Venezuela operasyonu sizce gerçek mi yoksa Maduro ile danışıklı dövüşlü bir CIA tiyatrosu mu?

Bir süredir şu Venezuela olaylarını takip ediyorum da, gerçekten insanın aklıyla dalga geçiyorlar gibi geliyor. Yani biraz mantıklı düşününce, koca bir ülkenin başkanını, korumasıyla ordusuyla orada duran bir adamı öyle 'pat' diye paketleyip götürmek bana aşırı saçma geliyor. Bu işler bu kadar kolay olamaz.

Bence bu durumun arkasında çok başka bir senaryo var. Büyük ihtimalle Maduro ile çoktan anlaştılar, parasını pulunu verdiler, gideceği yeri garantilediler; o da koltuğu bırakmaya ikna oldu. Şu 'CIA içeriden adam bağladı' haberleri falan da bence işin süsü, tamamen diğer liderlere 'bakın biz her yere sızarız' diye gözdağı vermek için uydurulmuş bir şey. Yani bir yanda milyar dolarlık enerji pazarlıkları dönüyor, diğer yanda bize televizyonda bu şovları izlettiriyorlar. Resmen profesyonelce kurgulanmış bir danışıklı dövüş izliyoruz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bana mı öyle geliyor yoksa bu kadar büyük bir olayın bu kadar 'tereyağından kıl çeker gibi' bitmesinde gerçekten bir gariplik yok mu? Sizin fikriniz nedir, bu işin arkasında başka neler dönüyor olabilir?

Venezuela operasyonu sizce gerçek mi yoksa Maduro ile danışıklı dövüşlü bir CIA tiyatrosu mu?