Olay su ben almanyada yasiyorum. Burasi öyle göründügü gibi degil. Burdada issizlik var ayni trde gibi.
Almanya emeklilerin maasini zor ödüyor. (cöpten pet şişe ariyip markete verip 25 krș istiyorlar)
Emeklilik 70 yas üstü yaptilar kim bilir dahada yükseltecekler veya hepten kaldiracaklar.
Euro/tl degeriyle kiyaslamayilm lütfen.
Kira 800€ dan başlıyor. Yani 3200tl (3+1 belediye evi yani devletten.) normal kiracilar daha cok istiyor.
1600€ maasin yarısı devlete (bekarsan) (asgari ücret)
Evliysen biraz daha az vergi ödersin. Burda insan ev alamiyor.
Sözde kira yardımı falan var. Onun icin asgaro ücretin altında calismak gerek. Onuda verene kadar birsürü evrak istiyorlar.
50senedir burda yasiyan gurbetcileri 2. sinif insan olarak görüyorlar (is basvurularinda isverenler). Alman halki iyidir. Ama üst makamdakiler degil.
Yani tryle okadar fark yok.
He kiskanma konusuna gelince. şu an avrupa trden ekonomik olarak önde. Ama tr geçecek inşallah. Rte bu durumda birazda olsa hakli. Almanlar ikidebir tr hakkında atip yalan haber atıyorlar. Yani onlar ekonomisi yükselmesin diye erkenden önlem almak istiyor. Yalan haber atalim tr terör ülkesi diyelim millet turist olarak gitmesin, trye para gitmesin. Almanyada gecende camiyi saldiri yapmislar. Polise sikayet etmişler. Polis nedemis? Sizin yapmadiginiz ne malum. Yani bu nedemek oluyor? Bizi istemiyorlar neden tr yükseliyor. Tabi hep celme takmaya çalışıyorlar. Ondan yava yavas ilerliyoruz. İnşallah trye yakinda dönebilirim. Son bir sende cok soğudum buralardan00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEeeyyyy Gofreet !
Kıskanmayı sizden öğrenecek değiliz. Biz kıskanmayı da iyi biliriz.
Aslında esprili bir şeyler yazıp işi gırgıra vuracaktım ama işin ciddiyeti bundan daha önemli. Bunlar (malum şahıs ve iktidar partisi) halkın zayıf noktalarını çok iyi tespit ederek yalan, manipülasyon ve muhtelif hilelerle istedikleri amaca ulaşmanın yolunu keşfettiler. Halkı istedikleri yönlendirerek arka planda bildiklerini okuyorlar. Halkın dini duygularını, milliyetçi yönlerini kaşımayı her fırsatta kendilerine avantaja çeviriyorlar.
Ne yazık ki halk da bunu her fırsatta yutuyor. Eğitim, kültür, zeka ve gelişmişlik işte bu yüzden çok önemli.12 Yorumla- +1 yıl
EİC seçiminiz için teşekkür ederim.
Gündem konusunda 4,2b cevap paylaştı. Almanya'nın bizi kıskanma ya da buna her ne söyleyeceksiniz artık sebep bilim değil. Onlar bizim tarihimizi bizden daha iyi biliyor. Bugün kullandıkları pek çok bilimsel buluşun kaynağı türklerden ya da türklerin yanında yetişen müslümanlardan çıktı. Neden gerilediğimizi iyi biliyorlar ve kendimize gelirsek neler yapabileceğimizide iyi biliyorlar. Yaşadığımız toprakların öneminin farkındalar.
1. dünya savaşında bizi sevdikleri için yanlarına almadılar hatta eğer işler farklı gelişseydi osmanlıyı parçalamak isteyen ve anadolu topraklarınıda almak isteyenlerin başında almanlarda gelecekti.
Şu an Almanya'nın para ve bilim yönünde bizi kıskanacak bir şeysi olmayabilir haklısın. Ancak onların bizim yapmamızı istemediği ve ciddi anlamda korktukları hatta kıskandıkları başka mevzular var. Tarihi bilmeden, kim olduğunuzu bilmeden bu şekilde küçümsüyorsunuz ya içim burkuluyor. Böyle bilinçsizce konuşan insanlara acıyorum.00 Yorumla
+1 yılAlmanya senin neyini kiskanicak kardesim enflasyonlu domatesinimi :D
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yıltayyip erdoğan başbakan olmuştur ve bush ile ilk görüşmesine gider ve görüşmede birbirlerine sürekli ahkam keserler yani hava atarlar.. Bush derki "biz de öyle bir teknoloji varki ölüyü diriltebiliyoruz" der. Tayyipte aşağı kalmamak için bizim akp üyeleride "100metreyi 3 saniyede koşarlar" der. Sonra bush türkiyeye gelip bunu görmek istediğini söyler tayyipte kabul eder. Tayyip türkiyeye döndüğünde danışmanlarını yanına çağırır ve durumu anlatır.. Danışmanlardan birisi derki sayın başbakanım acaba bush'a "ölüleri nasıl dirilttiklerini sordunuz mu?" der. Tayyip "hayır sormadım" der. Danışman derki o zamam bush geldiğinde onu anıtkabir'e götürün , eğer atatürkü canlandıramassa o rezil olur yok canlandırırsa siz zaten 100 metreyi 3 saniyede koşarsınız
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYo gerçekten kıskanıyorlar. İlerlememeli için elinden geleni yapıyorlar. Üften püften sebepleri büyüterek haber yapıyorlar Alman haberlerine bak 10 haberden sekizi Türkiye'yle ilgili. Köprü yapımını tünel yapımını şimdi birde 3. Havalimanını (planını) bunlar hepsi onlara dert oldu. Berlin'deki havalimanı 10 senedir yapılıyor ve açılışı her sene erteleniyor. O kadar büyük birşey de değil. Kim bilir belki Türkiye onlarla bile yarışır ama bu sürekli olaylar yüzünden sürekli uğraşıldığı için bu kanıtlanamıyor. Alman ırkının topu ırkçı. Medeniyet insan haklarından bahsediyorlar ama hepsi yabancılardan nefret ediyor. İşsizlik Almanya da da gittikçe büyüyor. Orda da iş imkanları sınırlı. Maaşları kıyaslamak çok yanlış sonuçta iki ayrı para birimi. Euro ve liranın değerleri farklı. Onlara sorsan asgari ücret yetmiyor. Ay sonunu zor getiriyorlar. Zaten Avrupa birliğinin dağilmasına çok az kaldı
18 Yorumla- +1 yıl
yazdıklarını özetler misin?
Cevap sahibi+1 yılYanına alamayacak değil yanına alabilecek sadece el bagajında taşınması yasak olacak. Bu kural aylardır var zaten İngiltere de. Ayrıca o cep telefonu değil laptop gibi büyük cihazlar için geçerli
- +1 yıl
bunun için mi almanlar seni kıskanıyor?
Cevap sahibi+1 yılTamam bende diyorum ki zaten bu ülkelerde bu kural var. Almanya'daki havalimanından kalkan uçaklarda da bu saydığın ülkeler için bu cihazlar yasak akıllı telefon hariç hiçbir şeyi EL BAGAJINDA götüremiyorsun bunların hepsini bavuluna koyman gerekiyor. Türkiye'deki havalimanlarıyla alakalı değil sadece Almanya'daki havalimanından Almanlar da bu kurala uyacak. O zaman artık bütün havalimanları boşa
Cevap sahibi+1 yılBilmişlik taslamaya çalışmıyorum sen sadece sanki Türkiye'deki havalimanı için geçerliymiş gibi anlatıyorsun. Daha ortada havalimanı yok ama bu kural var diyorum o zaman dünyadaki her yerde Yen'i yapılacak olan havalimanları boşuna olur hani sen boşa yapılıyor dedin ya
Siz Avrupayı bişey zannediyorsunuz ama değiller. Onlar ab birliği içinde birbirlerine destek olabiliyor Almanya bu ülkeler arasında öncü bir ülke. Siz yaşadığınız toprakların dünya gözünde ne kadar büyük öneme sahip olduğunun farkında değilsin. Kıskanma falan hikaye. Kıskanmıyorlar ama Türkiyenin gelişmesini de istemiyorlar
02 Yorumla
+1 yıltabiki canım adamlar hitlerle almanyayı şaha kaldırıp tüm almanyaya demir ağlar çekip motorun temelini atıp hukukunu bize yutturdu
biz de atatürkle tüm anadoluya savaş açıp halkımızı idam ettirdik adamların yasaları için bunlara da palavralar türettik
bence de almanya bizi kıskanıyor :D00 YorumlaTürkiye 2050lerdeki zaferinin erken kutlamasını yapıyor. Yani abartmamak lazım daha alacak çok yolumuz var. Ama şu da bir gerçek ki yakın geleceğin süpergücü türkiye. Çin Hindistan Brezilya Polonya dışındaki büyük ülkeler de çoküşün eşiğindeler. Çöküşü geciktirmek için yalvara yalvara müslüman göçmen alacaklar. 20 yıl içinde ABD ve AB dağılmış olacak
00 Yorumla
+1 yılbaşkasında olanın sana faydası yok evladım, başkasında olanı kıskanmak yerine çalışırsan ondakinin daha iyisini yaparsın, Almanya seni kıskanıyor çünkü dinsiz bir nesilden çıkıp müslüman dindar bir nesil geliyor inşallah ve bu dindar nesilin zamanında neler yaptığını biliyor almanlarda tüm dünyada işte o yüzden kıskanıyorlar, ama bu şimdiki durumu değil o adamlar geleceği görebiliyor senin gibi günü yaşamıyor,
02 Yorumla- +1 yıl
dindar müslüman cofrafya zaten mevcut
arabistan afganistan ırak iran yemen ürdün... - +1 yıl
@ZekiZenginZarifAdam avrupada mevcut almanya amerika ingildtre fransa
Onlarda asgari ücret 5800 tl öyle mi? Orada asgari ücret 1200 euro muydu neydi. Hayat orada daha pahalı. Bilip bilmeden konuşmayın. Euroyuda 5 sayma. Yazıktır günahtır çocuk kandırmayın.
04 Yorumla- +1 yıl
@İdealADAM Allah aşkına gündemden haberi yok, 1200 Euro diyor yaa, sonra cahil diyince kızıyorlar ben deli oluyorum yaaa
+1 yılAlmanya'ya gidersem birgün dönmem👍Bir milleti bitirmek istiyorsanız egitimsiz bırakın diye bosuna dememisler, ne ugruna neyi feda etti bu ulke yazık..
00 Yorumla- Gündem konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yıl:D çok kıskanıyorlar çok o yüzden Almanya'ya göç edip neden bizi kıskandıklarını araştırmayı düşünüyorum :D
03 Yorumla- +1 yıl
Cahil insanlara bir şeyleri kabul ettirmeye çalışma güzel kız :)
adı üzerinde cahil, anlayamaz...
onlar öyle mutlu :) - +1 yıl
en kısa süre içinde umarım sana Almanya'dan cevap veririm :)
aaaah ah..
adamlar çocuk için yardım alıyorlar kira için yardım alıyorlar bilmediğim neler neler daha var kim bilir, insan gibi yaşıyorlar. Bizimkiler de boş boş konuşuyor anca...
Gizli Üye(25-29)+1 yılHa ha ha çok komik yazdıkların güle güle öldük!
Kıskanıyor diyen yok, gelişmesini istemiyorlar onların istedikleri pkk ya diğerlerine destek verip güçlendirip buralarda amaçları devlet kurmak öğrende gel.32 Yorumla- +1 yıl
bıraksalar gelişecek misin?
+1 yılo gulme tek sana gelmiyo beaa goffet ben daha nelere guluyorumda akkoyunlar simdi raat birakmaz anlatsam :)
10 Yorumla
+1 yılavrupa bizi kıskanıyor diyen makarna yemekten beynini kaybetmiş kişilerdir.
30 YorumlaOo Gofretcim, güncellemede ateş püskürüyorsun
Hangi mendebur çıldırttı seni, prize sokalım
Evet, Almanya bizi kıskanmıyor00 YorumlaBen türkiyedeki boşa yapılıyor türkiye'den başka 8 tane daha farklı ülke var be sadece Türkiye için özetledim
00 Yorumla
+1 yılAlmanya bizim ucuz iş gücümüzü kıskanıyor olabilir :D
00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=Ze0-2_GmzWk
serdar ortaç kıskanıyorlar demiş bize gerek yok00 Yorumla
+1 yılAlmanlar en fazla Türkiye'de nasıl bu kadar koyun nüfusu arttı onu kıskanır 😎
10 Yorumla
+1 yılbunu senden öğrenecek değilim. bunuda böyle bilesin... 😏
04 Yorumla- +1 yıl
şakayı anlamadınmı 😒
- +1 yıl
rte öyle konuşuyo 😂
Bunu anlamak için düşünmek lazım düşünmek için beyin lazım, aslında beyin bedava kullanan yok...
10 Yorumla
+1 yılSanmiyorum kiskansin :D sadece erdoğanı çekemiyorlar :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmesele kıskanma meselesi değil önde olan her zaman arkasını kollar yetişen var mı diye. durum bundan ibaret. eğer biz alamnlar gibi araba yapsaydık ve oraya satsaydık bizim kadar araba alamazlardı. bunu da bir düşün
00 Yorumlafarkedemedigin şu eğer bu ülkeyi bir kendine bıraksalar almanyanin önüne geçecek kadar büyüyecek
011 Yorumla- +1 yıl
bir toplum parça parça yok olmaz tamamen yok olur tamamen yükselir o nedenle yanlış düşünüyorum kim için dersen de farketmez yöneticiler değişir ama sen bu değişken için toplumun bir kısmını dislaman zaten yanlış düşündüğüne delildir bir yumruk olamadıkça merak etme her toplum yok olmakla mahkumdur
Çok haklısın
Ayrıca bu görüş yapanlar neden siyasete atılmıyor. Bunların meclise girmesi lazım burda harcanıyorlar başta sen01 Yorumla
+1 yılSu kendi aracimizi üretsek cok iyi olacak artik harbiden
05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Üretmemizin sebebi vergi zaten birde TÜBİTAK tarafından geçerli saymadıkları icatlar ı Amerika bizim elinizden alıyor ve bunu durmadan yapıyor midye tozundan yara bandı yapan iki tane genç çocuğu TÜBİTAK hiç düşünmeden gönderirken Amerika bu çocukları alıp ücretsiz burs verip Amerika'daki okutuyor biz böyle bir durumdayız türkiyenin gerçekleri napalm
- +1 yıl
ülkende su 1 tl iken almanyada 10 tl bunuda öğren bir zahmet
02 Yorumla- +1 yıl
Benzin, et fiyatlarını karşılaştır bırak suyu
evet kıskanıyor ama genç ve aptal nufusu kıskanıyor
10 Yorumla
+1 yılçok şekeri çekemiyolar bizi :) :) nur akıyo yüzümüze jkasgasjdg :) :)
00 Yorumla
+1 yılTabi bu almanların da işi gücü yok 7/24 Türkiye'yi
kıskanıyorlar ahahhahahahha :D :D00 Yorumla
+1 yılHahaha doğru valla siz bu parayla nasıl yaşıyorsunuz diye kıskanıyorlar 😂😂😂
00 YorumlaBizi kıskanmayan yok. Adamların gözünde sokak köpeği gibiyiz ama kıskanıyorlar. Hayret ediyorum
00 YorumlaBizim neyimizi kıskansınlar.
10 YorumlaKadın kadın gülme... çok ayıp:)))
10 Yorumla
+1 yılDün domates 8 liraydı.. Başkada sözüm yok
10 Yorumla
+1 yılKıskanıla Kıskanıla bir hal olduk ya hu 😃😃
00 YorumlaGündem konusunda 2,1b cevap paylaştı. O gülme bana da geliyor slşadkasşldkas.
00 YorumlaÇok kıskanıyordur kesinlikle 😂😂
00 Yorumla
+1 yılOnlar ancak bizim tavuk dürümü kıskanır
10 YorumlaNeyini kıskansın almanya bozuk olan düzeni mi
00 YorumlaCümlenin sonunu gördüm yorumumdan vazgeçtim
00 YorumlaBen ölü sayısının artmasından endişeleniyorum
00 Yorumla5800 lira asgari ücret mi olur
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır
00 Yorumla Aynen :D
00 YorumlaGündem konusunda 2,3b cevap paylaştı. Çok kıskaniyor
00 Yorumla
+1 yılHahhahaha
00 Yorumla
+1 yılkesin kiskaniyordur
00 Yorumla
+1 yılAynen Yaa
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!