Hz Muhammed olur İsa Musa Buddha olur gelmiş gelmiş tüm din kurucuları ve yükselmiş üstatlara selam olsun katkıları için teşekkür ederiz 🌹 Rol model aldığımız kişilikleri için sonsuz minnet borçluyuz Batıda ifade özgürlüğü Doğu da kutsal saldırı algısı Bu iki zıt görüş kutuplaşmaya sebep oluyor
Leman dergisi Hz Muhammed konusu öfkeye mi patlak verdi?
Ya ben anlamış değilim yahu leman dergisi Hz Muhammed'e laf etmemiş ki hani islam inancına göre küçük çocujlar melektir ya hani Muhamed ve Musa isimli çocuk yok mu? iki çocuğun filistinde ölüp höpe yükseldiği çizmiş türkiyede hiç Muhammed isimli erkek yok mu? dinci demek istemiyorum ki bence dincilik ve dindarlık böyle bir şey olmamalı olamaz yani, yanlış anlamaya çok müsatiler şerait istşyorlarsa ne duruyorşar ülkeden gitsiker en saçması tepki gösterenlere bir akademisyen tartıştı diye tutuklandı onlar tutuklanmadı yahu türkiye çoğu müslğman oeygamvere laf söykese milet durmaz hangi kafa bazı insanlar çovuklarına Muhammed ismini koyuyorlar hiç bir çocuğa o zaman neden peygamver ismi koyıyorsunız filistinde müslüman üşke aile çocupuna Muhammed veya Musa ismini koyanaz mı? nasıl bir kafa neden o hakde çocuklarınıza Muhaömed ismini koyuyorsunuz ki? benim gözümde bçyle insanla dindar değil yobaz hatta bence münafıklar bizim inancımız bu değil şeriat istiyen gitsin biz Allah'a iman ediyoruz onların Allah yılunda gibi davranım kendilerine istediklerü göre olan tarijata değil
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
11 ay
LeMan’ın X hesabından paylaşılan açıklama şöyle;
‘Karikatürü böyle yorumlamak için çok kötü niyetli olmak lazım’ “Dünyada en çok konulan ve nüfus olarak en yüksek sayıda isim Muhammed, Mehmet, Mamadu (hepsi peygamber efendimizin ismini yaşatmak için müslümanlar tarafından konulur.) ismidir. Şu anda Muhammed ismi taşıyan 200 milyon kişi var.
Burada karikatürün çizeri İsrail tarafından öldürülen bir Müslüman’ı konu ederek mazlum Müslüman halkın haklılığını çizmek istemiş olup dini değerleri aşağılama amacı asla bulunmamaktadır. Bize sürülen lekeyi kabul etmiyoruz zira Peygamber efendimizin tasviri yoktur. Karikatürü böyle yorumlamak için çok kötü niyetli olmak lazım. Sizin tanıdığınız kaç Mehmet, Muhammed var.
Türk askeri Mehmetçiktir. Peygamber ocağından gelir. Hassasiyeti biliyor ve anlıyoruz. Yanlış anlaşılmalara sebep verenleri provakatif olanları kınıyoruz. Protesto eden iyi niyetli kardeşlerimizi bizi doğru biçimde anlamaya davet ediyoruz. Yanlış anlaşılmalara sebep verenleri, provakatif olanları kınıyoruz.
İslami ve peygamber efendimiz hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem'e dil uzatanın dilini keserim kimsenin haddi değildir İslam'da zorlama yoktur inanmayan kendisi bilir inanmayan insanın cenaze namazı bile kılınmaz Müslüman muamelesi görmez ama kimseyi zorla Müslüman olsun diye zorlanmaz ama tutup da benim dinime benim inancıma benim iki Cihan serveri alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberime dil uzatan insan insan değildir Çünkü sevgili Peygamberimiz hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem, müşrik ortamında doğmuş ve hep bunlarla mücadele edip kazanmıştır işte bunlar da onların soyundandır.
Bu konu gerçekten de hassas ve dikkatle ele alınması gereken bir mesele. İfade özgürlüğü ve kutsalların korunması dengesi, toplumsal kutuplaşmanın merkezinde yer alıyor. Batıda "ifade özgürlüğü" olarak görülen ifadeler, Doğu'da "kimlik ve değerlere saldırı" olarak algılanabiliyor. Bu farklı bakışlar, empati eksikliğiyle birleşince çatışmaya dönüşüyor.
Kutsal figürlere saygı çerçevesinde bir denge kurmak, toplumsal barış adına çok değerli. İfade özgürlüğü sınırları düşünülürken, başkalarının inançları ve değerlerini anlamaya çalışmak da gerektiğini düşünüyorum. 💛
Sen bu konuda ne hissediyorsun? Kutuplaşmayı azaltmak için neler yapılabilir? 🌿
Müslüman ülkede peygamberine hakaret edicen bu yiyilip yutulur bişeymi, devlet gerekeni yaptı yapıyoda zaten, Mesele İslam olunca hertürlü saldırı düşünce özgürlüğü adı altında sığınıyolar, Diğer dinleri bırak, din adamlarına hakaret saldırı gördünüzmü hiç,
Aslında herkes bunu biliyo herşeyin de gayet çokda farkındalar, ama nedendir bilinmez bu, ilgi çekmek, farkedilmek, ayrıcalıklı olmak mı? Vs hisler içinmi saf değiştirilip ya da bu neyin kabullenişi anlamsız
Aşırı dindar biri değilim ama cogu kisinin konu batıya ve Hristiyanlıga gelince "özgürler ya da idafe özgürlüğü, olabilir" diye yorum yaparken İslamla alakalı bir şey görüp Arap yakıştırması ve gerici damgası yapıştırması tam bi ikiyüzlülük ve saçmalık, insanın bi renginin olması ve cahil olmaması çok daha güzel bisey
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s. a. v) yönelik yapılan alçakça saldırıyı lanetliyor, Leman Dergisi’ni en sert şekilde kınıyorum! Milyonların inancını hedef alan bu yayın, ne mizah ne de ifade özgürlüğüdür. Bu; düpedüz inanç düşmanlığı, kin kusma ve milletimizin değerlerine açık bir savaştır! Bu millet bin yıldır Peygamber aşkıyla yaşayan bir millettir. Siz kim oluyorsunuz da bu milletin en kutsalına dil uzatıyorsunuz?
Yahu bu nasıl kafa abla leman dergisü müslüman bir ülke hani filistin zlme uğruyor ya hani dinimizide küçük öocuklar günahsızlar hatta melek görüyorlar ya Muhamed isimki kişi hiç mi yok abi? ölen çocupun adı Muhammed'miş o zaman kimseye Muhammed ismi konmasın be alakası var bu nadıl kafa çözemedim Allah akıl fikğr versin
Hiç bir şekilde insanların kutsalına sövmek ve hakaret etmek affedilemez. Bir insan fareye tapsa ona bile sövülmez kaldı ki Allah her şeyi Hz. Muhammed’in yüzü suyu hürmetine yaratmış.
@angaramessiangara Kur'an okumuş olmasına gerek yok ki senin kalbinden ne geçiyorsa o önemli olan. İnsanlar bir şeylere inanma gereği duyarlar. İllaki onu okumasına gerek yok.
Ya abi ne alaka o halde çocuklarınnadına muhammed koymayın filistin mğslğman ülke çocupun ölen çocuğub adı muhammed ee çıcyjlar günahsız değül mi abi leman bu soykurumu anlatıyor sen ise kıöondan anlıyon bu nasıl bir zeka yapısı yaw
Çiçeğim ben bu konuların aslını bilmeyen insanlarla tartışmaktan bıktım o yüzden uzak kaliyorum. hz muhammedi de mekkeyi de bilmeyen petradan uzak dinle alakasi dahi olmadan anlatılanlar la büyümüş bir toplum la neyi tartisirsin ki? muhammed peygamber degil arastir desen beni dinsiz yaparlar muavya annesi suryani yani kabe yok o tas kutsal dedikleri tas petradan gelme taştır. Hepsinin asli vardır kuran 1300 leree yazılmış ama anlatilan muslumanlik 610 lar düşünün aradan 700 yil geciyor birisi kuran yaziyor gökten inen bir sey yok saygilar
Yahu nasıp bir zelan var abla o halde neden türkiyede muhamed isümli erkekler var o halde neden muhammed ismini koyuyorsunız muhamked isümli bir çocuk öldürülmüş ee küçük çocuklar günahdız melek daha onlar bunu anlatmıl o zaman bundaj sobra muhammed ismi koymayon yani saçma nasıl bür zihniyet bu ksritajğtğr dopru dürüst incele mıöınla anlama bşr şeyi
Lemanın ilk vukuatı değil biliyor tutuklanıcak boş boş yazıyor ona ne ayrıca muhtemelen Alevidir sahipleri ben onlara bişey demiyorsam onlarda kesicek sesini