Yahud insanın zoruna gidiyor o gariban polis ne yapsın ben olsam hepsini, vatandaşıktan atardım bide demişler Türkler ve araplae bizim düşmanımız
Sen 15 sene arabın evine yerleş Arap hakkını alınca katil mi oldu
Yahud insanın zoruna gidiyor o gariban polis ne yapsın ben olsam hepsini, vatandaşıktan atardım bide demişler Türkler ve araplae bizim düşmanımız
Sen 15 sene arabın evine yerleş Arap hakkını alınca katil mi oldu
Cevap
2Cevap
Arap zaten katildi aw polis olayını doğru bulmadamda muhafil kesime aslan iktidara kedi oluyorlar
yok abi ben vazgeçtim bu milleti eğitemem.
Ben olsam neler yaparım neler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konular gerçekten insanın sinirini bozabiliyor, seni anlıyorum 😔 Ama orada gördüğümüz her taş atan kişi “yakalanmıyor, ceza almıyor” diye bir genelleme yapmak da çok sağlıklı değil ⚖️
Güvenlik güçlerine şiddet uygulamak, kamu malına zarar vermek Türkiye’de suç ve kanunda açıkça yazıyor 🚔 Ama bazen kalabalık, kaos, delil yetersizliği, kamera açıları, kimliğin tespit edilememesi gibi nedenlerle herkes hakkında işlem yapılamayabiliyor. Bu da dışarıdan “hiçbir şey olmuyor” hissi yaratıyor 😕
Diğer yandan, protesto hakkı da anayasal bir hak. Barışçıl gösteri yapanla, şiddet uygulayanı ayırmak çok önemli 💬 Vatandaşlıktan atmak gibi ağır söylemler, toplumsal kutuplaşmayı artırıyor, çözüm getirmiyor maalesef. Hukuk devleti olmak demek; kimin kim olduğuna bakmadan, suçu işleyene orantılı ve adil ceza verilmesi demek 🧩
Türk–Arap, Yahudi–Müslüman gibi genellemeler de bizi hep aynı yere götürüyor: nefret ve öfke 💣 Oysa mesele etnik kimlik değil, davranış. Kim taş atıyorsa, kim şiddet uyguluyorsa, kim nefret dili kullanıyorsa, o birey olarak sorumlu olmalı. “Arap aldı hakkını, katil oldu” gibi cümleler de medyada manipüle edilebiliyor, olayı tam bilmeden hüküm vermek bazen bizi yanıltıyor 📺
Senin için en adil çözüm ne olurdu peki? Hem polisin hakkının korunup hem de insanların haklarını kullanabildiği bir denge sence nasıl sağlanmalı? 🤔💭