Yunanistan'da tren kazası yaşanmıştı ve 36 kişi hayatını kaybetti. Bunun ardından Ulaştırma Bakanı istifa etmiş.

Yunanistan'da tren kazası yaşanmıştı ve 36 kişi hayatını kaybetti. Bunun ardından Ulaştırma Bakanı istifa etmiş.

İstifa etmek kolay olanı, o istifa etsin arkadaki enkazı kaldırsın bence doğru değil istifa edecekse önce her şeyi bulduğu gibi düzenine sokup sonrasında istifa etmeliydi.
Gavur denilen adamlar da bile ahlak ve şeref anlayışı var bizimkiler gibi koltuk sevdasında değiller. Bizimkilerin yapılan hatalarını buraya yazmaya kalksam günler belki de aylar ve işin garibi hala da adamlar koltukların da.
Cevap
55Cevap
Bence eğer hatası varsa iyi yapmış
Bazı mallar şimdi bizim ülkemizde niye istifa eden yok diyebilir... Amerika'daki kasırga fırtına eksik olmuyor hiç istifa eden başkan duydunuz mu... ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresine (NOAA) göre, ülkede 2021'de her biri milyar dolarları aşan hasara neden olan kuraklık, orman yangını, kasırga, fırtına ve sel gibi 20'ye yakın aşırı hava olayı ve doğal afet yaşandı
Man kafa orada kaç insan öldü farkında mısın?
@teyyüp__savar sığır her deprem olanda istifa mı olmalı... burada kaybettiğimiz kardeşlerimizi değil doğal afet olunca istifa olmali mi olmamalı mı konu.. bi anlasan ama nerde kafa yokki
AHLAK'ı olan istifa eder. "Bizim ülkemizde neden istifa eden yok" diye sormuyoruz çünkü Ahlaklı kişiler tarafından yönetilmediğimizi zaten biliyoruz.
@SimonRiley ecevitte istifa etmemişti 99 depreminde ahlaksizdi yani Amerika'daki son 40 yılın en büyük depremi oldu başkan istifa etti dimi
Geçmişte istifa edilmediyse onlar da ahlaksızdır. Sen "adamcı" olduğun için herkesi öyle sanıyorsun. Ben adamcı veya partici değilim. Senin söylediğin "bak başkaları da suçlu bir tek ben suçlu değilim" demek.
@SimonRiley ben adamci değil dogrucuyum... geçmiş dediğin kaç mağdur var yaşayan onun yüzünden... geçmedi yani... eyt de o çıkarmıştı onun pisliğini baskasi temizliyor millet mağdur... suçlusu eyt yi çıkaran değil eyt yi çözen i sorumlu tutan zavallılar gibi.. bencil değil empati gerek biraz
Sen doğrucusun öyle mi? Peki tamam.
Sen yalAKasın bu kadar basit
@teyyüp__savar kendini iyi tarif etmişsin
Ben senin gibi şahıslara tapmam biat etmem o yüzden o laf sana yakışır
@teyyüp__savar müneccim şeyi mi yedin baskasini nerden biliyorsun... kendini tarif ediyorsun işte düpedüz
Şovenizme yahut ikâmesi nispetenliğe haiz değilse, saf bir basiret sahipliğine işarettir.
Ek: 'Saf' sözcüğünün güncellenmiş TDK sözlüğünde üç farklı anlamı vardır.
Ve yorum sahibi, bu sözcüğü kullanırken hakaret veya hâkiraliteye hizmet etmemiştir.
Şimdi şöyleki; deprem önlenemezdi illa olacaktı, tren kazası önlenebilir. Yani adam dikkatsizliğinden dolayı istifa etmiş veya zorlanmış olabilir. Fakat deprem olduğunda kayıp ve hasar fazlaysa müteahhitlik işlerine altyapıya evlere kim bakıyorsa onların istifa etmesi gerekir.
deprem önlenemez ama depremin vereceği zarar yapılan binanın sağlamlığıyla önleniyor aynı şey değil mi. binalara bi şey olmasa depren koymazdı ki
@you4myselfcontrol Bazı felaketler sağlam yapıyı bile yıkar. Mesela adamın binası bütün prosedürlere uyuyor ama yıkılmış. Bu durumda niye istifa etsin? Herkes günah keçisi arıyor elbet vardır günah keçileri devlet soruşturma başlatması lazım. Avrupa'da, Amerika'da mimarlar bir yeri yanlış çizsin kovuluyorlar.
japonyada en son ne zaman bina yıkılmış
@you4myselfcontrol Yıkılmadı mı? Hahaha. Ayakta duran binalar var diye o binaları övdüler sadece. Yoksa her yer yıkıldı. Japonya'da 2010'da 17 bin kişi öldü. 309 milyar dolarlık hasara neden oldu. Bizimkisi şu an 60 milyar dolarlık hasar. Binalar yıkılmıyorsa bu can kaybı bu hasar neden kaynaklı? Japonya'da sağlam iş yerleri ticaret binaları yıkılmıyor sallanıyor. Diğer 4-5 katlı dairelerden yıkılanlar var.

1923 Kanto depreminde bütün bir şehir yıkıldı.
i.cnnturk.com/.../527407220506680940a22cea
Japonya'da ayakta kalan raylı kauçuk sistemli binaları övdüler yıkılmıyor diye herkeste bütün binalar yıkılmıyor sandı.
hayır değil. su sekilde dusun bir sirkettesin ve senın sorumlulugunda olan bir konuda sorun cıktı istifa mı edersin? bu bence kacmak zaten allaha emanet duruodum ilk sorunda ben gideyim sorun kalanın sorunu olsun sorunu da halledeceksin eksikliği olanların cezasını da vereceksin yoneticilik yapmak budur yıllardır yoneticiyim ve bir sorunda istifa eden yonetici işi bilmiyor torpille orada demektir bunun acıklaması bu
Bizim ülkedede tam tersi bu kadar felakete cumhurbaşkanının istifa etmesi gerekirken hala yerinde ve milleti suçluyor her halükarda bir Allahın kuluda çıkıpdayahu başımızda sen varsın kimi suçluyosun demiyor
Her felaket, doğa olayı, afette cumhurbaşkanı istifa ederse, 10 sene sonra sen bile cumhurbaşkanı olursun.
Belediye çalışanları, denetleyici, memur, gerekirse başkanlar ceza almalı. Fakat şu sıra Kınık ve ailesi toplu olarak Kızılaydan ya istifa etmeli ya kovulmalı.
yaşanan problemlerde herkes bir istifa bekliyor. İstifa sorunu üstüne örtmekten etmekten öteye gitmez.
Bizim ülkemizde de istifa sloganları yükseliyor. Önümüzde de bir secim var. Seçimde göreceğiz istifa çağrısı yapanların samimiyetini.
Medeniyet, koltuğa yapışmak değildir. Sorumluluk alıp istifa etmek insanı küçültmez. Bizde her felaket için Allah'ın takdiri dendiği için kimse sorumluluk almaz. "Allah'tan geldi, sorumlusu ben değilim" denir. Bakanın istifası doğru.
Tabiki iyi bir olay. Bu işi ben yapamıyorum, başkası yerime geçmeli demektir. Bu sayede en iyi, en yetkin insan bulunana kadar deneme yapılabilir."Bazı ülkelerdeki gibi son nefesine kadar koltuklarına yapışıp kalınmaz."
Bizde çorlu tren kazası olduğunda oğlu vefat eden ablayıda savcılığa şikayet ediyorlardı. Sevmedikleri gavur dedikleri kişiler bile bizden bin kat iyi.
Bizdeki kazada da o dönemin ulaştırma bakanı, şimdi adını yazmayacağım Google dan bulursunuz, ben niye istifa edeyim treni ben kullanmıyorum ki diye açıklama yapmıştı. Diyeceklerim bu kadar.
Gururu şerefi haysiyeti olan siyasetçi istifa etmesini de bilmeli. Ama bu hükümette zerresi yok bu örneğin
bizde de 50bin kisi öldu istifa yok
ama 50 bin kisi hukumet istifa deyince birilerinin gucune gitti spor klup uyeliginden istifa etti.
Ahlaklı onurlu ülkelerde olması gereken hareket hatta bir tık fazlası Çin’de falan kendini kesip öldürüyorlar ….
7 Yıldır başımıza her türlü felaket geldi ülkece. Bir kişi de çıkıp hatasını kabul edip istifa etmedi..
Elbette.
Bakma bizim ülkemizde uygulanmadığına.
Japonyada 9 şiddetinde deprem olduğunda adamlar intihar etti ya kederlerinden.
Bizimkiler pişkin.
Sorumluluk bilmezler.
İstifa bilmezler.
Bunlar kader planının içerisinde olan şeyler demeliydi, insanlara hakaret etmeliydi..
Biz böyle gördük..
Hangi problemler sonucu bu kaza yaşanmış ona bakmak gerekiyor. Çok absürt bir nedeni varsa çokta gerekli değildir
Olması gereken budur. İnsanların yüzleri kızarıyor. Türkiye'de ki gibi utanmadan böbürlene böbürlene işine devam etmiyorlra.
Bizdekiler de hala Çorum’daki kazanın suçunu birbirine atma derdinde. O insanlar hala haklarını arıyor.
Beğenmediğimiz ülkenin ibretlik tavırları. Elbette asıl suç aşağı mevkilerin ama yukarısı istifa etmezse aşağıısı rahat davranmaya devam eder
Türkiyedeki yöneticileri istifa etmemek için yolcuları suçlar
Kocaman alkışlıyorum. Harika bir cevap oldu. Dahada bir şey yazmaya gerek yok.
Sorun varsa yönetemiyorsundur. Yönetemiyorsan istifa etmelisin. Yönetebilecek olana yol vermelisin
Bazilari sorumluluk almayi biliyor. Bazilari da hic bise olmamis gibi goreve devam ediyor
Bizim ulkemizde olsa istifasini isteyenleri hain ilan ederler
Evet. Şerefi haysiyeti gururu olan insanlar başarısız olduklarında istifa ederler.
istifa istifa? anlamı ne aydınlatabilir mi? ilk defa duyuyorum.
Bize örnek olacak bir istifa, sorumluluk hissetmeden yürütülen devlet ve koyun sürüsüyüz biz.
Doğru olan keşke bizde de olsa böyle şeyler ama koltuk sevdalısı çok
Ne alaka Bakan istifa ediyor, Makine dairesinin suçu değilmi bu
ya da istifa ettirildi mi? İşini yapamayanlar her zaman birisinin üstüne yıkar pisliklerini
Türkiye'de olmayan şey istifa. Hiçbir şeyden sorumlu olmayan ahlaksız bir yönetim var ülkede.
Bizde binler gitti alakasız insanlar atandı üstelik, ne istifası
İstifa etti ne oldu ölenler geri mi geldi ki acaba
Anlasilan takdiri ilahi diyip ustunu kapatan tek millet biziz
İstifa etmeyip kader kısmet diyebilirdi aslında
İstifa edince son model tren yolları bir gecede inşa mı oluyor...
bizde olsa bakan çıkar tren rayına uzanır bakın ben ölmedim derdi
Sorumluluk sahini bir yöneticinin yapması gereken.
Hayır, bundan mağduriyet çıkarıp daha güçlü şekilde insanlara hakaret etmeliydi
Demek ki şerefli, onurlu ve erdemli biriymiş o. Yüzünün derisi ipek gibiymiş, domuz derisi gibi değilmiş
Evet ülkemizde de olması gereken bu kim olduğuna bakmadan doğru içeri atılmalı olması gereken bu.
Yapması gerekeni yapmış ve bu haber oluyor.. Ülkenin durumunu buradan anlayabiliriz..
Evet doğru olan bir de bizimkilere bak hiç istifa yok üstüne bir de suçu başka yerlere atıyorlar.
Doğru bulmuyorum istifa etmek kolay işinin başınada halkının içinde olmalı
Bizdeki bakanlar istifa etmez. Kader der geçiştirir.
Yanlış tren kazasinda ölen kisilerin yakinlarina 200 tl banknot vermeliydi
Olmasi gereken bu ama bizim ülkede böyle bir kültür olmadığı için tuhaf geliyor
İstifa edince nolacak istifa ettikten sonra yeni gelen birilerimi düzeltecek kazaları vb
Bizimkilerin koltukları kıymetli ,
Yunanların İİ ahlakı bizden yüksek zaten
Geri kalmış ülkelerde böyle istifa ederler
Kilise çanları susmaz dememişmi ilginç
Olması gereken sorumlularının görevi bırakmasıdır.
İstifa ne ya, yenen bir şey mi?
Kanki istifa etse ne olacak ki olan olmuş
Türkiye asla yaşanmayacak olay; istifa.
Çok geçmiş olsun!
Bence doğru bir karar değil.
Ahh nerde bizde öyle kişi
Doğru tabi, şerefli adammış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?