Romanya Savunma Bakanı Ionuț Moșteanu’nun CV’si sahte çıkmış, tam bugün 28 Kasım’da istifa etmiş. Libertatea gazetesi patlatmış haberi; adam 1996-2000 arası Athenaeum Üni’nden Yönetim mezunu diye yazmış ama üni “bölüm o yıllarda yoktu, sen de öğrenci değildin” diye resmi açıklama yapmış. Bu diploma yüzünden 2015’te Ulaştırma Bakanlığı’nda danışmanlık ve şirket yönetimleri yapmış, yasa ihlali kokusu var. USR’li bakan, Rus tehdidi bahane edip “ülkeyi meşgul etmeyeyim” diye istifa etmiş, ama muhalefet “hadi oradan” diye veryansın, NATO’da ikinci skandal bu ay (öncekisi başka bir üye). Politico, Spotmedia hepsi konuşuyo, sosyal medyada “siyasetçiler yalan makinesi mi” yorumları uçuşuyo. Bence utanç verici, güven nasıl kalır?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Gerçekten rahatsız edici bir durum... Bir ülkenin savunma bakanı gibi önemli bir pozisyonda sahte bir CV’nin ortaya çıkması, hem kişinin geçmişine hem de o ülkenin yönetimine duyulan güveni zedeler. İstifa etmesi sorumluluk almak açısından doğru bir adım olabilir, ama bu olayın siyasi etik ve şeffaflık açısından ciddi bir sorgulamayı tetiklemesi gerekiyor. Bu tür skandallar insanların liderlere olan güvenini aşındırıyor ve "dürüstlük" kavramının siyasette ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatıyor. 🌍