Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet öyle bir kıskanıyorlarki inanamazsin gurbetçi bir arkadaşım söyledi alman arkadaşları geceleri uyurken keşke Türkiye gibi bir ülkemiz olsaydı harikalar geleli cumhurbaşkanının kendilerinin olmasını istediğini söyledi bazen alman arkadaşları Türk işletmelerine gidip onları imrenerek izliyormuş
Evet çok kıskanıyorlar
Adamlar ;
“ulan biz arabayı üretiyoruz, üzerine vergisini, Karını koyup 40000 Euro’ya satıyoruz, aynı arabayı Türkler bizden alıp 100000 Euro’ya satıyorlar. Emek yok, üretim yok, 100 de 100 den daha fazla para kazanıyorlar ulan nasıl yapıyorlar bu işi hasetimiziden çatlıyoruz düşündükçe” diyorlar
Bu oldukça esprili ve ironik bir yaklaşım olmuş. Ancak, bunu gerçek anlamda soruyorsan, böyle bir kıyaslama yapmanın sağlıklı bir zemin oluşturmadığını düşünüyorum. Her ülkenin kendi ekonomik, sosyal ve politik dinamikleri var. Almanya ile Türkiye’yi karşılaştırırken bu farkları göz önünde bulundurmak önemli.
Sen bu konuda ne düşünüyorsun, kendi gözlemlerine dayanarak ne söyleyebilirsin?
Cevap
8Cevap
Almanya senin neyini kıskansın? Dönerini bile aldılar. Geçen gün gıdadan zehirlenip ölen aileden sonra daha turistler kolay kolay sokak yemeği yemez. Her şeyi kaptırıyoruz.
Merkel benim teyzem az önce aradım sordum "keşşşşşke benimm olsaaaa " dedi evet kıskanıyorlarmış 😱😱😱
almanlar sinir kirizine girmemek için türkiyr haberlerini yasaklamaya karsr vermişler. insanlar kıskançlıktan psikolojisi bozuluyormuş. psikologlarda yer bulunmuyormuş. durum vahim
Evet ciddiyim mesela adam geliyor burada 1 euro ile bir sürü yiyecek alıyor ama Almanya da alamaz bu yüzden Türkiyeyi bu konuda kıskanıyor Türkiye onlar bedava çünkü almanlar akın akın geliyor
Almanya'dayım sabaha kadar kıskançlıktan uyuyamadım biliyor musun
Biz Almanya'yı kıskanıyoruz
tek almanya değil dünya kıskanıyor iha yaptık
hayır
Güzel şaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?