tüm işletim sistemlerine ebeveyn kontrolü konuldu ve sistem sürekli daha detaylı tasarlanıyor. İhtiyaca göre güncellemeler yapılıyor. Yani ebeveyn isterse engelleyip girebileceği uygulamaları bile seçebiliyor ve çocuk o uygulamalara giremiyor. Saat sınırı da dahil olmak üzere kelime aramaya kadar sınırlamalar konulabiliyor. Peki kaç ebeveyn bunu uyguluyor dersin? Benim gördüğüm tek 1 ebeveyn oldu bugüne kadar. Uygulanmadığı sürece çözüm çözüm değildir. En nihayetinde VPN diye bir şey var yani engel engel de değil. Vikipedi yıllarca engellendi de ne oldu? Adamlar sürekli arka kapı açıp durdular. Engeller ve kısıtlamalar her zaman isteği artırır. Oysa ki eğitim vermek çok önemli. Nasıl kullanması gerektiğini anlatmak, kuralları belirlemek ve kurallara uymanın getirdiği huzuru öğretmek her şeyden daha değerli. Hele ki erkek çocuklar üzerinde kesinlikle denetim olmalı ama ne yazık ki toplum sadece kız çocuklarını denetleyip korumaya çalışıyor.
1 yılBence çözüm başka türlü nasıl yapacak yasak olmadıktan sonra nasıl olacak var mı başka bir çözüm önerisi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇözüm değil birçok alternatifi var. Discord kullanıcılarının kullandığı tek uygulama discord değildi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıldoğru yasaklamak çözüm değil yok etmeliler kökten
10 Yorumla
1 yılSaçma discordla ben müzik yapıyodum ne alaka
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 322 cevap paylaştı.
1 yılTiktok gibi bir felaket varken hala abuk subuk kararlar alıyorlar ya yanarım.
00 Yorumla Bu ülkeye internet erişimi verildi ülke bozuldu imkanın ağzına s*çtılar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim 12lik kardeşim bile Wattpad denen saçmalığa girmek için VPN indirmişti bende de var en basit çocuk VPN kullanıyor aw memleketinde ne yasağı
00 YorumlaBence iyi oldu.
Milletin çoluğunu çocuğunu düşüyorlarmış11 Yorumla- 1 yıl
Yasaklar oldukça ilgi daha çok artar çözüm böyle olmaz
ee ne oldu şimdi herkes ordanyken içeriye sızmak yerine herkesi baska platforma gönderdiler zaten daha iyisini bekleyemezdik
10 Yorumla
1 yılYa erisim engeli getirmek neye yaricak? icine sizip suclulari bulsalar ya! Amerika da fbi cocuk taklidi yapip suclulari buluyodu Bizde niye aynisi yapilip iceri atilmiyor? Ama neyse atilsalar da cikiyolar bosa
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 922 cevap paylaştı. Çözüm tabiki diğer sosyal platformlarada gelmesi lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKim bilir arkasında hangi gizli menfaat çekişmeleri vardır. Halka asla gerçekler yansıtılmaz. Halk koyun, siyasetçiler çoban..
00 Yorumla
1 yılÇok sacma, idam cezasini getirsin olsun bitsin
00 Yorumlaİyi ki kapanmış ama onlar başka bu uygulama bulurlar
10 Yorumla
1 yılGeç bile kalınmış.
20 Yorumla
1 yılDiscord sapıklıktan başka ne işe yarıyor?
20 YorumlaBiyerde iyi biyerde kötü çünkü VPN aracılığıyla rahatlıkla discorda girebiliyorsun yani aslında hiçbir şey değişmedi erişim engeli getirerek
00 YorumlaSaçma olmuş şimdi x e başka platformlara geçerler
10 Yorumla
1 yılVpn ile yine girerler
10 Yorumla
1 yılDeğil. Ve herhangi bi çözüm de yok.
10 Yorumla
1 yılGülmeyin ama onun ne olduğunu bile bilmiyorum
10 Yorumlayasaklamak hiçbirşeyi çözmez
10 Yorumla- Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım