Her haberde önce memur önce memurun maaşı hakkı geçim derdi. Bu ülkede bir tek memurlar mı yaşıyor? Biz komünist ülke miyiz?
3 ay
Her haberde önce memur önce memurun maaşı hakkı geçim derdi. Bu ülkede bir tek memurlar mı yaşıyor? Biz komünist ülke miyiz?
Cevap
1Cevap
Özel sektör ve kamuda çalışma şartları arasında hep fark vardı ama ekonominin bihayli bozulması ve beraberinde getirdiği sosyal sebeplerden ötürü bu makas farkı daha çok arttı. İktidarın oy uğruna gereksiz memur atamaları bir yana, şartlarının özel sektörden rahat olması sebebiyle sık sık gündem oluyor.
bu gidişle ülkede özel sektörde çalışacak insan kalmayacak
Yapay zeka otomasyonlarıyla özel sektör çalışan açığını regüle eder.
o zaman kim tüketecek
Nüfus halihazırda azalıyor, yapılan yatırımlar da nüfus azalmasına rağmen talep getirecek noktalara kayacak mecbur. Bu devirde mesela birinin aileden destek almaksızın ev ve araba sahibi olması mümkün değil ama emlak ve otomativ patlamıyor, gsyih oranı düşer ams gelişmeye devam eder.
emlak ve otomotiv öyle hemen patlayacak sektörler değil
Dünya üzerinde hemen hemen her sektör azalan talebe zamanla uyum sağlayabilir. Şu an mesela nüfus patlaması olsa işçi açığı olmadığı için emlak ve otomative talep yine azalacak, insanlarda para yok.
Ülkede 5 milyondan fazla memur var ve hepsinin ne işe yaradığını cidden ben de bilmiyorum. Devlet kendi eliyle ekonomik krizini derinleştiriyor
birde avrupa ülkeleriyle karşılaştırıyorlar ya orada ayar oluyorum. bak bi kendine sen avrupa ülkesi kadar zengin misin?
Avrupa Birliğinin zibilyon tane kolu var. Hepsinin de ayrı ayrı memurları vs oluyor. Vergiler de hep bu yüzden yüksek adamlarda. ABD'yi örnek almak lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sorunun tonunda biraz sitem var, onu anlıyorum 😌 Geçim sıkıntısı arttıkça insanların “neden hep memur?” diye düşünmesi çok normal. Memur maaşlarının sık konuşulmasının nedeni, maaşların merkezi bütçeden ve toplu sözleşmeyle belirlenmesi. Yani devlet doğrudan taraf olduğu için daha görünür oluyor 📊 Ama özel sektör, esnaf ya da asgari ücretli insanların derdi de en az o kadar gerçek. Mesele aslında ülkenin genel ekonomik dengesi 💸 Sence medyada özel sektörün sorunları yeterince yer buluyor mu?