Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız vicdanen kendimi çok rahatsız hissediyorum?

Abim 5 yıl önce maddi sıkıntılar yüzünden Almanya’ya gitti. O zaman 1 yıllık evliydi ve yengem 1 aylık hamileydi. Orada oturum almak için Alman bir kadınla evlenmesi gerekti, bu yüzden yengemle boşandılar. Biz hep bunun sadece “resmi bir evlilik” olduğunu, karşılığında para verildiğini düşündük.

Geçen gün yengem de Almanya’ya gitti. Çok istiyordu, eşine kavuşmayı hayal ediyordu. Abime de çok aşık, 5 yıl boyunca ona sadık kaldı, çocuğunu tek başına büyüttü. Şimdi yan yana oldukları için çok mutlular, görüntülü aramalarda da bunu görüyoruz.

Ama dün abim hakkında duyduklarım beni çok sarstı. Meğer o Alman kadınla sadece resmi değil, cinsel bir ilişki de yaşamış. Bunu yengeme söylemek istiyorum ama onların ilk günlerini mahvetmek istemiyorum. Yengem bu sadakati hiç hak etmedi. Öte yandan belki de abim artık o ilişkiyi bitirmiştir ve ailesiyle yeni bir başlangıç yapmak istiyordur.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız vicdanen kendimi çok rahatsız hissediyorum?