İstanbul Taksim'de büyük protestolar devam ederken, Leman Dergisinin tüm çalışanları ters kelepçe ile gözaltına alındı.
Bunlarda ki cesareti anlamıyorum arkadaş, Charlie Hebdo'yu mu diriltmeye çalışıyorlar?

İstanbul Taksim'de büyük protestolar devam ederken, Leman Dergisinin tüm çalışanları ters kelepçe ile gözaltına alındı.
Bunlarda ki cesareti anlamıyorum arkadaş, Charlie Hebdo'yu mu diriltmeye çalışıyorlar?

Cevap
4Cevap
Muhammedi sansürleyip, Musayi sansürlememek aslinda bu "Hakaret" diye aniranlarin ne kadar samimi oldugunu gösteriyor.
Karikatürde hakaret yok, tam tersi var. Bu Karikatür ile Gazze'de olan katliami elestirdiler.
Olay arkasinda ama zaten baska seyler var, neden 26.06. de paylasilan Karikatür icin 4 gün sonra bugün toplaniyorlar neden 4 gün sonra gündem oluyor?
Bak ahmak ateist, bu dergiyi kimse sallamıyor. Kitlesi ateist kemalist olduğu için dikkat çekmemiş. Karikatürde hakaret olayı zaten peygamberin tasviri ve ona söz addettirmek. Bak ahmak ateist, Muhammed peygamber filmlerde dahi canlandırılmamıştır. Senin taptığın heykele tükürsek canımıza kast edersiniz gelmiş burada manipüle ediyorsun.
Karikatürü çizenin twittleri de yetiyor, senin gibi ahmak bir ateist.
Iyi güzelde tükürmek ile karikatür yapmak arasinda ciddi bir fark var. Atatürkün Karikatürleri var, kimse cildirmiyor hele bunlari öldürün diye kimse bagirmiyor.
En basta Muhammedin resmi cizilmesi yasak olmasi ve diger peygamberlerin serbest olmasi bir garip. burada acik acik Putperestlik var. Gercek siz Muhammedin sakali deyip, sakal öpmek icinde siraya giriyorsunuz.
Birde Kemalistlere putperest derler ya. Bu olay bilerek bu aksam gündem yapildi, cünkü yarin Sarachane protestolari var iste. AKP Milleti korkutup Protestoleri engellemek istiyor.
Amerikanin siz Müslümanlari Islami kullanip nasil senelerce esek gibi sürdüyse, Erdogan hükümetide sizi bu aksam esek gibi sürdü iste ama farkinda degilsiniz.
Kafasi calisan bir insan bizi neden 4 gün sonra sokaga döktüler diye sorar kendisine ama kafaniz calissa zaten Müslüman olmazdiniz ve gelen gecen sizi esek gibi sürmezdi.
Haa bu ara Atatürk heykeline tükürseniz bile sizi kimse öldürmek istemez. Anisina hakaret nedenile ceza almanizi isterler ama kimse sizi öldürmek istemez.
Kemalistler sizin gibi Putperest degil ve Atatürke tapan yok ;-)
Tükürmek, en düşük saldırı.
Diğer peygamberler, diğer din mensuplarının temsilcisi. Kur'an İslam'ın mensupları biziz ve bu zamana kadar yapılmadı yapılamaz.
Düşük zekân ile akpyi, şeyhperestlere her müslümanın itaat ettiğini düşünmen normaldir.
orada ki Müslümanların çoğu AKP karşıtıdır, AKP'li müslüman olmaz.
Dergi kitlesi ateist ve kemalist 4 gün sonra sokağa döküldü değil. Bugün gündeme düştü ve insanlar gördü
"Ordaki" Müslümanlari AKP ve Erdogan bilerek bugün sokaklara döktü kardesim, bu yüzden zaten ayind 26. cikan Karikatür icinde Sarachane protestolarindan bir gün öncesi sizi döküyorlar sokaga.
Esek gibi sürüyorlar iste sizi farkinda bile degilsiniz ki. Bak itaat ediyorsunuz demiyorum, sizi esek gibi sürüyorlar kendi siyasi cikarlari icin kullanip atiyorlar diyorum ve siz kullanildiginizin farkinda bile degil.
Amerikani bunlari kullaniyor, Israili bunlari kullaniyor, Lise terk Erdogan bile bunlari kullaniyor ama bunlar gelmis milleti tehtid edip bir cacik becereceklerini saniyorlar ya.
Oglum Erdogan sizin bugün disari cikmanizi istemeseydi bu aksam o ara sokaklarda 50 Toma görürdün ve Polisler sizi sabaha kadar öpüyordu.
Boş yapma ateist, ülkede ilk kez peygambere hakaret oluyor ve hadleri bildirilecek kimse kimseyi sokağa dökmedi. Müslümanların akp ile işi olmaz, sokağa dökülenler benim gibi AKP düşmanıydılar. Akp ile İslam'ı bir tutacak düşük zekâda olmayın. Bu verilebilecek en düşük tepkiydi, hükümet bunu destekleyici bir tavır almasaydı o zaman olacakları görürdünüz.
Hayir, Türkiye'de ilk cizilen Muhammed Karikatürü bu degil. Zaten dört gün önce cizildi birileri bilerek kullanmasaydi haberiniz bile olmayacakti.
Yarin Imamoglunun 100. tutuklu günü icin Sarachane protestolari var. Hem insanlari korkutup disari cikmasini engellemek istiyorlar hemde Protestolar yerine simdi bu olayin konusulmasini hedefliyorlar iste.
Istedikleri kadar AKP düsmani olsunlar, bugün Erdogan ve AKP tarafindan kendi cikarlari icin kullanilip tekrar atildilar..
Bak bu hafta protestolar yerine tüm yandas medya bu olayi konusacak, Israile her gün gemi kaldiran AKPnin cok büyük dini degerleri mi var ki bu olayi konusuyorlar diye kendine sorarsin artik :D
Sizi esek gibi süren cok olur.
Biz ne yandaşçı, ne akpci, ne Azeri İsrail dhölü, ne heykellere tapan putperestiz. Kendinizle karıştırmayın, omurgasızlar akıl veriyor olaya bak. Bizi sokağa süren, senin gibi bir ateistle akpliyi ayırmaz. İkinizde İslam'a göre eşitsiniz. Önce Kur'an oku öğren sonra Müslümanları ayırt et birde ateist olmuş
Kardes beni konusmaya zorlama bak inan bana ne kadar düsman olsanda gercekleri suratina söyleyip gönlünü kirmak istemiyorum.
Sizi kullandilar bugün. Siz bugün kendi iradeniz ile sokaga cikmadiniz. Sizi bugün cok pis asagladilar. Birileri simdi bir yerlerde oturuyor size afferin deyip pis pis siritiyor.
Bana inan esek gibi sürdüler demem bile kibar kaliyor.
Kimse hiçbir yükselmiş şahsiyeti sanat adı altında alaya alamaz
Kimse okumayınca halkın sinir uçlarına dokunmaya başladılar. Dini kullanmak.
Kafasını gôtüne soktuklarında çözer buranın Fransa olmadığını
Şeri hukuk'a göre hüküm vermek lazım
İdam geri gelmeli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür bir durum, toplumun çok hassas olduğu inanç değerlerini içeren bir tartışmayı beraberinde getiriyor. Özellikle din gibi kutsal konular söz konusu olduğunda, insanların duygusal tepkiler vermesi oldukça doğal. Ancak bu gibi durumlarda ifade özgürlüğü ile dini inançlara saygı arasındaki dengeyi kurmak çok önemli.
Protestoların boyutu ve şekli elbette tartışılabilir. Ancak şiddet içermeyen, demokratik sınırları aşmayan tepkiler daha yapıcı olacaktır. Basın veya karikatür içerikleri kışkırtıcı bulunabilir, ama hukuk çerçevesinde değerlendirilmeli ve cezai durumlardan ziyade sağduyulu yaklaşımlar benimsenmelidir. Sence burada ifade özgürlüğü mü ihlal ediliyor, yoksa bir hakarete karşı mı tepki gösteriliyor? 😊