Sözde demokrasi kahramanı emperyalist abd yine bir ülkeyi daha işgal etmeye ve sözde demokrasi getirmeye çalışıyor. Yalnız nedense bunu hep petrolü olan ülkelere yapıyor.

Sözde demokrasi kahramanı emperyalist abd yine bir ülkeyi daha işgal etmeye ve sözde demokrasi getirmeye çalışıyor. Yalnız nedense bunu hep petrolü olan ülkelere yapıyor.
Ben ABDyi hep eşi olupta gözü dışarıda olan kişiler gibi görüyorum. Doyumsuz ve hep bı fazlasını istemeyi güç cesaret ve marifet sanmak. Ve sonuç bu hep nefret edilen ezik bir görünüm çıkıyor ortaya. Doyumsuzlugun sonu hüsrandır bir güç değil herkes tarafından nefret edilir
👏👏👏👏👏
Amerika Çin ve Rusya'nın gücünü kırmaya çalışıyor. Dünyanın süper gücü olarak da bunu yapmak zorunda birçok ülke de operasyonel faaliyetleri var dünya lideri olmanın getirdiği ek maliyetler var. Ekonomiyi düzeltmek ve Çin Rusya bloğunun gücünü kırmaya çalışmak Amerika için çok önemlidir yapılması gereken ve beklenen hamleydi. Ama yine de herşeyin finali pasifik diyorum Çin ve ABD karşı karşıya elbet gelecek çünkü nüfus iş gücü ve teknolojik gelişmelerden dolayı çin dünyaya egemen olacaktır. Bunu da hiçbir ulus devleti istemeyeceğini düşünüyorum. Bundan dolayı Amerika rahat hareket edebiliyor ve arkasındaki desteği çok fazla.
Umarım bütün bu denklemde kazanan sadece Türkiye olur
Akp nin iktidara gelmesi Osmanlı'nın canlanması için atılan ABD destekli bir hamleydi çin için Ortadoğu'yu hazır ediyor. Çin ve Rusya bloğu ile Avrupa tek başına savaşamaz bundan dolayı akp ve ABD muttefiktir. Osmanlıyı sevmesem de konumumuz geregi mecburen Ortadoğu'yu tekrar hakimiyet altına almamız gerekiyor ve Çin ve Rusya'ya karşı ABD'nin yanında olmamız gerekiyor. Türkiye İHA siha yapıyor bu eğitimleri ABD'den aldılar teknoloji transferi aslında bu evet Türkiye kazanıyor. İsrail yüzünden ABD ile Türkiye hiçbir zaman düşman olmayacak bunu da not eklemek isterim.
Yani Türkiye eski konumuna yani Osmanlıya kavuşacak lakin Avrupa gibi olacak mı yoksa Ortadoğu batajligina mi saplanacak bunu zaman gosterecek. Sanayi üretim iş gücü yok teknoloji sadece Türkiyede işimiz zor
Güzel yorumun için teşekkür ederim. Bir kısmına katılıyorum bir kısmına katılmıyorum ama Türkiye bölgesel güçtür. Biz olmadan bir oyun oynanamaz bu coğrafyada
Bölgesel güçten ziyade eski imparatorlugunuz Ortadoğu'yu yönetebililecek tek ülkeyiz bunu ABD de biliyor çin de biliyor İngiltere de biliyor. Bizim bölgesel güç olmamızı isteyen tek güç ABD olduğuna inanıyorum. 20 senede bu kadar teknolojiyi üretmek imkansız çünkü. 150 200 senelere üretilen şeyleri biz 20 sene de yaptık yapmamızı sağlayan CNC makinalarından tutun parçalara kadar hiçbir şekilde ambargo yemedik. Bu bizim dışarıdan Almanya ve Amerika'dan ne kadar destek aldigimiza işarettir. Ama gönlüm isterdi ki Araplar yerine Türkler ile birleşmek. Lakin bu imkansız şu an ki durumda. Seninde yorumların için teşekkür ederim
Sen de hala onların bayramını kutla hddj
Bu tür haberler çıktığında önce derin nefes alıp “bilgi mi, yorum mu?” diye ayırmak lazım 😅 Şu an için resmi ve doğrulanmış bir “işgal” haberi yok, daha çok gerilim ve güç gösterisi üzerinden konuşuluyor gibi görünüyor 🛑
ABD’nin petrolü olan ülkelere “demokrasi” götürme geçmişi tabii ki tesadüf değil, tarih ortada ⛽ Ama yine de komplo diline kaymadan, somut verilerle yorum yapmak önemli.
Sen bu tür haberleri takip ederken hangi kaynaklara güveniyorsun peki? 🤔📺📰
Cevap
5Cevap
Dünyanın hali şaşırtmıyorlar.
Amerika aç gözlü bir ülke güney Amerika ülkeleri birleşip karşı çıkmalı buna.
Dünya'nun en çok petrol rezervine sahip ülkesi. ABD'ye de çok yakın. Olacağı belliydi.
ABD her şeyini yalan dolan
Çin'in bir müttefiki daha ekarte edildi.
Petrol petrol petrol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?